Belépés
bodzaszörp
... amíg a cukor teljesen feloldódik. (Ha esetleg képződik a szirup tetején egy kis hab, szedjük le szűrővel.)
A bodzavirágok nyelét úgy vágjuk le, hogy az ernyő ne essen szét.
A citromokat alaposan megsúroljuk, majd felkarikázzuk.
Gondosan kimosott 5 literes befőttesüvegbe tesszük a bodzavirágokat és a citromkarikákat. (Én most 2 kisebb üvegben osztottam el egyenlően a...
2013-05-24 22:33:16
Készíts magad Multivitaminos italt
... banán

Elkészítés:
A répát és az almát meghámozzuk, a répát karikára, az almát kisebb darabokra vágjuk.
Feltesszük főni annyi vízzel amennyi ellepi. Hozzáadjuk a fruktózt és felkarikázott citromokat is,
és addig főzzük lassú tűzön, amíg a répa megpuhul.

Amikor a répa megpuhult a citromkarikák héját kivesszük, hozzáadjuk a felkarikázott banánt,...
2013-05-24 08:23:45
Citromos charlotte
... Sűrűre főzzük a krémet.
Ha kész zselatint, fél dl meleg vízben elkavarjuk, és még a meleg vaníliás citromos krémünkbe öntjük, és alaposan elkeverjük benne. Míg hűl a krém, a maradék citromokat egy éles késsel vékony szeletekre vágjuk. Minél vékonyabbak a szeletek, annál könnyebben lehet vele dolgozni.
A 2 dl tejben elkeverjük a 3 ek cukrot, ebbe mártogatjuk majd a babapi...
2013-05-03 11:38:56
Fürdés
... fürdő:

a bőrt bársonyosan simává finomítja és az idegeket is nyugtatja. Három
citromot hájával együtt felszeletelünk és állott vízbe tesszük. Két-három
óra múlva a citromokat az áztatóvízbe kinyomkodjuk, majd a fürdővízbe
szűrjük.

Mézfürdő:

különleges hatása van. Száraz, érzékeny bőrűeknek ajánlható. Félcsészényi
mézet old...
2013-02-28 13:35:04
CITROMLEKVÁR GYÖMBÉRREL - recept
... CITROMLEKVÁR GYÖMBÉRREL

Hozzávalók 3 közepes (4,5 dl-es) üveghez: 3 db citrom, 1 darabka (2-3 dkg) friss gyömbér, 50 dkg befőzőcukor.

Elkészítés: A citromokat megmossuk, megtöröljük, és vékony szeletekre vágjuk. A megtisztított gyömbért felaprítjuk, majd hozzáadjuk a citromszeleteket. Fél liter vízzel felöntjük, és egész éjszakán át állni hagyjuk. A követ...
2013-02-16 19:21:59
Mi sem jobb egy téli napon, a kandalló előtt
... Először is tegyük fel főni a bort, hozzákeverve a cukrot és a fűszereket. Közepes lángon főzzük, amíg el nem éri a forrás előtti állapotot. A felmelegedés után adjuk hozzá szeletelt citromokat, szükség esetén keverjük hozzá még porcukrot, hogyha nem lenne elég ízletes. Miután levesszük a tűzről, hagyjuk rajta a fedőt még 5 percig, hiszen ekkor állnak össze iazán az ízek.
http...
2012-12-07 13:56:12
Karácsonyra- cukorbetegeknek
... megpirítjuk a forró olajban, hogy halványsárga színe legyen. A megmosott, darabokra vágott csirkét hozzáadjuk és addig pároljuk, míg a hús picit megpirul. Beletesszük a karikára vágott citromokat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, felöntjük a húslevessel és közepes hőmérsékleten, lefedve pároljuk kb. 1 órán keresztül, vagy amíg puha nem lesz. Párolt barna rizs körettel ...
2012-12-06 20:07:19
Könnyű karácsonyi ételek cukorbetegeknek
... megpirítjuk a forró olajban, hogy halványsárga színe legyen. A megmosott, darabokra vágott csirkét hozzáadjuk és addig pároljuk, míg a hús picit megpirul. Beletesszük a karikára vágott citromokat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, felöntjük a húslevessel és közepes hőmérsékleten, lefedve pároljuk kb. 1 órán keresztül, vagy amíg puha nem lesz. Párolt barna rizs körettel ...
2012-12-06 08:58:06
Honnan lehet tudni, hogy egy citrom nem száraz?
Mostanában szinte csak olyan citromokat lehet kapni a boltokban, hogy otthon alig tudom kifacsarni. Attól függetlenül, hogy kivülről nyomásra puha vagy kemény.....Mi a citrom vásárlás titke?:)...
2012-10-15 16:26:43
Házi praktikák- élelmiszerek tárolása
... csomagot összetekerjük és gumigyűrűvel összefogjuk.


Kétszerannyi ideig marad friss a túró, ha a csomagot hajtogatással fölfelé tároljuk.


Az egész, ép citromokat jól záródó üvegbe tegyük, melyet előzőleg megtöltöttünk vízzel, így tároljuk a hűtőszekrénybe. A citrom sokkal lédúsabb lesz.


A félbevágott citrom sokáig eltartható, ha k...
2012-09-18 05:54:31
1 2 3 ..12 13 14 .18 19 .24 25 26 
Címkék: CITROMLEKVÁR GYÖMBÉRREL, téli napon, kandalló előtt, cukor teljesen, szirup tetején, bodzavirágok nyelét, citromokat alaposan, almát meghámozzuk, répát karikára, almát kisebb, répa megpuhul, répa megpuhult, citromkarikák héját, felkarikázott banánt, meleg vaníliás, maradék citromokat, éles késsel, bőrt bársonyosan, áztatóvízbe kinyomkodjuk, citromokat megmossuk, megtisztított gyömbért, forrás előtti, felmelegedés után, forró olajban, karikára vágott, citrom vásárlás, csomagot hajtogatással, citrom sokkal, félbevágott citrom, citromszeleteket, cukorbetegeknek, citromkarikákat, befőttesüvegbe, multivitaminos, hűtőszekrénybe, bodzavirágokat, felszeletelünk, citromkarikák, felkarikázott, összetekerjük, felkarikázzuk, hőmérsékleten, megtisztított, hajtogatással, megtöltöttünk, élelmiszerek, citromlekvár, hozzákeverve, bodzavirágok, halványsárga, felmelegedés, félcsészényi, kétszerannyi, gumigyűrűvel, kinyomkodjuk, megpirítjuk, beletesszük, felaprítjuk, vékonyabbak, félbevágott, karácsonyra, fűszerekkel, megsúroljuk,
© 2013 TVN.HU Kft.