Belépés
Magyar konyha története
... természetes a hús és a zsiradék fogyasztás. A gabonát (barnarizs, köles, kukorica, hajdina, búza, rozs, árpa, zab) sütve, főzve fogyasszuk. A hüvelyesek fehérjeforrások (bab, lencse, felesborsó). A gyümölcsnek nyugodtan megehetjük minden részét, kifejezetten használunk vele a szervezetünknek.
Mindig a közvetlen környezetünkben termő táplálékot részesítsük előnyben, mert arra...
2016-05-31 11:28:26
Erwtensoep (felesborsóleves)
Erwtensoep (felesborsóleves)

Hozzávalók:

50 dkg felesborsó (zöld, száraz)
30 dkg sertéscsülök (nyers, nem füstölt)
25 dkg füstölt szalonna
1 db póréhagyma
1 db zellergumó
1 db vastag sárgarépa
1 csokor zellerzöld
2-3 pár virsli

őrölt bors

Elkészítés:
...
2014-07-07 22:04:39
Sárgaborsó - a főzeléken túl
Sárgaborsó - a főzeléken túl

A sárgaborsó vagy felesborsó ott hever minden közért polcán, zöldségeseknél, piacokon kimérve is kapható. Olcsó, megdöbbentően egészséges, és sokkal többféle módon elkészíthető, mint gondolnánk!

Sárgaborsó - a betegség-megelőző és egészségőrző

A sárgaborsó, illetve másik variációja a zöld felesborsó nem más, mint az ...
2014-04-02 20:21:33
Zöld felesborsó leves mentával és baconnel recept
Hozzávalók:

500 g zöld felesborsó
1 fej vöröshagyma
1 db Knorr Fokhagymás Ízbomba
1 evőkanál Rama margarin
1 db babérlevél
1 db rozmaring szál (kb. 10 cm)
8-10 szál kakukkfű
8 szál menta levelei
2.5 liter víz
3 db Knorr Házias Tyúkhús Levesalap
10 szelet bacon

fekete őrölt bors

Elké...
2012-11-23 16:16:51
A magyar konyhaművészet gyökerei..
... természetes a hús és a zsiradék fogyasztás. A gabonát (barnarizs, köles, kukorica, hajdina, búza, rozs, árpa, zab) sütve, főzve fogyasszuk. A hüvelyesek fehérjeforrások (bab, lencse, felesborsó). A gyümölcsnek nyugodtan megehetjük minden részét, kifejezetten használunk vele a szervezetünknek.
Mindig a közvetlen környezetünkben termő táplálékot részesítsük előnyben, mert arra ...
2012-10-05 15:10:41
Erwtensoep (felesborsó-leves)
...
Hozzávalók: 50 dkg feles borsó (zöld, száraz), 30 dkg sertéscsülök (nyers, nem füstölt), 25 dkg füstölt szalonna, 50 dkg póréhagyma, 1 db zellergumó, 1 db vastag sárgarépa, 1 csomó zeller zöld, 30 dkg szafaládé (vagy debreceni) megfőzve, só, őrölt bors
A feles borsót leöblítjük és egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük. A borsót, a húst és a füstölt szalon...
2010-06-11 00:24:50
Ősi magyar konyha
... természetes a hús és a zsiradék fogyasztás. A gabonát (barnarizs, köles, kukorica, hajdina, búza, rozs, árpa, zab) sütve, főzve fogyasszuk. A hüvelyesek fehérjeforrások (bab, lencse, felesborsó). A gyümölcsnek nyugodtan megehetjük minden részét, kifejezetten használunk vele a szervezetünknek.
* Mindig a közvetlen környezetünkben termő táplálékot részesítsük előnyben, mert arr...
2010-05-24 17:46:19
A szer - etet
... természetes a hús és a zsiradék fogyasztás. A gabonát (barnarizs, köles, kukorica, hajdina, búza, rozs, árpa, zab) sütve, főzve fogyasszuk. A hüvelyesek fehérjeforrások (bab, lencse, felesborsó). A gyümölcsnek nyugodtan megehetjük minden részét, kifejezetten használunk vele a szervezetünknek.
* Mindig a közvetlen környezetünkben termő táplálékot részesítsük előnyben, mert...
2010-05-14 21:05:29
Zöld Finomságok-leves ,fasírt
...
A sárgaborsó főzelékbe reszelhetünk egy kis szerecsendiót, vagy adhatunk hozzá paprikát, mustárt, apróra vágott friss koriandert vagy petrezselyem zöldjét is.

A zöld felesborsó és a sárgaborsó főzelék egy egyszerű, finom és egészséges főzelék. Könnyen lefagyasztható, így ha dupla-tripla adagot készítünk, többszörös gyors vacsoráról gondoskodhatunk előre....
2009-11-17 14:27:02
Csülkös receptkönyv
... 5-8 percig forraljuk, végül utánasózzuk, és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Tálaláskor a kaprot leöblítjük, finomra vágjuk, és lazán belekeverjük a levesbe.

Erwtensoep (felesborsó-leves)
Hozzávalók: 50 dkg feles borsó (zöld, száraz), 30 dkg sertéscsülök (nyers, nem füstölt), 25 dkg füstölt szalonna, 50 dkg póréhagyma, 1 db zellergumó, 1 db vastag sárgarépa, 1 ...
2009-05-19 18:45:11
1 2 
Címkék: Zöld Finomságok-leves, Knorr Fokhagymás Ízbomba, Knorr Házias Tyúkhús Levesalap, magyar konyhaművészet, zsiradék fogyasztás, hüvelyesek fehérjeforrások, gyümölcsnek nyugodtan, közvetlen környezetünkben, sárgaborsó vagy, zöld felesborsó, feles borsót, éjszakára hideg, füstölt szalon, sárgaborsó főzelékbe, sárgaborsó főzelék, kaprot leöblítjük, fehérjeforrások, környezetünkben, szervezetünknek, felesborsóleves, gondoskodhatunk, lefagyasztható, konyhaművészet, zöldségeseknél, megdöbbentően, szerecsendiót, kifejezetten, petrezselyem, reszelhetünk, sertéscsülök, belekeverjük, egészségőrző, elkészíthető, részesítsük, fűszerezzük, természetes, gyümölcsnek, vöröshagyma, receptkönyv, utánasózzuk, felesborsó, erwtensoep, zellergumó, póréhagyma, sárgaborsó, leöblítjük, fogyasztás, babérlevél, hozzávalók, fokhagymás, variációja, egészséges, zellerzöld, használunk, elkészítés, megehetjük, táplálékot, fogyasszuk, hüvelyesek, tálaláskor, finomságok, többszörös, vacsoráról, koriandert, gondolnánk, sárgarépa, forraljuk, rozmaring, közvetlen,
© 2013 TVN.HU Kft.