|
|
|
... amíg a cukor teljesen feloldódik. (Ha esetleg képződik a szirup tetején egy kis hab, szedjük le szűrővel.)
A bodzavirágok nyelét úgy vágjuk le, hogy az ernyő ne essen szét.
A citromokat alaposan megsúroljuk, majd felkarikázzuk.
Gondosan kimosott 5 literes befőttesüvegbe tesszük a bodzavirágokat és a citromkarikákat. (Én most 2 kisebb üvegben osztottam el egyenlően a... |
2013-05-24 22:33:16 |
|
|
|
|
|
|
... banán
Elkészítés:
A répát és az almát meghámozzuk, a répát karikára, az almát kisebb darabokra vágjuk.
Feltesszük főni annyi vízzel amennyi ellepi. Hozzáadjuk a fruktózt és felkarikázott citromokat is,
és addig főzzük lassú tűzön, amíg a répa megpuhul.
Amikor a répa megpuhult a citromkarikák héját kivesszük, hozzáadjuk a felkarikázott banánt,... |
|
2013-05-24 08:23:45 |
|
|
|
|
|
|
... Sűrűre főzzük a krémet.
Ha kész zselatint, fél dl meleg vízben elkavarjuk, és még a meleg vaníliás citromos krémünkbe öntjük, és alaposan elkeverjük benne. Míg hűl a krém, a maradék citromokat egy éles késsel vékony szeletekre vágjuk. Minél vékonyabbak a szeletek, annál könnyebben lehet vele dolgozni.
A 2 dl tejben elkeverjük a 3 ek cukrot, ebbe mártogatjuk majd a babapi... |
2013-05-03 11:38:56 |
|
|
|
|
|
|
... fürdő:
a bőrt bársonyosan simává finomítja és az idegeket is nyugtatja. Három
citromot hájával együtt felszeletelünk és állott vízbe tesszük. Két-három
óra múlva a citromokat az áztatóvízbe kinyomkodjuk, majd a fürdővízbe
szűrjük.
Mézfürdő:
különleges hatása van. Száraz, érzékeny bőrűeknek ajánlható. Félcsészényi
mézet old... |
|
2013-02-28 13:35:04 |
|
|
|
|
|
|
... CITROMLEKVÁR GYÖMBÉRREL
Hozzávalók 3 közepes (4,5 dl-es) üveghez: 3 db citrom, 1 darabka (2-3 dkg) friss gyömbér, 50 dkg befőzőcukor.
Elkészítés: A citromokat megmossuk, megtöröljük, és vékony szeletekre vágjuk. A megtisztított gyömbért felaprítjuk, majd hozzáadjuk a citromszeleteket. Fél liter vízzel felöntjük, és egész éjszakán át állni hagyjuk. A követ... |
|
2013-02-16 19:21:59 |
|
|
|
|
|
|
... Először is tegyük fel főni a bort, hozzákeverve a cukrot és a fűszereket. Közepes lángon főzzük, amíg el nem éri a forrás előtti állapotot. A felmelegedés után adjuk hozzá szeletelt citromokat, szükség esetén keverjük hozzá még porcukrot, hogyha nem lenne elég ízletes. Miután levesszük a tűzről, hagyjuk rajta a fedőt még 5 percig, hiszen ekkor állnak össze iazán az ízek.
http... |
2012-12-07 13:56:12 |
|
|
|
|
|
|
... megpirítjuk a forró olajban, hogy halványsárga színe legyen. A megmosott, darabokra vágott csirkét hozzáadjuk és addig pároljuk, míg a hús picit megpirul. Beletesszük a karikára vágott citromokat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, felöntjük a húslevessel és közepes hőmérsékleten, lefedve pároljuk kb. 1 órán keresztül, vagy amíg puha nem lesz. Párolt barna rizs körettel ... |
2012-12-06 20:07:19 |
|
|
|
|
|
|
... megpirítjuk a forró olajban, hogy halványsárga színe legyen. A megmosott, darabokra vágott csirkét hozzáadjuk és addig pároljuk, míg a hús picit megpirul. Beletesszük a karikára vágott citromokat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, felöntjük a húslevessel és közepes hőmérsékleten, lefedve pároljuk kb. 1 órán keresztül, vagy amíg puha nem lesz. Párolt barna rizs körettel ... |
2012-12-06 08:58:06 |
|
|
|
|
|
|
Mostanában szinte csak olyan citromokat lehet kapni a boltokban, hogy otthon alig tudom kifacsarni. Attól függetlenül, hogy kivülről nyomásra puha vagy kemény.....Mi a citrom vásárlás titke?:)... |
2012-10-15 16:26:43 |
|
|
|
|
|
|
... csomagot összetekerjük és gumigyűrűvel összefogjuk.
Kétszerannyi ideig marad friss a túró, ha a csomagot hajtogatással fölfelé tároljuk.
Az egész, ép citromokat jól záródó üvegbe tegyük, melyet előzőleg megtöltöttünk vízzel, így tároljuk a hűtőszekrénybe. A citrom sokkal lédúsabb lesz.
A félbevágott citrom sokáig eltartható, ha k... |
2012-09-18 05:54:31 |
|
|
|
|