|
|
|
Eredete ismeretlen, jellemzője, hogy a bél nyálkahártyája vérbő, kifekélyesedett. Az állandó hasmenés, rossz tápanyagfelszívódás miatt a beteg állapota leromlott, vérszegénység, fehérjehiányos állapot jellemző.
A diéta célja, a kóros anyagcserezavarok kivédése, az ingerlékeny colon (vastagbél) megnyugtatása, az étvágytalan beteg állapotának javítása.
Az étrend... |
2021-02-20 20:45:15 |
|
|
|
|
|
|
Pecsenyeburgonya
Számtalanszor készítünk sütőben sült húsok mellé "vele sült" burgonyát, ezek azonban ritkán elegendőek, mert a hús mellett már kevés a hely. Ebben a receptemben ugyanolyan ízletes burgonyát készíthetünk, mintha hús mellett sülne, csak épp... |
|
2018-11-12 12:04:35 |
|
|
|
|
|
|
Burgonyás lángos 1.
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 30 dkg burgonya, 2 dkg élesztő, 1 tojás, késhegynyi őrölt szerecsendió-virág, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, kevés tej, 1 mokkáskanál cukor, olaj a sütéshez.
A burgonyát héjában megfőzzük, és még melegen meglangyosítjuk, simára keverjük benne a cukrot és az élesztőt. Ha a burgonya kihűlt;beleszórjuk a lisztet és a több... |
2016-11-14 07:04:02 |
|
|
|
|
|
|
Torma receptje
Lizus Néni omlós grízgaluskája
Már édesanyám is küszködött, hogy a grízgaluskája puhára sikerüljön, mikor főzte az "aranylevest" (húgommal hívtuk így az aranyló-csillogó húslevesét). Én addig folytattam ezt az idegtépő hagyományt, míg Lizus Nénink (aki kelt tészta sütésre is megtanított) meg nem mutatta az Ő módszerét....
hozzávalók ... |
|
2015-08-20 10:15:27 |
|
|
|
|
|
|
Üregi Éva: Édeni régi étkek
Jó étvágyat!
Kertünk kincsei
Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!
Paprikás krumpli
Hozzávalók:
1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy
6-8... |
2015-07-30 08:15:48 |
|
|
|
|
|
|
Édeni régi étkek
Azoknak, akik már tudnak főzni.
És persze azoknak is, akik meg akarnak tanulni.
Jó étvágyat!
C Üregi Éva
C Pallas Antikvárium Kft., 2005
Minden jogot fenntartva, beleértve a sokszorosítás, a nyilvános előadás,
a rádió- és televízióadás, valamint a fordítás jogát, az egyes fej... |
2013-03-06 01:57:51 |
|
|
|
|
|
|
Állati eredetű zsiradékok: sütés helyett szendvicsekhez?
Tanácsok - nem csak konyhatündéreknek
megosztás
Hozzászólások (0)
Megjelent: 2012.05.15.
Partner: Ízek és Érzések
Az állati eredetű kenhető zsírról általában először az jut az eszébe az embereknek, hogy mennyire finomak, pl. egy sertés- vagy libatepertőből olvasztott zsírr... |
2012-05-24 09:26:39 |
|
|
|
|
|
|
...#3 hatibacsi szia! De még milyen jó az a finom pecsenyezsír, olyant nem tud senki gyártani, csak házilag, és legfőképpen disznóöléskor sütött pecsenye zsírja az ami fenséges tud lenni!
Én is saját magam sütöm ki a szírszalonnát, s lesz belőle töpörtyű és finomabb házi zsír!
Egy pörköltet olajjal főzni, halálos vétek! :) ... |
2012-02-08 15:10:13 |
|
|
|
|