|
|
|
... felsorolás sorrendjében a keverő tálba tesszük. Először a ‘folyékony' alkotókat keverjük ki, majd mehet bele a liszt és végül a túró. Az így kapott masszát a kivajazott (lisztezni nem kell!), magas falú tepsibe öntjük. A tepsit néhányszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy egyenletesen elterüljön a tészta, illetve, hogy a felesleges levegő távozzon belőle.
180... |
2023-08-13 17:58:21 |
|
|
|
|
|
|
... méretére(nekem 25×35)
A tepsihátulját kikenem zsírral és meglisztezem!
Utána teszem rá a tésztát előmelegített sütőben barnulásig sütöm!
A további 3 lapnál NEM kell zsírozni lisztezni a tepsit!
Ha a lapokkal megvagyunk megcsináljuk a krémet!
Hagyományos tejbegrízt készítek az adott mennyiségű alapanyagokból.
Vajat teszek bele kb 20... |
|
2022-12-01 17:21:29 |
|
|
|
|
|
|
... méretére(nekem 25×35)
A tepsi hátulját kikenem zsírral és meglisztezem. Utána teszem rá a tésztát előmelegített sütőben barnulásig sütöm.
A további 3 lapnál NEM kell zsírozni lisztezni a tepsit.
Ha a lapokkal megvagyunk megcsináljuk a krémet.
Hagyományos tejbegrízt készítek az adott mennyiségű alapanyagokból. Vajat teszek bele kb. 20,dkg... |
2022-11-28 20:25:17 |
|
|
|
|
|
|
... tálaláshoz:
baracklekvár
porcukor
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra melegítjük.
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a keverő tálba téve kikeverjük. Az így kapott masszát a kivajazott (lisztezni nem kell!), magas falú tepsibe öntjük. A tepsit néhányszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy egyenletesen elterüljön a tészta, illetve, hogy a felesleges... |
|
2021-08-30 15:08:34 |
|
|
|
|
|
|
... annyi lisztet (35-45 dkg ) kell hozzátenni, amennyit felvesz, hogy puha legyen. A liszthez kell keverni 1 csapott teáskanál szódabikarbónát. Összegyúrom a hozzávalókat. Nem szabad túl lisztezni a deszkát, csak amennyi éppen szükséges, hogy ne ragadjon, mert aztán nagyon kemény lesz, és nyújtani is nehéz lesz. 3 részre osztjuk. Tepsi hátán kell a lapokat kisütni. Villával meg kell ... |
|
2020-12-27 16:30:11 |
|
|
|
|
|
|
... majdnem a legfinomabbak persze a szép karikásak is nagyon jók.
Ma a munka helyen hamar elfogyott egy része a többi a fagyóba megy.
Tipp: a nyújtásoknál alaposan lehet lisztezni a deszkát de be dolgozni nem szabad több lisztet mert akkor kemény lesz, jó puhának kell lennie a tésztának,ha nem fogy el akkor mindjárt ha kihűl ajánlom lefagyasztani, majd amikor ke... |
2018-04-20 17:16:54 |
|
|
|
|
|
|
... mert, ha nagy, sok liszt kell(ene) hozzá, amitől a gnocchi viszont olyan lesz, mint a kő. Ugyanezért kell mindent száraza... |
2017-12-15 22:29:39 |
|
|
|
|
|
|
... élesztős tejjel együtt a lisztes keverékhez és alaposan összegyúrom. Letakarva fél órát pihentetem. Fél óra elteltével a tésztát fél cm vastagra kinyújtom. A tészta jó zsíros, nem ragad, így lisztezni nem kell sem alá, sem a sodrófát. A kinyújtott tésztával kibélelek egy piteformát, majd megtöltöm azt máktöltelékkel és elegyengetem. A maradék tésztából különböző méretű csillag (va... |
2017-11-20 18:36:19 |
|
|
|
|
|
|
... házi tejföl.
A tojást, mézet, cukrot, zsírt, szódabikarbónát, fűszerkeveréket és a tejfölt egy lábasban jól felmelegítjük. A lisztet hozzáadva összeállítjuk. Ragad, pluszba picit lisztezni kell. Sütőpapíron elnyújtani...(A lehető legvékonyabb legyen!!) Nagy tepsi hátán s.papírostól 4 vékony lapba kisütni. Világosra! 170C°-on 10perc laponként. (Légkeveréssel 160C°-on egyszerre... |
2017-11-15 18:31:42 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a keverő tálba tesszük. Először a 'folyékony' alkotókat keverjük ki, majd mehet bele a liszt és végül a túró. Az így kapott masszát a kivajazott (lisztezni nem kell!), magas falú tepsibe öntjük. A tepsit néhányszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy egyenletesen elterüljön a tészta, illetve, hogy a felesleges levegő távozzon belőle.
... |
2017-10-28 04:29:30 |
|
|
|
|