Belépés
Bármilyen színű is, nagyon egészséges: lencse
... majd lehűtjük és hozzákeverjük a felaprított hagymákat és paprikákat, illetve a csemegeuborkát. Fűszervágó ollóval felaprított petrezselyemlevéllel gazdagítjuk. Végül összekeverjük a bore...
2024-04-16 19:07:23
Szénanátha - Allergia
... használt méznek szűretlennek kell lennie és nem szabad sugárkezelést kapnia.

A másik javasolt kezelési mód a következő: langyos vízben kell feloldani egy kanál mézet és egy kanál borecetet. Állítólag ez is megelőzi az allergiát.

Homeopátia

A homeopátiás kezelések igen sikeresek az allergiás betegségekben. Mivel azonban az egyének és az allergének ...
2018-07-11 07:09:01
Hurrá, itt a málnaszezon! Tippek a kedvenc nyári bogyós...
... vadhúsokhoz.


Málnaecet egyszerűen

Tegyél széles szájú csavaros vagy csatos üvegbe 30 dkg átválogatott érett málnát, és önts rá 5 dl 5%-os borecetet. Lezárva hagyd állni napos helyen, pl. a konyhaablakban 14 napig. Ezután öntsd le róla a folyadékot, forrald fel, ...
2018-06-23 23:55:00
Klasszikus gazpacho
... Egy jó maroknyit félrerakunk belőle, a többit pedig megsózzuk, hozzáöntünk 3 dl vizet, majd összeturmixoljuk.

3. A püréhez keverjük a hagymát, a fokhagymát, valamint a borecetet és a kristálycukrot is. Megborsozzuk, és ha szükséges, megsózzuk még egy kicsit. 2 órára a hűtőbe tesszük.

4. A bagettet (vagy 1 db szikkadt zsemlét) felkockázzuk, és aranybar...
2018-03-12 23:15:02
Majonézes káposztasaláta
... állni. Egy másik tálba belereszeljük a megpucolt répákat és a hagymát, majd elkészítjük az öntetet. A majonézt olívaolajjal kikeverjük, majd némi cukorral ízesítjük, végül hozzáadjuk a borecetet is. Ennél a pontnál célszerű gyakran kóstolgatni a mártást, hogy eltaláljuk a megfelelő arányt, amitől kellemesen édeskés-savanykás lesz az öntet. Frissen őrölt feketeborssal fűszerezzük. ...
2018-01-22 22:58:05
Milyen ecetfajtákat ismerünk?
... kapcsolatba. A jó borecetben vissza kell, köszönjön a felhasznált bor íz-, és illatanyaga. Az így előállított ecetek így más és más fogáshoz illeszkednek, mint ahogy a borok is.
A borecetet tölgy hordóban érlelik, és egy-két év alatt érnek be igazán. Főleg savanyúsághoz érdemes használni.
A borecet alkalmas tartósításhoz és jól felhasználható a háztartásban, is mint f...
2017-11-03 16:49:51
Szicíliai padlizsános-cukkinis sertésszelet
... evőkanál olajban mindkét oldalát pár perc alatt átsütjük. Egy rétegben nagyobb sütőtálba sorakoztatjuk, meglocsoljuk a pecsenyeolajjal.

5., Elkeverjük a paradicsommártásban a borecetet és a cukrot, 3 percig főzzük, majd hozzáadjuk a padlizsánt és a cukkinit. 4-5 percig forraljuk. Sózzuk, borsozzuk, még 5 percig forraljuk, majd a hússzeletek tetejére halmozzuk.
...
2017-10-28 23:57:57
Grillezett sajt karamellizált hagymával
... felmelegítjük. Amikor a vaj elolvadt, hozzáadjuk sülni a hagymát. Időről-időre megkeverjük, és addig sütjük, míg a hagyma sötétbarna és karamellizált lesz (kb.25 percig). Beleöntjük a borecetet, a cukrot és 2 evőkanál vizet. Spatulával gondosan lekapargatunk minden odasült darabkát a serpenyő aljáról. Addig főzzük, míg az összes folyadék elpárolog. A hagymát átrakjuk egy előkészít...
2017-10-11 23:36:34
Érdekesség
... ecetet, mint a tartósítás, pácolás és a savanyítás fontos hozzávalóját. Az ecet jelentős szerepet játszott a magyar ember táplákozásában is, hazánkban már a honfoglalás idején ismerték a borecetet. Eleink erősen fűszerezték ételeiket, előkelő helyet foglalt el az ételkészítésben és a tartósításban is az ecet.

A magyar név az ecet latin megfelelőjéből, az acetum szóból e...
2017-10-03 17:35:06
Most tedd el a fűszert, amíg nem késő
... ecettel.

Ízlés szerint választhatunk az oliva-, a lenmag-, a dió- vagy akár a tökmagolaj közül. Ecetek esetén pedig a legjobb ha alma- vagy borecetet adunk a zöldekhez, mert azok nem nyomják el az ízüket.

Az olajat és az ecetet is megbolondíthatjuk a zöldfűszerek mellett borssal, chilivel, fokhagymával ...
2017-09-07 09:42:02
1 2 3 .....21 22 ...32 33 ...42 43 44 
Címkék: kedvenc nyári, felaprított hagymákat, másik javasolt, kanál mézet, kanál borecetet, homeopátiás kezelések, allergiás betegségekben, többit pedig, püréhez keverjük, hűtőbe tesszük, másik tálba, megpucolt répákat, majonézt olívaolajjal, pontnál célszerű, megfelelő arányt, borecetet tölgy, borecet alkalmas, rétegben nagyobb, hússzeletek tetejére, hagyma sötétbarna, serpenyő aljáról, összes folyadék, hagymát átrakjuk, savanyítás fontos, ecet jelentős, magyar ember, honfoglalás idején, ecet latin, acetum szóból, dió- vagy, tökmagolaj közül, zöldfűszerek mellett, összeturmixoljuk, pecsenyeolajjal, ételkészítésben, káposztasaláta, megfelelőjéből, konyhaablakban, kristálycukrot, táplákozásában, csemegeuborkát, felhasználható, tartósításhoz, karamellizált, választhatunk, sorakoztatjuk, savanyúsághoz, betegségekben, belereszeljük, feketeborssal, összekeverjük, sugárkezelést, lekapargatunk, hozzákeverjük, felmelegítjük, tartósításban, szűretlennek, hozzávalóját, meglocsoljuk, átválogatott, sertésszelet, ecetfajtákat,
© 2013 TVN.HU Kft.