|
|
|
... ízletes, mint az eredeti hotdognak. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Természetesen tehetünk hozzá plusz dolgokat, vagy fűszereket.
Elkészítés
1
A hagymát megpirítjuk olajon. A csemegeuborkát karikára vágjuk.
1 evőkanál étolaj, 1 db vöröshagyma, 3 db csemege uborka
2
A leveles tészta közepére rápakoljuk a virsliket.
1 db leveles tészta... |
2017-01-11 14:12:27 |
|
|
|
|
|
|
... bors
Savanyúsággal is finom.
elkészítés
A csirkemellet megmossuk, majd felcsíkozzuk (ujjnyi hosszúra), kicsit sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kis olajon közepes hőmérsékleten addig pirítjuk, amíg a külseje fehéres színt nem kap.
A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, majd evőkanálba téve addig vágjuk be őket keresztben, amíg nem ... |
|
2016-12-15 10:33:49 |
|
|
|
|
|
|
... csirkemell
olaj
só
bors
elkészítés
A csirkemellet megmossuk, majd felcsíkozzuk (ujjnyi hosszúra), kicsit sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kis olajon közepes hőmérsékleten addig pirítjuk, amíg a külseje fehéres színt nem kap.
A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, majd evőkanálba téve addig vágjuk be őket keresztben... |
2016-08-28 21:02:39 |
|
|
|
|
|
|
... ételízesítő vagy só.
Meghámozom a krumplikat és a hagymát. A krumplit csónak
alakúra szelem, a hagymát pedig apró kockákra vágom. A
hagymát felforrósított olajon megpárolom, paprikát szórok rá.
Ezzel elkészült egy pörkölt alap, ráhalmozom a szeletelt krumplikat,
meghintem ízlés szerint köménnyel, egész borssal,
étel... |
|
2015-07-30 08:15:48 |
|
|
|
|
|
|
Egytál ételek, bográcsos finomságok
Inyesmester: (ős)-magyar ételek, receptek /
A magyar őstörténeti gyökerű gasztronómia pontosan az egytál-ételek terén nyeri el a csúcspontját. Hiszen a töltött káposztától a sűrű lebbencsig, a "fordított kásától" - mely attól fordított, hogy a jó... |
|
2014-09-23 21:16:01 |
|
|
|
|
|
|
... olaj
só
bors
elkészítés
A csirkemellet megmossuk, majd felcsíkozzuk (ujjnyi hosszúra), kicsit sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kis olajon közepes hőmérsékleten addig pirítjuk, amíg a külseje fehéres színt nem kap.
A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, majd evőkanálba téve addig vágjuk be őket keresztben, amíg nem ko... |
2014-08-16 09:09:41 |
|
|
|
|
|
|
... húsát vágd apró kockákra, majd keverd össze sóval, borssal, kakukkfűvel, olívaolajjal, és tedd félre.
A többi zöldséget tisztítsd meg, vágd nagyon vékony csíkokra, és a felforrósított olajon futtasd meg, sózd, borsozd, szórd meg a curryvel és a rozmaringgal, majd öntsd fel 1 liter vízzel, és morzsoljd bele a leveskockát. Forrald össze, és amikor a zöldségek még roppanósak, v... |
2014-06-13 18:03:32 |
|
|
|
|
|
|
... május 14. 12:35
Válaszolj!
Lukácsné Ágnes [Ági,Ágica]
922: Én így csinálom a tarhonyát:
Teflon edénybe kis olajon megpirítom világos barnásra. Öntök rá annyi vizet, hogy ellepje, lefedem és forralom lassú tűzön. Mikor elfőtte majdnem teljesen a vizét újra öntök rá,kicsit többet mint elsőre, hogy jól el... |
2014-06-13 17:21:33 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma
* 1 db leveskocka
* fehérbors
* 3-4 babérlevél
* só
* 1-2 evőkanál méz
* 1 dl főzőtejszín
Elkészítés:
Nagyon apróra vágom a vöröshagymát, olajon átlátszóra dinsztelem, majd hozzáadom a felaprított sárgarépát, zellert, krumplit. Felöntöm vízzel, beledobom a leveskockát, és még egy kis sót (ízlés szerint). Ebbe belenyomom a ... |
2014-06-08 03:20:08 |
|
|
|
|
|
|
... lebőrözött csirke darabokat ételízesítős, sós vízbe öt percig
pároljuk. Lecsöpögtetjük, megtöröljük, majd borssal és paprikával
elkevert lisztbe forgatjuk. Serpenyőben, kevés olajon körös-körül
megpirítjuk. Tűzálló tálba fektetjük, majd leöntjük a reszelt sajttal
elkevert tejföllel. Közepes hőfokon, elő melegített sütőben 20 percig
sütjük. Burgon... |
2014-06-05 13:15:58 |
|
|
|
|