|
|
|
... természetes a hús és a zsiradék fogyasztás. A gabonát (barnarizs, köles, kukorica, hajdina, búza, rozs, árpa, zab) sütve, főzve fogyasszuk. A hüvelyesek fehérjeforrások (bab, lencse, felesborsó). A gyümölcsnek nyugodtan megehetjük minden részét, kifejezetten használunk vele a szervezetünknek.
Mindig a közvetlen környezetünkben termő táplálékot részesítsük előnyben, mert arra... |
2016-05-31 11:28:26 |
|
|
|
|
|
|
Erwtensoep (felesborsóleves)
Hozzávalók:
50 dkg felesborsó (zöld, száraz)
30 dkg sertéscsülök (nyers, nem füstölt)
25 dkg füstölt szalonna
1 db póréhagyma
1 db zellergumó
1 db vastag sárgarépa
1 csokor zellerzöld
2-3 pár virsli
só
őrölt bors
Elkészítés:
... |
|
2014-07-07 22:04:39 |
|
|
|
|
|
|
Sárgaborsó - a főzeléken túl
A sárgaborsó vagy felesborsó ott hever minden közért polcán, zöldségeseknél, piacokon kimérve is kapható. Olcsó, megdöbbentően egészséges, és sokkal többféle módon elkészíthető, mint gondolnánk!
Sárgaborsó - a betegség-megelőző és egészségőrző
A sárgaborsó, illetve másik variációja a zöld felesborsó nem más, mint az ... |
2014-04-02 20:21:33 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
500 g zöld felesborsó
1 fej vöröshagyma
1 db Knorr Fokhagymás Ízbomba
1 evőkanál Rama margarin
1 db babérlevél
1 db rozmaring szál (kb. 10 cm)
8-10 szál kakukkfű
8 szál menta levelei
2.5 liter víz
3 db Knorr Házias Tyúkhús Levesalap
10 szelet bacon
só
fekete őrölt bors
Elké... |
|
2012-11-23 16:16:51 |
|
|
|
|
|
|
... természetes a hús és a zsiradék fogyasztás. A gabonát (barnarizs, köles, kukorica, hajdina, búza, rozs, árpa, zab) sütve, főzve fogyasszuk. A hüvelyesek fehérjeforrások (bab, lencse, felesborsó). A gyümölcsnek nyugodtan megehetjük minden részét, kifejezetten használunk vele a szervezetünknek.
Mindig a közvetlen környezetünkben termő táplálékot részesítsük előnyben, mert arra ... |
|
2012-10-05 15:10:41 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 50 dkg feles borsó (zöld, száraz), 30 dkg sertéscsülök (nyers, nem füstölt), 25 dkg füstölt szalonna, 50 dkg póréhagyma, 1 db zellergumó, 1 db vastag sárgarépa, 1 csomó zeller zöld, 30 dkg szafaládé (vagy debreceni) megfőzve, só, őrölt bors
A feles borsót leöblítjük és egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük. A borsót, a húst és a füstölt szalon... |
2010-06-11 00:24:50 |
|
|
|
|
|
|
... természetes a hús és a zsiradék fogyasztás. A gabonát (barnarizs, köles, kukorica, hajdina, búza, rozs, árpa, zab) sütve, főzve fogyasszuk. A hüvelyesek fehérjeforrások (bab, lencse, felesborsó). A gyümölcsnek nyugodtan megehetjük minden részét, kifejezetten használunk vele a szervezetünknek.
* Mindig a közvetlen környezetünkben termő táplálékot részesítsük előnyben, mert arr... |
2010-05-24 17:46:19 |
|
|
|
|
|
|
... természetes a hús és a zsiradék fogyasztás. A gabonát (barnarizs, köles, kukorica, hajdina, búza, rozs, árpa, zab) sütve, főzve fogyasszuk. A hüvelyesek fehérjeforrások (bab, lencse, felesborsó). A gyümölcsnek nyugodtan megehetjük minden részét, kifejezetten használunk vele a szervezetünknek.
* Mindig a közvetlen környezetünkben termő táplálékot részesítsük előnyben, mert... |
2010-05-14 21:05:29 |
|
|
|
|
|
|
...
A sárgaborsó főzelékbe reszelhetünk egy kis szerecsendiót, vagy adhatunk hozzá paprikát, mustárt, apróra vágott friss koriandert vagy petrezselyem zöldjét is.
A zöld felesborsó és a sárgaborsó főzelék egy egyszerű, finom és egészséges főzelék. Könnyen lefagyasztható, így ha dupla-tripla adagot készítünk, többszörös gyors vacsoráról gondoskodhatunk előre.... |
2009-11-17 14:27:02 |
|
|
|
|
|
|
... 5-8 percig forraljuk, végül utánasózzuk, és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Tálaláskor a kaprot leöblítjük, finomra vágjuk, és lazán belekeverjük a levesbe.
Erwtensoep (felesborsó-leves)
Hozzávalók: 50 dkg feles borsó (zöld, száraz), 30 dkg sertéscsülök (nyers, nem füstölt), 25 dkg füstölt szalonna, 50 dkg póréhagyma, 1 db zellergumó, 1 db vastag sárgarépa, 1 ... |
2009-05-19 18:45:11 |
|
|
|
|