|
|
|
... illesszük be az étrendbe?
Sütve vagy párolva: A paszternák sütve vagy párolva is kiváló. Egy kis olívaolaj, só és bors hozzáadásával süssük vagy pároljuk, amíg puha nem lesz.
Levesekben és főzelékekben: Kiváló alapanyag levesekhez és főzelékekhez, ahol kiemelkedik a finom és édes íze.
Püréként: Pürésíthetjük más zöldségekkel, például burgonyával, hogy gazdag és krém... |
2024-02-24 07:42:41 |
|
|
|
|
|
|
... padlizsánéhoz hasonlítják az okra ízét, a termés textúrája kétségtelenül más, mint a közismertebb lila zöldségé. A megfőzött okrahüvelyek ránézésre zselészerűvé válnak, így remekül alkalmazhatók levesekben vagy sautékban. Az okra egész termése fogyasztható, a magokkal együtt, csupán a két végét kell lecsippenteni. A hüvelyt ki lehet főzni, befőttnek is kiváló, és akár még nyersen ... |
|
2024-02-15 21:59:16 |
|
|
|
|
|
|
... be az étrendbe?
Sütve vagy párolva: A paszternák sütve vagy párolva is kiváló. Egy kis olívaolaj, só és bors hozzáadásával süssük vagy pároljuk, amíg puha nem lesz.
Levesekben és főzelékekben: Kiváló alapanyag levesekhez és főzelékekhez, ahol kiemelkedik a finom és édes íze.
Püréként: Pürésíthetjük más zöldségekkel, például burgonyával, hogy gazdag és kr... |
2024-02-15 21:08:01 |
|
|
|
|
|
|
... (MSG)
A monoszódium glutamát, azaz az MSG egy ázsiai konyhában igen gyakran használt ízfokozó. Emellett a konzerv és/vagy fagyasztott élelmiszerekben, a boltban kapható salátaöntetekben, a levesekben, és a gyermekek számára készült rágcsálnivalókban is megtalálható.
A monoszódium glutamát a természetesen előforduló glutaménsav gyárban előállított, mestersége... |
|
2023-11-29 20:43:56 |
|
|
|
|
|
|
... kell bajlódni, időt tölteni az elkészítésükkel, gyorsan és könnyen beszerezhetők.
A reggeli gabonafélék bár magas rosttartalmúak, finomított cukrot tartalmaznak. Az instant levesekben is sok adalékanyag és cukor van.
A gyorséttermi húsok, hamburgerek főző- és sütőolajuk transzzsírt tartalmaznak, ezek megemelik a koleszterin- és triglyceridszintet, nagyon sok ... |
|
2022-01-15 21:49:29 |
|
|
|
|
|
|
... gyökért, - a megfelelő felületre rakja, és azt melegen tartja. Bármelyik alkotórésze ásványokban, A- és C-vitaminban és vasban gazdag.
A magyar konyha alapvető fűszere. Levesekben főleg gyökere használatos. A friss levél C-vitamint is tartalmaz, ilyenkor nem szabad főzni, csak az étel tetejére terítjük rá az apróra vagdalt levelet. Szárítva, vagy sóban rétegezve,... |
2021-01-09 22:11:26 |
|
|
|
|
|
|
... védelmére.
Dió
A dió édes ízű, meleg hatású gyógyélelmiszer. A dió gyümölcse erősítő, súlygyarapodást elősegítő tulajdonságú. Mint ilyen, megkötés nélkül fogyasztható, akár magában, akár levesekben. A dió erősíti az idegeket, és talpra állítja a legyengült embert.
Azok a májbetegek, akik nem fogyaszthatnak zsiradékot, a diót nyugodtan ehetik, mert serke... |
2021-01-09 21:54:08 |
|
|
|
|
|
|
... védelmére.
Dió
A dió édes ízű, meleg hatású gyógyélelmiszer. A dió gyümölcse erősítő, súlygyarapodást elősegítő tulajdonságú. Mint ilyen, megkötés nélkül fogyasztható, akár magában, akár levesekben. A dió erősíti az idegeket, és talpra állítja a legyengült embert.
Azok a májbetegek, akik nem fogyaszthatnak zsiradékot, a diót nyugodtan ehetik, mert ... |
2020-12-30 15:11:03 |
|
|
|
|
|
|
... védelmére.
Dió
A dió édes ízű, meleg hatású gyógyélelmiszer. A dió gyümölcse erősítő, súlygyarapodást elősegítő tulajdonságú. Mint ilyen, megkötés nélkül fogyasztható, akár magában, akár levesekben. A dió erősíti az idegeket, és talpra állítja a legyengült embert.
Azok a májbetegek, akik nem fogyaszthatnak zsiradékot, a diót nyugodtan ehetik, mert serke... |
2020-12-27 23:54:26 |
|
|
|
|
|
|
... hiszen ebben benne van a csontból kifőtt csontvelő és a porc, amely sok-sok ásványi anyagot tartalmaz, mint például kalcium, magnézium, foszfor, szilícium és kén. Található ezekben a levesekben még kondroitin-szulfát és glükozamin is, amelyek eredményesen veszik fel a harcot az ízületi gyulladással és az ízületi fájdalommal szemben.
A fűzfakéreg szintén enyhíti a gyulla... |
2020-06-06 19:07:27 |
|
|
|
|