|
|
|
... pirítunk. A csirkéket kis darabokra vágjuk, sót, borsot, bazsalikomot teszünk rá, s az olajban elősütjük. Sok fokhagymát teszünk bele, nyakon öntjük vörösborral, teszünk bele b... |
2010-12-07 15:04:33 |
|
|
|
|
|
|
... csirkehúsokat kiszedjük a léből, ha kihűlt kicsontozzuk, és 4-5 cm-es kockákra vágjuk. A kockákat megkenjük mézzel, és a forró olajban pirosra pirítjuk.
Közben elkészítjük a mártást: a ketchupot, darált mogyorót, szerecsendiót és a tejfölt összekeverjük, majd feltesszük főni. Állandó keveréssel felfőzzük. A mártásnak sűrűnek kell lenni, hogy ha leöntjük vele a húskockák... |
|
2010-12-07 14:49:16 |
|
|
|
|
|
|
... megdinsztelek 1 apróra vágott vöröshagymát, rárakom a darált húst, amit kifehéredésig sütök, ezután hozzáadom a sűrített paradicsomot, 1 tk oreganót, 1 tk kakukkfüvet, 1 tk bazsalikomot, 4 ek ketchupot, ízlés szerint sót, borsot. Ha túl sűrű lenne a mártás, vízzel felöntöm, és összeforralom. Kivajazom a sütőedényt, alulra rakok egy keveset a fokhagymás mártásból. Rárakok egy réteg... |
2010-12-04 22:54:28 |
|
|
|
|
|
|
...
A dobozából kibontott vagdalthúst és a burgonyát apró lyukú darálón ledaráljuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és összezúzott fokhagymát. Ezután beledolgozzuk a tejfölt, a mustárt, a ketchupot és a borssal, sóval ízesítjük. Hozzáadjuk a megpuhított margarint, és az egészet habosra keverjük. (Elektromos habverővel szinte pillanatok alatt elvégezhető.) Meleg vagy hideg szendv... |
|
2010-12-04 15:59:04 |
|
|
|
|
|
|
... majd dió nagyságú gombócokat formálunk belöle. Lisztben megmártjuk, és a felforrósított olajban addig sütjük, amíg szép színe le... |
|
2010-12-03 13:16:42 |
|
|
|
|
|
|
... majd a kakashús kis darabjait egyenként, mindkét oldalán elősütöm. A vörösborral felöntöm, beleszórom a fűszereket, belekeverem a tisztított és pépesre zúzott fokhagymát, a mustárt, a ketchupot, a sót, és a kuktát lezárom. Ha felforrt, takaréklángon 1 órán át főzöm. Ezután a húsdarabokat kiveszem, és tűzálló tálra rakom. A visszamaradt levet elkeverem a konyakkal, és ha szükséges,... |
2010-12-03 05:06:13 |
|
|
|
|
|
|
... vajat habzásig hevítem a liszttel (pirítani nem szabad!), felöntöm a meglangyosított tejjel és az időközben megpuhult csirke pecsenyelevével. Simára keverve sűrűre főzöm. Hozzákeverem a ketchupot és a nagyon apróra vagdalt főtt sonkát, sóval, borssal ízesítem, és jól kiforralom. Tűzálló tálra rendezem a szarvacskatészta felét, ráfektetem a csirkedarabokat, rálocsolok egy keveset ... |
2010-12-02 06:33:38 |
|
|
|
|
|
|
... burgonyaliszttel, hozzáadom a felvert tojásokat, majd ebben a mártásban megforgatom a csirkehús-csíkokat. Bő, forró olajban pirosra sütöm. Az olajból kivéve melegen tartom. Ezután összekeverem a ketchupot, a borecetet, a cukrot, a rizslisztet, kevés sót is teszek bele, és három deci főzőlében elkeverem. Jól összeforralom, hogy sűrű legyen. Tálaláskor a sült csirkedarabok köré öntö... |
2010-12-02 06:20:18 |
|
|
|
|
|
|
... felforrósított vajon átsütöm. A húscsíkokat átteszem egy másik serpenyőbe. A visszamaradt vajas pecsenyelén barnára pirítom a megtisztított és finomra vágott fokhagymát, majd belekeverem a ketchupot és a fűszereket. Jól összeforralom, és hozzákeverem az almareszelőn lereszelt uborkát, ezután az egészet ráöntöm a csirkemell-csíkokra. Fedő alatt, kis lángon puhára párolom, közben gy... |
2010-12-02 06:07:35 |
|
|
|
|
|
|
... bors és borsmenta, ízlés szerint só.
A csirkemelleket úgy csontozom ki, hogy négy egyforma darabot kapjak. Jól megsózom, és 10 percig állni hagyom. Közben a tejszínbe belekeverem a ketchupot, a megtisztított és szétzúzott fokhagymát, a finomra vagdalt petrezselyemzöldet, a borsot; a borsmentát, a darált diót, a csipetnyi cukrot és a sót. A csirkemelldarabokat vastagon bekenem... |
2010-12-02 05:43:39 |
|
|
|
|