Belépés
Kegyhely látogatás - Máriapócs 2019.06.22.
... A kép harmadik könnyezése 1905. december 3-án kezdődött. Gávris Kelem atya, a kegykép őre vette észre és rózsaszínű kendővel fogta fel a könnycseppeket. A könnyezés december 19-ig folyamatosan, majd december utolsó két napján is tartott, összesen 18 napig. Egyházi és világi személyek bevonásával hallgatták ki a tanúkat, az egyik vallomását hangfelvétel is őrzi.
- Ereklye: Az...
2019-06-25 20:27:39
Szemét módon bánunk el a magyar fecskékkel
... csökkent.
Kényszerből kerülnek halálos veszélybe

Szakadó partfalak azért vannak, de nagyon kevés, és a 200 éve még jellemző nagy áradások már nem újítják fel ezeket évről évre folyamatosan. Ez azért baj, mert a fecskék régi fészkeiben túlélnek élősködőik, ami csökkenti a költési sikert. Szerencsétlen partifecskék ott költenek, ahol tudnak: homokbányákban, mélyebb f...
2019-06-23 19:46:55
A fáradság és bánat
... az is biztos, hogy semmi olyat nem fogsz elérni amiről ne álmodtál volna valamikor. Mit szeretnél ? mit adjon neked az élet ? és mikor ?. Ezt meg kell álmodnod, és hajtani kell rá folyamatosan !! Ha az álom elég nagy a tények nem számitanak.
Az álom lehet nagyszerű motivátor, de a munkád hozza a megvalósitását.
Csak a munkád váltja álmod valóra. Bármi legyen álmod, de cs...
2019-06-23 15:25:17
Sütő András író emlékére
... valósággal közéleti fordulatot jelentett a határokon túli magyarsággal kapcsolatos budapesti politikában. A román hatóságok tiltakozása ellenére bemutatott Advent... 1997-ig szerepelt folyamatosan a színház repertoárján, eljutott számos határon túli magyar városba, Bécsbe, Párizsba, s a Nemzetiben 285 előadást ért meg.

1990. március 19-én a marosvásárhelyi fekete má...
2019-06-22 21:09:39
Ribizli, a nyári vitaminbomba
... készült olaj kifejezetten érzékeny bőrűeknek ajánlott. A bogyós gyümölcs magja olyan zsiradékot tartalmaz, amely nagyon hasonlít a bőrünkben találhatóhoz. Mivel a bőr zsírtartalma folyamatosan változik, ingadozik, könnyen fel tudja venni, és gyorsan be is tudja építeni ezeket a növényi zsiradékokat. A ribizliolaj megnyugtatja az érzékeny bőrt, ápolja a száraz, érdes részeket, és c...
2019-06-22 15:44:25
Egy kollégiumi nevelőtanár naplójából
... házba, ahol Mosonmagyaróvár szakrális értékei címmel egy fotókiállítást néztünk meg. November végén pedig el kezdtük kialakítani a kollégium Téli Tárlat című kiállítóhelyét, melyre folyamatosan készültek és kerültek fel az alkotások egészen a karácsonyi ünnepségig.
2018. december
Az idei karácsonyi ünnepségünkre igazi közösségi összefogással készültünk. Rengeteg adományt...
2019-06-22 04:52:55
Klasszis csapatot vezethet Hosszú Katinka
... melyben nyolc, egyenként 32 fős nemzetközi csapat indulhat. Mindegyik együttest úszózsenik vezethetik, a Team Iron ,,kapitánya" Hosszú Katinka.
Az úszónő az elmúlt hetekben folyamatosan jelentette be csapata úszóit, Magyarországról Verrasztó Dávid, Bohus Richárd, Szabó Szebasztián, Milák Kristóf, Jakabos Zsuzsanna és Késely Ajna versenyez a Team Iron színeiben, kedden az...
2019-06-20 22:32:27
Évek óta csökken a bűncselekmények száma Zalában
... száma nagyjából változatlan évek óta, de ezek az indulati, sokszor ittasan elkövetett esetek kevésbé megelőzhetők, és nem szüntethetők meg teljesen, az eredményes felderítésük azonban folyamatosan javul.
A közrend és a közbiztonság elleni bűncselekmények között a garázdaság a jellemző, a csoportos esetek megelőzésére hatékonynak bizonyult a nemrég felállított lovas-kutyás cso...
2019-06-20 21:54:22
Krónika 2. rész (költségvetés)
... oktatás alulfinanszírozott, az oktatási büdzsé reálértéken csökken, sőt a csökkenés kiemelten érinti a felsőoktatás területét - mutatott rá. Szerinte a növekvő nemzeti össztermék mellett folyamatosan zsugorodik az GDP-arányos ráfordítás az oktatásra; a források leginkább a béremelésekhez hiányoznak.
Kifogásolta, hogy a költségvetésben nincs nyoma a szociális ágazatban dolgozó...
2019-06-20 11:51:24
Potápi: a nemzetpolitika zászlóshajója a Kőrösi Csoma Sándor- és a Petőfi Sándor-program
... feladatnak is tűnik néha.
Kitért arra is, hogy a közelmúltban feltérképezték, hány hétvégi iskola működik; jelenleg 213 ilyen intézményről tudnak, tapasztalataik szerint ezek száma folyamatosan bővül, ugyanakkor az ösztöndíjasok nélkül ezek működése is sokkal nehezebb lenne.
A nemzetpolitikai államtitkár megemlítette azt is, hogy az ösztöndíj rendszere évről évre változi...
2019-06-20 10:31:13
1 2 3 .............2786 2787 .......4179 4180 .......5571 5572 5573 
Címkék: Sütő András, Hosszú Katinka, Kőrösi Csoma Sándor-, Petőfi Sándor-program, Gávris Kelem, Téli Tárlat, Team Iron, Magyarországról Verrasztó Dávid, Bohus Richárd, Szabó Szebasztián, Milák Kristóf, Jakabos Zsuzsanna, Késely Ajna, magyar fecskékkel, nyári vitaminbomba, kollégiumi nevelőtanár, bűncselekmények száma, nemzetpolitika zászlóshajója, könnyezés december, egyik vallomását, fecskék régi, költési sikert, álom elég, álom lehet, munkád hozza, munkád váltja, határokon túli, román hatóságok, színház repertoárján, marosvásárhelyi fekete, bogyós gyümölcs, bőrünkben találhatóhoz, növényi zsiradékokat, ribizliolaj megnyugtatja, érzékeny bőrt, fotókiállítást néztünk, kollégium Téli, alkotások egészen, karácsonyi ünnepségig, idei karácsonyi, elmúlt hetekben, eredményes felderítésük, közbiztonság elleni, csoportos esetek, nemrég felállított, oktatási büdzsé, csökkenés kiemelten, felsőoktatás területét, növekvő nemzeti, források leginkább, béremelésekhez hiányoznak, költségvetésben nincs, szociális ágazatban,
© 2013 TVN.HU Kft.