Belépés
Káprázatos süti!
... felsorolás sorrendjében a keverő tálba tesszük. Először a ‘folyékony' alkotókat keverjük ki, majd mehet bele a liszt és végül a túró. Az így kapott masszát a kivajazott (lisztezni nem kell!), magas falú tepsibe öntjük. A tepsit néhányszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy egyenletesen elterüljön a tészta, illetve, hogy a felesleges levegő távozzon belőle.

180...
2023-08-13 17:58:21
Grízes Mézes
... méretére(nekem 25×35)

A tepsihátulját kikenem zsírral és meglisztezem!
Utána teszem rá a tésztát előmelegített sütőben barnulásig sütöm!
A további 3 lapnál NEM kell zsírozni lisztezni a tepsit!

Ha a lapokkal megvagyunk megcsináljuk a krémet!

Hagyományos tejbegrízt készítek az adott mennyiségű alapanyagokból.
Vajat teszek bele kb 20...
2022-12-01 17:21:29
Mézes krémes
... méretére(nekem 25×35)

A tepsi hátulját kikenem zsírral és meglisztezem. Utána teszem rá a tésztát előmelegített sütőben barnulásig sütöm.

A további 3 lapnál NEM kell zsírozni lisztezni a tepsit.

Ha a lapokkal megvagyunk megcsináljuk a krémet.

Hagyományos tejbegrízt készítek az adott mennyiségű alapanyagokból. Vajat teszek bele kb. 20,dkg...
2022-11-28 20:25:17
Kedvencetek lesz......
... tálaláshoz:
baracklekvár
porcukor

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra melegítjük.
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a keverő tálba téve kikeverjük. Az így kapott masszát a kivajazott (lisztezni nem kell!), magas falú tepsibe öntjük. A tepsit néhányszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy egyenletesen elterüljön a tészta, illetve, hogy a felesleges...
2021-08-30 15:08:34
Mézes krémes
... annyi lisztet (35-45 dkg ) kell hozzátenni, amennyit felvesz, hogy puha legyen. A liszthez kell keverni 1 csapott teáskanál szódabikarbónát. Összegyúrom a hozzávalókat. Nem szabad túl lisztezni a deszkát, csak amennyi éppen szükséges, hogy ne ragadjon, mert aztán nagyon kemény lesz, és nyújtani is nehéz lesz. 3 részre osztjuk. Tepsi hátán kell a lapokat kisütni. Villával meg kell ...
2020-12-27 16:30:11
Krumplis pogácsa
... majdnem a legfinomabbak persze a szép karikásak is nagyon jók.

Ma a munka helyen hamar elfogyott egy része a többi a fagyóba megy.

Tipp: a nyújtásoknál alaposan lehet lisztezni a deszkát de be dolgozni nem szabad több lisztet mert akkor kemény lesz, jó puhának kell lennie a tésztának,ha nem fogy el akkor mindjárt ha kihűl ajánlom lefagyasztani, majd amikor ke...
2018-04-20 17:16:54
Sütőtökös gnocchi
... mert, ha nagy, sok liszt kell(ene) hozzá, amitől a gnocchi viszont olyan lesz, mint a kő. Ugyanezért kell mindent száraza...
2017-12-15 22:29:39
Mákos bejgli-pite
... élesztős tejjel együtt a lisztes keverékhez és alaposan összegyúrom. Letakarva fél órát pihentetem. Fél óra elteltével a tésztát fél cm vastagra kinyújtom. A tészta jó zsíros, nem ragad, így lisztezni nem kell sem alá, sem a sodrófát. A kinyújtott tésztával kibélelek egy piteformát, majd megtöltöm azt máktöltelékkel és elegyengetem. A maradék tésztából különböző méretű csillag (va...
2017-11-20 18:36:19
Grizes kremes
... házi tejföl.
A tojást, mézet, cukrot, zsírt, szódabikarbónát, fűszerkeveréket és a tejfölt egy lábasban jól felmelegítjük. A lisztet hozzáadva összeállítjuk. Ragad, pluszba picit lisztezni kell. Sütőpapíron elnyújtani...(A lehető legvékonyabb legyen!!) Nagy tepsi hátán s.papírostól 4 vékony lapba kisütni. Világosra! 170C°-on 10perc laponként. (Légkeveréssel 160C°-on egyszerre...
2017-11-15 18:31:42
Pihekönnyű túrós finomság
... hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a keverő tálba tesszük. Először a 'folyékony' alkotókat keverjük ki, majd mehet bele a liszt és végül a túró. Az így kapott masszát a kivajazott (lisztezni nem kell!), magas falú tepsibe öntjük. A tepsit néhányszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy egyenletesen elterüljön a tészta, illetve, hogy a felesleges levegő távozzon belőle.

...
2017-10-28 04:29:30
1 2 3 7 8 10 11 13 14 15 
Címkék: Grízes Mézes, keverő tálba, tepsit néhányszor, konyhapulthoz ütögetjük, felesleges levegő, tepsihátulját kikenem, tésztát előmelegített, lapokkal megvagyunk, adott mennyiségű, tepsi hátulját, felsorolás sorrendjében, liszthez kell, lapokat kisütni, legfinomabbak persze, szép karikásak, munka helyen, fagyóba megy, nyújtásoknál alaposan, gnocchi viszont, lisztes keverékhez, kinyújtott tésztával, maradék tésztából, lisztet hozzáadva, lehető legvékonyabb, szódabikarbónát, fűszerkeveréket, alapanyagokból, máktöltelékkel, legfinomabbak, előmelegített, konyhapulthoz, légkeveréssel, tepsihátulját, lefagyasztani, összeállítjuk, felmelegítjük, hozzávalókat, egyenletesen, sorrendjében, meglisztezem, nyújtásoknál, megcsináljuk, elegyengetem, legvékonyabb, baracklekvár, összegyúrom, hagyományos, kedvencetek, sütőpapíron, hozzátenni, kikeverjük, tejbegrízt, kinyújtott, mennyiségű, megvagyunk, kivajazott, néhányszor, elteltével, pihekönnyű, felsorolás, felesleges, elkészítés, barnulásig, káprázatos, ugyanezért, elnyújtani, piteformát,
© 2013 TVN.HU Kft.