|
|
|
... szeletelt szalonna,1 szál póré hagyma,ételízesítő,bors,2 dkg liszt,2 tojás.
A felszeletelt,húst,ki verjük,borssal,ételízesítővel be dörzsöljük.Zöldségeket apró kockára vágjuk.
Össze keverjük a tojásokkal,borsozzuk,majd hozzá adjuk,a lisztet ,amit ételízesítővel,össze keverünk.
A hús szeletekre,halmozzuk.Alufólia segítségével,fel tekerjük,majd a fóliát, eltávolítjuk,... |
2010-09-09 20:33:10 |
|
|
|
|
|
|
... teáskanál só, 1/2 teáskanál házi Vegeta pótló pástétomfűszer-keverék (például majoránna, őrölt köménymag keveréke) esetleg kis szerecsendió, szükség szerint víz
A hagymát megpár... |
|
2010-09-09 20:26:54 |
|
|
|
|
|
|
... dkg margarin, 2 evőkanál fehér joghurt, 2 evőkanál tartármártás, 30 dkg hagyma, só, törött bors, 2 kemény tojás, 1 evőkanál finomra vágott metélőhagyma (snidling).
A margarint habosra keverjük a joghurttal meg a tartármártással, majd beletesszük a durvára reszelt hagymát, megsózzuk, megborsozzuk, és alaposan összekeverjük, s hideg helyre vagy hűtőszekrénybe tesszük. Kenyérsze... |
2010-09-09 20:25:03 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztított gombát apróra vágva egy evőkanálnyi olajon, sóval, törött borssal ízesítve addig pároljuk, míg levét elfőtte. Másfél zsemlét tejben megáztatunk, kicsavarjuk, áttörjük, simára keverjük 3 tojás sárgájával, hozzáadjuk a párolt gombát, egy evőkanálnyi zsemlemorzsát, és a tojások kemény habbá vert fehérjét. Kizsírozott, kilisztezett püspökkenyérformába öntjük, és a sütőbe... |
|
2010-09-09 20:21:33 |
|
|
|
|
|
|
Füstölt húskrém
20 dkg főtt füstölt húshoz végy 10 dkg húsos füstöltszalonnát, s daráld le (ha kell, kétszer). A péphez keverj egy-egy evőkanálnyi tejfölt és ecetestormát, valamint egy teáskanálnyi reszelt vöröshagymát. Ha kész, hűvös helyen hagyd pihenni legalább fél órát.
... |
|
2010-09-09 20:17:29 |
|
|
|
|
|
|
... fehérjoghurt, 1 evőkanál reszelt sajt, 4 gerezd fokhagyma, só, törött bors, ételízesítő (Vegeta), 2 evőkanál durvára vágott dió.
A vajkrémet a zúzott fokhagymával és a reszelt sajttal habosra keverjük, megsózzuk, megborsozzuk és Vegetával megízesítjük, majd alaposan összekeverjük, s kb. harminc percre hideg helyre tesszük. Péksüteményre vagy kenyérszeletekre kenve, durvára vá... |
2010-09-09 20:16:35 |
|
|
|
|
|
|
... elkészül.
Krém: 2 csomagkaramell puding, 8 evőkanál porcukor, 7,5 dl tej, 25 dkg margarin
A pudingot a tejjel felfőzzük és kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a két krémet összeelegyítjük. A süteményt megtöltjük a krémmel, alufóliába csomagoljuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Tetejét megszórjuk vaníliás cukorral, vagy mázzal bevonjuk.|... |
2010-09-09 20:14:19 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 3 tojássárgája, tejföl.
A lisztben elkeverjük a sütőport és a többi hozzávaló könnyen gyúrható tésztát készítünk. A tésztából 3 lapot nyújtunk, melyeket sütés előtt megkenjük 3 tojásfehérjéből és 15 dkg porcukorból készített kemény habjával. Ezt követően a tésztát durvára vágott dióval ( vag... |
2010-09-09 20:12:19 |
|
|
|
|
|
|
Raffaello házilag 3.
Hozzávalók 2 dl víz, 40 dkg cukor, 25 dkg margarin, 30 dkg tejpor, 30 dkg kókusz + mandula.
A cukrot a vízzel simára keverjük, és simára főzzük. Langyosra hűtjük, és belekeverjük a margarint, majd a kókuszt és végül a tejport. Kis golyókat formálunk belőle, és kókuszba forgatjuk. A közepébe mandulát teszünk.... |
2010-09-09 20:07:07 |
|
|
|
|
|
|
... megmosott mazsolát, cukorral, vaníliás cukorral, pár csepp citromlével és reszelt citromhéjjal ízesítjük. 2 púpozott ek. zselatint, 2 dl vízben felforralunk, amikor kissé kihűlt, a túróhoz keverjük.
Hideg vízzel kiöblített őzgerincformába öntjük (én kibélelném fóliával), hűtőben megdermesztjük. Ez után a formát forró vízbe mártjuk, hosszú tálra borítjuk a túrót és visszatessz... |
2010-09-09 20:05:56 |
|
|
|
|