Belépés
Növényi alapú gyógyítás csupa zöld táplálékokkal
A zöld színű növényekkel kapcsolatban már tudjuk, hogy nagyon egészségesek. Mi lehet ennek az oka?
Bebizonyosodott velük kapcsolatban, hogy igazi tápanyagerőművek, valójában szuperételek, amelyek sokkal több energiát és vitalitást nyújtanak a szervezetnek, mint más táplálékok.

A tápanyagokban gazdag zöld növények igazi jólétet és egészséget biztosítanak a szervezet...
2024-04-01 22:45:30
Növényi gyógyítók a konyhából
... a fertőzések kialakulásának kockázatát.

Mivel a gyömbér javítja az inzulinérzékenységet, így hasznos lehet azok számára, akik 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek. Bebizonyosodott, hogy csökkenti a triglicerid- és a koleszterinszintet, így tesz jót a szív és az érrendszer egészségének.

A kurkuma csökkenti az akut és a krónikus betegségben szenvedőknél a fá...
2024-04-01 22:42:55
A máj egészségét biztosító és fenntartó gyógynövények
... a ginszeng antioxidáns hatása is kiemelkedő, így nagyfokú védelmet jelenthet a vírusok, a méreganyagok és az alkohol okozta májkárosodásokkal szemben. A ginszenggel kapcsolatban bebizonyosodott, hogy javítani tudja a máj funkcióit, illetve csökkenti a gyulladást és a fáradtságot májbetegségben szenvedő embereknél.

A következő nagyszerű gyógynövény nem más, mint a zöld t...
2024-03-26 19:55:29
Növeli a fizikai teljesítményt – gránátalma
... rendszeres fogyasztása a jobb fizikai egészséget, teljesítményt segíti elő, amely hatásnak nagy hasznát vesszük, ha rendszeresen mozgunk, sportolunk valamit. A gyümölccsel kapcsolatban bebizonyosodott, hogy jelentősen megnöveli az edzés közbeni teljesítményt.

A gránátalma nemcsak a testi, hanem az agyi egészséget is biztosítja, ugyanis fokozni tudja a memóriát is. Az id...
2024-03-20 22:41:04
Az idősebb nők szívegészségét is megvédhetik
... szívritmuszavar, szívbillentyű-betegségek - létrejöttében.

Eddig azt gondolták, hogy a férfiakat veszélyezteti jobban a szívbetegség bármilyen formája, azonban mára bebizonyosodott, hogy a posztmenopauza szakaszába lépő nőknek ugyanakkora esélyük van bármilyen szívbetegség kialakulására, mint a férfiaknak.

Idősebb nőknél a szívbetegségek kockázati ténye...
2024-03-08 21:20:35
A hagyma kevésbé ismert hatásairól
... nemcsak mint remek nemivágy-fokozó szerepelt jól, hanem még a szexuális életet is javíthatja, legalábbis a kutatási eredmények erre mutatnak rá.

A hagymával kapcsolatban bebizonyosodott, hogy javítani tudja a vérkeringést. A zöldség ugyanis olyan szulfidokat tartalmaz, amelyek aktívan részt vesznek a koleszterinszint szabályozásában, illetve a magas vérnyomás kezelésébe...
2024-03-03 20:26:37
A sajt javítja az agyműködést és erősíti az immunrendszert
... a különféle fertőzésekkel és kórokozókkal szemben, így a betegségeknek nem sok esélye van kialakulni.

A sajtok linolsavban is bővelkednek. A linolsavval kapcsolatban bebizonyosodott, hogy mérsékelheti az érelmeszesedés kialakulásának kockázatait, eközben a testsúlyt is csökkenti. Ez azért jó hír, mivel az elhízás aktívan hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek kial...
2024-02-18 21:51:52
Az orbáncfű gyógyhatásai
... szerotonint, interleukinokat, melatonint. Mind a szerotonin, mind a dopamin javítja a hangulatot és fokozza az örömérzetet.

Az orbáncfűvel kapcsolatban sok kutatást végeztek. Bebizonyosodott, hogy van annyira hatékony, mint egyes antidepresszáns gyógyszerek. Ezt ismerve sokkal jobban járunk, ha nem gyógyszert fogyasztunk, hiszen egy gyógyszernek mindig komolyabb mellékh...
2024-02-18 20:46:02
Kelbimbó gyógyhatásai
... csírákat fogyasztani, mert ebben a szulforafán koncentráltan található.

Segít a mellben keletkezett rákos sejtek burjánzásának megállításában, állatkísérletekben pedig bebizonyosodott, hogy még a genetikai háttér alapján kialakuló rák kockázatát is képes csökkenteni.

A kelbimbó erős rák ellen védő hatását egy másik összetevővel, a glükozinoláttal is magyarázz...
2024-02-12 20:53:47
Cékla, a gyógyító táplálék
... homocisztein tartalom, amely többek közt trombózis kialakulásához vezethet. Másik károsító hatása a csontritkulás (osteoporosis), és egyéb csontrendszeri rendellenességek.

Bebizonyosodott, hogy a cékla betain tartalma, oly irányban befolyásolja az anyagcserét, melynek révén a károsan megemelkedett homocisztein szint csökken.

Az etanol májmérgező hatása elle...
2024-02-12 20:42:58
1 2 3 ................................196 197 ................295 296 ................392 393 394 
Címkék: fizikai teljesítményt, hagyma kevésbé, sajt javítja, orbáncfű gyógyhatásai, gyógyító táplálék, zöld színű, tápanyagokban gazdag, fertőzések kialakulásának, gyömbér javítja, érrendszer egészségének, kurkuma csökkenti, krónikus betegségben, ginszeng antioxidáns, alkohol okozta, ginszenggel kapcsolatban, fáradtságot májbetegségben, következő nagyszerű, jobb fizikai, gyümölccsel kapcsolatban, edzés közbeni, gránátalma nemcsak, agyi egészséget, férfiakat veszélyezteti, szívbetegség bármilyen, posztmenopauza szakaszába, szívbetegségek kockázati, szexuális életet, kutatási eredmények, hagymával kapcsolatban, zöldség ugyanis, koleszterinszint szabályozásában, magas vérnyomás, különféle fertőzésekkel, sajtok linolsavban, linolsavval kapcsolatban, érelmeszesedés kialakulásának, elhízás aktívan, dopamin javítja, orbáncfűvel kapcsolatban, gyógyszernek mindig, szulforafán koncentráltan, mellben keletkezett, genetikai háttér, kelbimbó erős, másik összetevővel, cékla betain, károsan megemelkedett,
© 2013 TVN.HU Kft.