|
|
|
... tojásos-cukros masszához keverem a tejfölt, a reszelt citromhéjat majd
több részletben hozzáforgatom a sütőporral elkevert lisztet. Ehhez a
keveréshez már ne használjuk az elektromos habverőt csak egy kanállal
forgassuk össze.
Az elkészült masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, a tetejét
megpakolom magozott cseresznyével (vagy amilyen gyümölc... |
2022-09-16 08:32:07 |
|
|
|
|
|
|
... étcsokoládé
25 dkg vaj
Elkészítés:
A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen eloszlathatók az apró csomók is.
Egy olyan lábost, amire jól passzol a keverőtál 1/3-ig töltünk vízzel, és a tűzhelyen melegíteni kezdjük, közben ... |
|
2022-01-08 17:11:08 |
|
|
|
|
|
|
... tartjuk néhány percig. A héj felpuhul, s könnyen kinyomkodhatók a mandulák.
Ha a süteménybe vagy krémbe tojáshabot is kell keverni, azt mindig óvatosan, könnyedén adjuk hozzá. A habverőt nem szabad a keverőtál széléhez ütögetni, mert a habban levő levegő eltávozik.
A vékonyra nyújtott tésztát is könnyen kezelhetjük, ha rácsavarjuk a sodrófára, majd óvatosan r... |
|
2018-07-31 14:15:06 |
|
|
|
|
|
|
... https://image.ibb.co/crerdy/da_a_nyu gati_Sz_lhez_02.jpg [/kep]
3
Ki felvered nyár-álmából a kék
Földközi-tengert, mely lustán pihen
Kristályos habverés közt fekve rég
Habkő fokoknál, Baiae öbliben,
S álmában agg kastélyok tornya ring
A hab sürűbb napfényén égve lenn,
S azúr moszat s virág ... |
|
2018-05-18 05:23:43 |
|
|
|
|
|
|
... https://image.ibb.co/crerdy/da_a_nyu gati_Sz_lhez_02.jpg [/kep]
3
Ki felvered nyár-álmából a kék
Földközi-tengert, mely lustán pihen
Kristályos habverés közt fekve rég
Habkő fokoknál, Baiae öbliben,
S álmában agg kastélyok tornya ring
A hab sürűbb napfényén égve lenn,
S azúr moszat s virág ... |
2018-05-18 05:15:32 |
|
|
|
|
|
|
... feltörtük válasszuk szét a sárgáját a fehérjétől. A fehérjét cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját egy nagy tálba tesszük, és cukorral kikeverjük. A legjobb, ha mindkettőhöz elektromos habverőt használunk, mert így a cukor jobban és gyorsabban feloldódik.
A habot rátesszük a sárgájára és óvatosan alákeverjük, hogy a massza levegős maradjon.
Egy nagy serpenyőben habz... |
2018-02-26 11:30:28 |
|
|
|
|
|
|
... kókuszlisztet, a turmixport, a sütőport, a chiamagot és a citromhéjat.
2. Egy másik edényben keverd simára a tojást, a kókuszolajat és a vanília kivonatot - legjobb, ha ehhez habverőt használsz. Majd add hozzá a citromlevet és az édesítőt is.
3. A tojásos alapot dolgozd össze a száraz összetevőkkel, addig gyúrd és nyomkodd, míg sima tésztát nem kapsz. Ha túl... |
2018-02-21 23:30:13 |
|
|
|
|
|
|
... anyáink néha egyenesen akadályoztatva voltak a praktikusnak szánt, de kudarcot vallott retro konyhai eszközökkel.
Narancssárga kézi habverő
A narancssárga színben pompázó tekerős kézi habverők annyira akadoztak, hogy a zajkeltésen kívül nem sok értelme volt a has... |
2018-01-21 21:15:45 |
|
|
|
|
|
|
... csipet sóval kicsit felverjük, majd folyamatosan beleszórjuk a 6 evőkanál cukrot és kemény habbá verjük. Szép fényesnek kell lennie és nagyon keménynek. Ezután kisebb fokozatra állítjuk a habverőt, a felvert habhoz keverjük a tojássárgákat, majd amikor jól elkeveredett, beletesszük a lisztes-diós keveréket is. Átkeverjük és a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Betesszük az előmel... |
2018-01-06 16:13:08 |
|
|
|
|