|
|
|
... kistálban nagyon kemény habot verünk, ez 5-6 perc is lehet, vagy még több is. (Olyan kemény legyen, hogy késsel ki tudj vágni a habból egy darabot.) Egy evőkanál porcukrot adjunk hozzá, és mixeljük el vele, ezután még két részletben adjuk hozzá a többi cukrot is, folytonos habverés mellett. Előfordulhat, hogy nem kell az összes (150 g) porcukor. Egyszer csak jó lesz. Fényes, sűrű,... |
2015-12-11 14:30:26 |
|
|
|
|
|
|
... lesz. Egy sütőrácson kihűtjük a tésztát, majd a fagyasztóba tesszük fél órára.
Hőálló tálban összekeverjük a tojásfehérjét a cukorral. Ezt forrásban lévő víz fölé tesszük és addig mixeljük, amíg meleg nem lesz és a cukor el nem olvad (2 percig). Levesszük a forró vizes fazékról.
Elektromos habverővel a tojásfehérjéket teljesen keményre verjük ( 8 percig) Beleöntj... |
|
2014-11-11 13:30:58 |
|
|
|
|
|
|
... húzni. Vigyázz forró lesz!
Ezután a paradicsomot vágd össze, tedd egy edénybe és kevés cukorral és sóval kezdd el főzni. Amikor a paradicsom szétfőtt, akkor vedd elő a botmixert és mixelj rajta egyet!
Keverd össze a pektint az 5-10 dkg nyírfacukorral és óvatosan keverd a paradicsomhoz. Végül ízesítsd metéltre vágott friss bazsalikommal. Fűszerezheted ízlésed szer... |
2014-08-20 19:12:56 |
|
|
|
|
|
|
...
alját sütőpapírral béleljük, oldalát vékonyan
vajjal kenjük.
Szoba hőmérsékletű vajjal habosra keverjük
a porcukrot, majd a felvert tojásokat
is hozzá csorgatva tovább mixeljük.
Átszitált sütőporos lisztet hozzá adagolva
simára keverjük és az előkészített formába
simítva kb 35 perc alatt készre sütjük
(sütő válogatja az egyéni idő... |
|
2014-06-22 12:30:26 |
|
|
|
|
|
|
... lábosba minden kg cukorhoz 2 dl víz kell. Ezt jól felfőzzük, úgy, hogy a lábos szélén már kristályosodjon. Közben a megfőtt birsalmát szűrővel kihalásszuk, lecsepegtetjük és mixerrel simára mixeljük. A jól kifőtt cukorszirupba beletesszük és felforrástól számítva 17 percen át főzzük kavargatva. Ne tovább, mert a zselésedési hajlama romolni fog. Az elkészült pépet formákba öntjük. ... |
|
2014-05-07 13:55:00 |
|
|
|
|
|
|
... gépnek).
A kivit, banánt vagy almát megpucoljuk, és kicsit ezeket is összeaprogatjuk.
Mindent belerakunk a turmix gépbe, és a vizet is hozzáöntjük (botmixerrel is elkészíthetjük), és pépesre mixeljük.
A gyümölcs azért kell bele, mert az adja a finom ízt, és nem kell bele cukor, pont elég annyi, ami a gyümölcsökben van.
A recept szerint spenótot vagy rukko... |
2013-05-06 16:34:41 |
|
|
|
|
|
|
... szívesen teszik koktélba: a jeges dinnyepürét kevés sherryvel, borral vagy pezsgővel felöntjük, s kész a koktél.
Ha tört jéggel, fehér rummal, kevés sziruppal és zöldcitrom levével mixeljük, kész a dinnye-daiquiri.
A világ egyik leghíresebb dinnyeétele a sárgadinnye levegőn szárított sonkával. A ,,prosciutto e melone" a sós és az édes ízek tökélet... |
2011-07-03 19:11:36 |
|
|
|
|
|
|
... aranykalászpor
3 db vaj, vagy ráma
2 cs vaníliás cukor
50 dkg kristálycukor
1 tábla ét csoki
4 k. kakaó
Elkészítés:
8 db tojást, 10 k.kr.cukorral jó habosra mixeljük s közbe beletesszük az 1 k. olajat, és az 1 k vizet.
A 10 k. lisztet megszitálva az 1 cs sütőporral és a 3 k kakaóval, óvatosan beledolgozzuk a masszába, jól kizsíro... |
2011-04-15 06:44:19 |
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítés: A barackot aprítógéppel pépesre vágjuk, hozzáadjuk a tojást, a vaníliás cukrot, a lekvárt, a joghurtot és egy turmixgépben krémesre keverjük. Tejjel felöntjük és habosra mixeljük. Fahéjjal ízesítjük, citromfűlevelekkel, jéggel és hosszú kanalakkal vagy szívószállal tálaljuk.
Tejes-epres turmix
Hozzávalók 1 pohárhoz: 10 dkg eper, 1 evőkanál citromlé... |
2011-03-20 08:45:28 |
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítés: A barackot aprítógéppel pépesre vágjuk, hozzáadjuk a tojást, a vaníliás cukrot, a lekvárt, a joghurtot és egy turmixgépben krémesre keverjük. Tejjel felöntjük és habosra mixeljük. Fahéjjal ízesítjük, citromfűlevelekkel, jéggel és hosszú kanalakkal vagy szívószállal tálaljuk.
Tejes-epres turmix
Hozzávalók 1 pohárhoz: 10 dkg eper, 1 evőkanál citromlé... |
2011-03-19 18:34:41 |
|
|
|
|