|
|
|
... anyagokkal, szinte fehér tőlük, ezért a hunzák a hegyek tejének is nevezik. Az ásványi anyagokban dús vizet a növényekis felveszik és a leveleikben a felszínre hozzák. A hunzák sok ilyen növényt (hajdina, köles, lucerna - olyan gabonafélék, amelyek B17 vitaminban rendkívül gazdagok, akárcsak a sárgabarack magja) fogyasztanak. Az általuk naponta elfogyasztott ásványi anyag me... |
2021-08-29 20:30:50 |
|
|
|
|
|
|
... Nyirokpangás kezelése, ödémák kialakulásának elkerülése
Ezekre a panaszokra a somkórófüvet használjuk, amelynek jelentős a gyulladáscsökkentő hatása is. Érfalvédő hatással bír még a hajdina, az aranyvesszőfű, a japánakác és egyes eukaliptuszfajok.
Számos klinikai vizsgálat igazolja a vörös szőlő kivonatának vénaerősítő hatását.
Vérrögképződés kialakulásá... |
|
2020-10-23 20:59:38 |
|
|
|
|
|
|
... magnéziumban gazdag táplálékok is csökkenthetik a stroke kialakulásának a kockázatát. Minden magnéziumban gazdag tápláléknak ilyen hatása van. Magnéziumot tartalmaz a fekete bab, a spenót, a hajdina és az árpa is.
A magnézium mellett a spenót tele van folsavval és B-vitaminokkal, amelyek szintén vérnyomást csökkentenek, így a stroke ellen is védekezhetünk a segítségükke... |
2019-11-05 20:27:50 |
|
|
|
|
|
|
... aminosav források, és tipikusan teljes fehérje forrásnak minősülnek, ami azt jelenti, hogy az összes esszenciális aminosavat tartalmazzák. A vegetáriánusok számára a lencse, a quinoa, a hajdina, a manula, a dió, csicseriborsó, a teljes kiőrlésű gabonák és a fermentált szója élelmiszerek, mint a tempeh vagy a natto, szintén teljes fehérje forrásnak tekinthetők.
Ne feledj... |
|
2019-06-09 16:57:12 |
|
|
|
|
|
|
... élelmiszerek, amelyek növelik a szerotonin szintjét!
kemény sajt;
nem túl zsíros húsok;
tojás;
lencse;
bab;
tehéntejből készült túró;
búza;
hajdina;
B-vitaminok, amely jelen vannak a májban, hajdinában, zabban, babban, zöldsalátában;
magnéziumban gazdag élelmiszerek, ilyen a banán, a sárgadinnye, a datolya, a narancs, a... |
|
2018-10-09 23:11:07 |
|
|
|
|
|
|
Új kenyér ünnepe
A magyar ember mindenkor ,,Életnek" nevezte a búzát, a legfontosabb kenyérnövényünket.
És valóban ,,Élet" minden egyes gabonamag.
Mert ezek a kicsi magok bármikor képesek életr... |
2018-08-20 19:34:57 |
|
|
|
|
|
|
... tojássárgája, sertéshús és máj, saláták, gyümölcsök, spenót, káposztafélék, póréhagyma és retek.
P-vitamin-források: citrusfélék, cseresznye, sárgabarack, szeder, csipkebogyó és hajdina.
Milyen táplálékokban található U-vitamin? A salátában, a káposztában, a zöldhagymában, a retekben, a petrezselyemzöldben, a spárgában és a paradicsomban.
Forrás : ... |
2018-02-20 21:22:28 |
|
|
|
|
|
|
... a szervezetedbe! Órákra eltelít , úgy, mint ha 2-3 szelet pirítóst ropogtattál volna a sala mellé, ám ez mindössze 150 kalóriát tartalmaz. Ha nem vagy bulgur rajongó, quinoa, köles vagy hajdina is tökéletesen megteszi!
3. Pattogatott kukoricázz!
Ha mindenképpen a hagyományos ropogtatni valók közül kell választani, akkor a csipsszel szemben a pattogatott kukor... |
2017-06-15 12:17:47 |
|
|
|
|
|
|
... van benne a legtöbb, tehát pénztárcádat már megint a gyártók olcsó cukorbeszerzései előtt nyitod meg. Mit egyél helyette: mesterséges anyagoktól mentes pudingot készíthetsz otthon is (pl. hajdina-, köles-, rizslisztből).
48. ROSSZ MINŐSÉGŰ PULYKAMELLSONKA
Mi van benne: pulykamellfilé, szójafehérje, só, dextróz, bőrkepor, stabilizátorok, ízfokozók, fűszerek, t... |
2015-10-08 14:48:43 |
|
|
|
|
|
|
... Nagy fehérjetartalmával tűnik ki a hús, hal, tej, tojás, sajt, rizs, dió, mogyoró. Az agy jó néven veszi, ha rendszeresen megitatjuk egy kis B1 vitaminnal, melyben gazdagok a zab, hajdina, bab, borsó, a tojássárgája, a veséből, májból, szívből, a csirke- és sertéshúsból készült ételek. Ilyen esetben azonban jobb, ha visszafogjuk a kávé és teafogyasztást.
|... |
2015-09-30 20:16:53 |
|
|
|
|