Belépés
Novus ordo seclorum - Az új világrend 2.
... bizonyosnak vehető, hogy a vietnami háború fokozatos kifejlődésében fontos szerepet játszott az "Aranyháromszögnek" nevezett térség feletti ellenőrzés kérdése. A Kína, Vietnam és Burma (ma Mianmar) és Laosz határvidékén fekvő terület, amelyet hegyi törzsek laknak, a világ ópiumtermelésének a döntő részét adta, egészen addig, amíg az ópiumtermelésben az első helyet át nem vette a t...
2023-05-15 20:30:43
Novus ordo seclorum - Az új világrend
Dr. Drábik János, a Szabad Európa Rádió nyugdíjas vezető programszerkesztője


1938. június 9-én született Budapesten. Csellistának készült. Zenei tanulmányait a budapesti Erkel...
2023-05-13 21:45:09
Aranyszikla (Mianmar) - Gyönyörű természeti csodák

Aranyszikla (Mianmar) - Gyönyörű természeti csodák

Az Aranyszikla egyike a világ felfoghatatlan természeti rejtélyeinek: egy szirt szélén egyensúlyozó hatalmas, csillogó gránittömb.
A Kin-pun település (Mianmar/Burma) területén található látványosság megköze...
2023-04-24 10:35:22
Bagan, Mianmar.jpg
Szép helyek...
2022-05-26 22:48:49
Svedagon pagoda, Rangun, Mianmar
...
2021-01-21 20:32:53
Barna rizs gyógyhatásai
... eljuttatták előbb Görögországba majd Nagy Sándor segítségével Indiába, Spanyolországba és Franciaországba.

A legtöbb rizst fogyasztó nemzet Kína, India és Indonézia.
Egy átlagos, mianmari (régi nevén Burma) lakos évente 195 kg rizst fogyaszt, ezzel szemben egy amerikai lakos 7 kg-ot, míg egy európai ember mindösszesen 3kg-ot fogyaszt évente átlagosan.

...
2020-12-11 01:04:07
Kreml: Moszkva válaszolni fog a brit szankciókra
... meg, amely megfelel az Oroszországi Föderációi érdekeinek" - mondta.
Dominic Raab brit külügyminiszter hétfőn közölte, hogy a szankciókat vezet be 25 orosz, 20 szaúd-arábiai és két mianmari állampolgár, illetve két észak-koreai szervezet ellen. Az oroszok elleni büntetőintézkedéseket a Magnyitszkij-ügyben játszott szerepükkel indokolta.
A szankciók mások mellett Alekszan...
2020-07-07 14:51:49
Önálló szankciókat vezetett be a brit kormány orosz, szaúdi és mianmari állampolgárokkal szemben emberi jogi vi
... függetlenül, önállóan döntött büntetőintézkedésekről.
Dominic Raab brit külügyminiszter a londoni alsóházban hétfő este bejelentette, hogy a szankciók 25 orosz, húsz szaúd-arábiai és két mianmari állampolgárt, illetve két észak-koreai szervezetet érintenek.
Az orosz állampolgárok ellen a brit kormány a Magnyitszkij-ügyben játszott szerepük miatt hozott büntetőintézkedés...
2020-07-06 21:02:54
Koronavírus - Az EU további 50 millió eurót különít el humanitárius segítségnyújtásra
... a Csád-tó térségében, a Közép-afrikai Köztársaságban, az afrikai Nagy-tavak régiójában, Kelet-Afrikában, Szíriában, Jemenben, a palesztin területeken és Venezuelában élőket, valamint a Mianmar és Banglades területén élő rohingjákat.
Az uniós támogatás segít hozzáférést biztosítani az egészségügyi szolgáltatásokhoz, a védőeszközökhöz, a vízhez és a megfelelő higiénés körülmény...
2020-05-20 14:57:45
Az EU fokozza a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelmet
...
Valdis Dombrovskis, a brüsszeli testület alelnöke sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy véget kell vetni a "piszkos pénzek európai pénzügyi rendszerekbe történő beszivárgásának".
"Nem szabad, hogy gyenge láncszemek maradjanak szabályainkban és végrehajtásukban. Elkötelezettek vagyunk, hogy a ma bemutatott intézkedéseket gyorsan és következetesen hajtsuk végre" - hangsúlyozt...
2020-05-07 15:02:22
1 2 3 ....19 20 ...29 30 ...38 39 40 
Címkék: Drábik János, Szabad Európa Rádió, Nagy Sándor, Oroszországi Föderációi, Dominic Raab, Közép-afrikai Köztársaságban, Valdis Dombrovskis, brit szankciókra, brit kormány, terrorizmus finanszírozása, vietnami háború, világ ópiumtermelésének, döntő részét, első helyet, budapesti Erkel, világ felfoghatatlan, szirt szélén, legtöbb rizst, amerikai lakos, európai ember, szankciókat vezet, oroszok elleni, szankciók mások, londoni alsóházban, orosz állampolgárok, afrikai Nagy-tavak, palesztin területeken, uniós támogatás, egészségügyi szolgáltatásokhoz, megfelelő higiénés, brüsszeli testület, állampolgárokkal, ópiumtermelésben, végrehajtásukban, külügyminiszter, franciaországba, beszivárgásának, spanyolországba, védőeszközökhöz, köztársaságban, szabályainkban, elkötelezettek, felfoghatatlan, finanszírozása, kifejlődésében, intézkedéseket, következetesen, maxresdefault, állampolgárok, görögországba, egészségügyi, magnyitszkij, határvidékén, rendszerekbe, csellistának, rejtélyeinek, humanitárius, oroszországi,
© 2013 TVN.HU Kft.