Belépés
Cseresznyés pite
... tojásos-cukros masszához keverem a tejfölt, a reszelt citromhéjat majd
több részletben hozzáforgatom a sütőporral elkevert lisztet. Ehhez a
keveréshez már ne használjuk az elektromos habverőt csak egy kanállal
forgassuk össze.

Az elkészült masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, a tetejét
megpakolom magozott cseresznyével (vagy amilyen gyümölc...
2022-09-16 08:32:07
Főzött csokikrém /párizskrém/
... étcsokoládé
25 dkg vaj

Elkészítés:
A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen eloszlathatók az apró csomók is.
Egy olyan lábost, amire jól passzol a keverőtál 1/3-ig töltünk vízzel, és a tűzhelyen melegíteni kezdjük, közben ...
2022-01-08 17:11:08
Extra csokis kuglóf
... adjuk hozzá a cukrot és a vaníliakivonatot, és keverjük habosra.
Miközben keverjük, adjuk hozzá egyenként a tojásokat, figyelve, hogy mindegyik jól elkeveredjen. Érdemes elektromos habverőt használni.

A csokoládét törjük egészen apróra.

Egy másik tálba szórjuk bele a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót.
Adjuk hozzá a csokit, keverjük el, m...
2021-11-22 12:59:53
Konyhai kisokos
... tartjuk néhány percig. A héj felpuhul, s könnyen kinyomkodhatók a mandulák.

Ha a süteménybe vagy krémbe tojáshabot is kell keverni, azt mindig óvatosan, könnyedén adjuk hozzá. A habverőt nem szabad a keverőtál széléhez ütögetni, mert a habban levő levegő eltávozik.

A vékonyra nyújtott tésztát is könnyen kezelhetjük, ha rácsavarjuk a sodrófára, majd óvatosan r...
2018-07-31 14:15:06
Percy Bysshe Shelley - Óda a nyugati Szélhez
... https://image.ibb.co/crerdy/da_a_nyu gati_Sz_lhez_02.jpg [/kep]

3

Ki felvered nyár-álmából a kék
Földközi-tengert, mely lustán pihen
Kristályos habverés közt fekve rég

Habkő fokoknál, Baiae öbliben,
S álmában agg kastélyok tornya ring
A hab sürűbb napfényén égve lenn,

S azúr moszat s virág ...
2018-05-18 05:23:43
Percy Bysshe Shelley - Óda a nyugati Szélhez
... https://image.ibb.co/crerdy/da_a_nyu gati_Sz_lhez_02.jpg [/kep]

3

Ki felvered nyár-álmából a kék
Földközi-tengert, mely lustán pihen
Kristályos habverés közt fekve rég

Habkő fokoknál, Baiae öbliben,
S álmában agg kastélyok tornya ring
A hab sürűbb napfényén égve lenn,

S azúr moszat s virág ...
2018-05-18 05:15:32
A közönséges és a habos omlett készítésének fortélyai
... feltörtük válasszuk szét a sárgáját a fehérjétől. A fehérjét cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját egy nagy tálba tesszük, és cukorral kikeverjük. A legjobb, ha mindkettőhöz elektromos habverőt használunk, mert így a cukor jobban és gyorsabban feloldódik.
A habot rátesszük a sárgájára és óvatosan alákeverjük, hogy a massza levegős maradjon.
Egy nagy serpenyőben habz...
2018-02-26 11:30:28
Chiamagos citromos keksz
... kókuszlisztet, a turmixport, a sütőport, a chiamagot és a citromhéjat.

2. Egy másik edényben keverd simára a tojást, a kókuszolajat és a vanília kivonatot - legjobb, ha ehhez habverőt használsz. Majd add hozzá a citromlevet és az édesítőt is.

3. A tojásos alapot dolgozd össze a száraz összetevőkkel, addig gyúrd és nyomkodd, míg sima tésztát nem kapsz. Ha túl...
2018-02-21 23:30:13
Retro kézi habverő
... anyáink néha egyenesen akadályoztatva voltak a praktikusnak szánt, de kudarcot vallott retro konyhai eszközökkel.


Narancssárga kézi habverő

A narancssárga színben pompázó tekerős kézi habverők annyira akadoztak, hogy a zajkeltésen kívül nem sok értelme volt a has...
2018-01-21 21:15:45
Megunhatatlanul finom: régimódi diótorta
... csipet sóval kicsit felverjük, majd folyamatosan beleszórjuk a 6 evőkanál cukrot és kemény habbá verjük. Szép fényesnek kell lennie és nagyon keménynek. Ezután kisebb fokozatra állítjuk a habverőt, a felvert habhoz keverjük a tojássárgákat, majd amikor jól elkeveredett, beletesszük a lisztes-diós keveréket is. Átkeverjük és a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Betesszük az előmel...
2018-01-06 16:13:08
1 2 3 ...15 16 .22 23 ..29 30 31 
Címkék: Percy Bysshe Shelley, nyugati Szélhez, habos omlett, reszelt citromhéjat, sütőporral elkevert, elektromos habverőt, elkészült masszát, átszitált kakaóport, keveréshez legjobb, apró csomók, olyan lábost, tűzhelyen melegíteni, csokoládét törjük, másik tálba, süteménybe vagy, keverőtál széléhez, habban levő, vékonyra nyújtott, fehérjét cukorral, nagy tálba, cukor jobban, habot rátesszük, massza levegős, nagy serpenyőben, másik edényben, vanília kivonatot, tojásos alapot, száraz összetevőkkel, praktikusnak szánt, narancssárga színben, zajkeltésen kívül, felvert habhoz, lisztes-diós keveréket, sütőpapírral bélelt, vaníliakivonatot, megunhatatlanul, magyarorszagkul, akadályoztatva, kinyomkodhatók, eloszlathatók, cseresznyével, csomómentesre, tojássárgákat, összetevőkkel, kókuszlisztet, hozzáforgatom, kókuszolajat, mindkettőhöz, sütőpapírral, narancssárga, készítésének, elkeveredjen, praktikusnak, elkeveredett, folyamatosan, keverőtálba, kezelhetjük, rácsavarjuk, beletesszük, serpenyőben, cseresznyés, alákeverjük,
© 2013 TVN.HU Kft.