Belépés
Sajtos-tejfölös tepsis karaj
... szeleteket.
A megtisztított/megmosott hagymát apróra vágjuk. A tejfölt összekeverjük az olajjal, picike sóval, borssal és az apróra vágott hagymával.
A bacon szeleteket letesszük sorban a tepsi aljára, erre sorba tesszük a húst, melyet meglocsolunk a borral, majd egyenletesen bevonunk a hagymás tejföllel, rászórjuk a tetejére a reszelt sajtot.
Előmelegített 190 foko...
2021-12-07 13:02:11
Az utolsó Karácsony
... öleljétek egymást, s ne kérdezzetek,
akkor sem ha könnytől csillog meg a szemetek.

Most csak a jót lássátok egymásban, és feledjétek el,
az élet sérelmeit, melyben, sorban buktunk el,
hiszen itt vagyunk még egymásnak, s együtt lehetünk
mindazokkal, kiket nagyon szeretünk.

Most mutassuk meg mindenkinek, hogy az emberszív,
mennyi minden...
2021-12-05 10:58:20
Franciasaláta az ünnepre......
... elkeverjük. A zöldségmixet is elkeverjük benne. Folpackal kibéleljük az őzgerincformát úgy, hogy mindkét oldalán túlnyúljon.

A franciasaláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban ráhelyezzük a tojásokat, majd a saláta másik felével lefedjük. Ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból.

A formát az asztalhoz ütögetjük,hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűt...
2021-12-04 16:07:55
Minden fontos az Oltási akcióról
... harmadik oltásra.

Időpontot azok tudnak foglalni, akik előzetesen regisztráltak a www.eeszt.gov.hu honlapon. Nekik javasoljuk is az időpontfoglalást, így el tudják kerülni az esetleg sorban állást.

Ugyanakkor időpontfoglalás nélkül is lehet érkezni az oltásra. Ebben az esetben az oltás érkezési sorrendben történik. Az oltási akción azok az oltatlanok is mehet...
2021-12-03 19:44:00
Tanulunk-e Tőle?
... követ
közületek, ki még nem vétkezett...
S női neveket porba írva vár...

De felidézik a női nevek,
hogy vétkeztek a salabakterek,
s elpárolognak, leforrázva, sorban.

- Nincs kárhoztatód?... kérdi az Úr. - Nincsen!
(s most ámuljatok angyalok a mennyben!)
Én sem kárhoztatlak, így szól az Úr
a nő megtört, alázatos szívéhez....
2021-11-27 21:24:19
Aranyosi Ervin: Elszórt morzsák…
... nyelvedet!
Ha megmutatod másnak is,
a könyv életre kel,
s mint álmot szövő képzelet,
kérdésekre felel.
Ha majd az útra rátalálsz,
lelked már él, vigad,
ahogy szép sorban felszeded
elszórt morzsáimat.

...
2021-11-22 07:59:35
A jeleket csak a süketek és vakok nem látják
... ellene. Gondolom sejtitek, hogy már jócskán benne vagyunk ebben a folyamatban. A számukra fontos és nyilvánvaló átalakító lépések előtt meg fogják szüntetni a tömegkommunikációt és ebben első sorban az internetet, tehát megszakad közöttünk a virtuális kapcsolat és csak az élő kapcsolatok maradnak meg, a szájról-szájra terjedése a tudásnak.
Akik a krisztusi igazságnak kötelezt...
2021-11-22 07:58:00
Jane Austen idézet az őszről

Az ősz a hangulatok kiapadhatatlan forrásaként hat az érzékeny lélekre és minden olvasásra érdemes költőt megihletett,hogy néhány mélabús sorban megörökítse.

Jane Austen
...
2021-11-19 07:00:27
A májkárosodás fontos jelei
... problémát?

Májunkat számtalan veszély fenyegeti, ezek közül a leggyakoribbak a hepatitis,(döntő részben vírusos) az elhízás és a cukorbetegség okozta zsírmáj, és végül, de nem utolsó sorban az alkohol okozta májbetegségek, a cirrózis vagy májzsugor és a zsírmáj.

A károsodott máj legfontosabb tünetei:

1, Gyomorproblémák: a gyakori hányinger és hányá...
2021-11-03 21:54:12
Novemberi népszokások
... ünnepeljük libalakomával Szent Márton ünnepét, és ekkor iható az új bor.
Nálunk e hónapot Szent András havának vagy őszutónak hívták. A Csízió szerint az egészség megőrzéséhez ilyenkor elsősorban a tyúkmonyt (tojást) és mézet kell fogyasztani, de megengedett a tehénhús és a gyümölcs is. Inni csak módjával és főleg gyógynövények főzetét szabad. Ártalmas és ezért kerülendő bárm...
2021-11-02 09:23:21
1 2 3 ...................963 964 ..........1445 1446 ..........1926 1927 
Címkék: Tanulunk-e Tőle, Aranyosi Ervin, Jane Austen, Szent Márton, Szent András, utolsó Karácsony, jeleket csak, májkárosodás fontos, tejfölt összekeverjük, apróra vágott, bacon szeleteket, tepsi aljára, hagymás tejföllel, reszelt sajtot, élet sérelmeit, franciasaláta felét, forma alján, saláta másik, fólia széleket, asztalhoz ütögetjük, esetleg sorban, oltás érkezési, oltási akción, könyv életre, útra rátalálsz, számukra fontos, virtuális kapcsolat, szájról-szájra terjedése, krisztusi igazságnak, hangulatok kiapadhatatlan, érzékeny lélekre, cukorbetegség okozta, alkohol okozta, cirrózis vagy, gyakori hányinger, egészség megőrzéséhez, időpontfoglalást, gyomorproblémák, időpontfoglalás, leggyakoribbak, kiapadhatatlan, őzgerincformát, regisztráltak, előmelegített, aranyosiervin, megtisztított, cukorbetegség, franciasaláta, összekeverjük, gyógynövények, libalakomával, májbetegségek, salabakterek, egyenletesen, elpárolognak, kárhoztatlak, májkárosodás, megőrzéséhez, meglocsolunk, legfontosabb, zöldségmixet, mindazokkal,
© 2013 TVN.HU Kft.