|
|
|
... vizsgálták a magnézium bevitelét és a cukorbetegség kockázatát. Kutatásuk kezdetén a vizsgált alanyok 18-30 évesek voltak, a 20 évig tartó megfigyelési periódus végére 330-an lettek cukorbetegek.
A szakemberek megállapították, hogy 47 százalékkal csökkent a cukorbetegség kialakulásának kockázata azoknál az egyéneknél, akinek szervezete 200 milligramm magnéziumhoz jutot... |
2010-09-27 20:48:24 |
|
|
|
|
|
|
... hozzá a nagyon fodros frízé saláta de más dekoratív salátafélével is jó, csak ropogósabb levelű legyen, mint pl. a jégsaláta.
Megjegyzés: A nyersanyagválasztás al... |
|
2010-09-27 06:13:53 |
|
|
|
|
|
|
A csicseriborsót a görögök és a rómaiak már az ókorban ismerték és kedvelték. Az egyiptomiak és az arabok a kereszténység elterjedése után kezdték el termeszteni. Ez a növény a régmúltban sok embert mentett meg az éhhaláltól. Elő- és Közép-Ázsiában a mai napig fontos élelmiszer maradt. Európában, így Magyarországon sincs túl nagy hagyománya. Napjainkban azonban a többi “elfel... |
2010-09-26 17:28:53 |
|
|
|
|
|
|
Tepertős pogácsa cukorbetegeknek
(20 db)
1 dkg élesztőt 1 dl langyos tejben simára keverve kissé megmelegítjük, majd 35 dkg liszttel, 10 dkg durvára darált tepertővel, 8 dkg zsírral, 2 tojással, sóval, csipet őrölt borssal összegyúrva megkelesztjük. A tésztát ismét összegyúrva, ismét kelesztjük. Lisztes deszkán 1.5 cm vastagra nyújtva, a tetejét bevagdossuk, kb. 3 cm á... |
|
2010-09-26 14:23:36 |
|
|
|
|
|
|
... tanulásban.
Cukorbaj: A spenót magas természetes sótartalma nagymértékben befolyásolja a cukorbajosok vércukor tartalmát. Ha tehát mindennapi fogyasztásukba bekapcsolják a cukorbetegek a spenót fogyasztását, nemcsak más előnyeit is élvezhetik a spenót értékének, hanem ez közvetlenül a vér cukortartalmát is csökkentheti. Ehhez hozzásegíti a spenót króm tartalma, aminek t... |
|
2010-09-25 17:38:05 |
|
|
|
|
|
|
... nikkel és a réz mérgek semlegesítésére. Ugyanezt a munkát még a fokhagyma és a vöröshagyma is elvégezi.
Isten Patikája: Káposzta gyógynövény
Szabályozza a vércukrot: A cukorbetegek számára mindenképpen ajánlatos a káposzta fogyasztása, mert az elfogyasztás után hamarosan érezhető a vércukor csökkenése vagy emelkedése a vérben. Ugyanezt a munkát elvégezi a zeller és... |
2010-09-25 17:35:07 |
|
|
|
|
|
|
... szükséges tápanyagban gazdag talajt biztosítani.
A szinte mindenhol megtermő növény kivonata 300szor édesebb, mint a cukorrépáé, ráadásul kalóriahiánya okán nem hizlal és cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják, ami szerint kiválóan alkalmas lenne a mesterséges édesítőszerek kiváltására. Ezt viszont azok gyártói nem biztos, hogy rajongással fogadnák, és az Európai Unió... |
2010-09-25 17:28:10 |
|
|
|
|
|
|
... leküzdésében. Csökkentheti az angina és a szívkoszorúér betegség kialakulását.
Védi az ereket, mert megakadályozza a vérlemezkék, és a koleszterin felszaporodását a vérben. A cukorbetegeket oly módon védi, hogy elősegítheti az inzulinszint normalizáló dását, ami viszont helyreállíthatja a vércukor és a glükózszintet a vérben. C-vitamin hiánya esetén kimerültség, étvá... |
2010-09-24 21:09:44 |
|
|
|
|
|
|
... szörpösüvegekbe.... |
2010-09-22 20:46:04 |
|
|
|
|
|
|
... harmadannyi energiát hordoz, mint a burgonya, hatod annyit, mint a kenyér és a sovány marhahús. A vargánya mintegy 5 g szénhidrátot, 3-5 g fehérjét és mindössze 0,4 g zsírt tartalmaz. Cukorbetegek számára lehet érdekes, hogy például negyedannyi szénhidrátot rejt, mint a krumpli és tizedannyit, mint a rozskenyér.Értékes voltát különösen nagy nyomelem- és vitamintartalmának köszönhe... |
2010-09-21 16:39:28 |
|
|
|
|