|
|
|
... kurkuma.
Elkészítése:
A spenótot nyersen is fogyaszthatjuk, így most csak annyi a dolgunk, hogy megmossuk, lecsöpögtetjük, és egy salátástálba tesszük. A zellert hámozzuk meg, majd nagyon vékonyan szeleteljük fel. Keverjük a salátához. Spricceljük le a citrom frissen facsart levével. A narancsot hámozzuk meg, magozzuk ki, a narancsgerezdeket vágjuk fel kisebb darab... |
2024-04-09 22:32:22 |
|
|
|
|
|
|
... kurkuma.
Elkészítése:
A spenótot nyersen is fogyaszthatjuk, így most csak annyi a dolgunk, hogy megmossuk, lecsöpögtetjük, és egy salátástálba tesszük. A zellert hámozzuk meg, majd nagyon vékonyan szeleteljük fel. Keverjük a salátához. Spricceljük le a citrom frissen facsart levével. A narancsot hámozzuk meg, magozzuk ki, a narancsgerezdeket vágjuk fel kisebb darab... |
|
2024-04-02 23:00:06 |
|
|
|
|
|
|
... só,
5 dkg fetasajt.
Elkészítése:
Blansírozzuk a spárgát, majd azonnal dobjuk jeges vízbe, hogy roppanós maradjon. Vágjuk fel kisebb darabokra. Az epret mossuk meg és szeleteljük fel. Keverjük össze a spárgát és az epret egy salátástálban. Keverjük el a citrom levét, a mézet és a sót, öntsük a salátánkra. A salátához adjuk hozzá a felkockázott fetasajtot.... |
2024-03-25 22:00:40 |
|
|
|
|
|
|
... narancs,
2 nagyobb citrom,
egy nagyobb darab gyömbér,
méz,
6 fahéjrúd.
Elkészítése:
Készítsük elő a citrusos gyümölcsöket, hámozzuk meg, magozzuk ki és szeleteljük fel azokat. Hámozzuk meg és reszeljük le a gyömbért. Vegyünk elő egy steril befőttesüveget, és először tegyünk bele egy kevés mézet. Tegyünk az üvegbe egy fahéjrudat, erre pedig a... |
|
2024-03-08 21:25:30 |
|
|
|
|
|
|
... gyömbér,
fél citrom,
1/4 teáskanál kurkumapor,
1/4 teáskanál őrölt fekete bors,
1/4 teáskanál Cayenne-bors,
3 csésze víz,
méz.
Elkészítése:
Szeleteljük fel a sárgarépát és az almát, majd tegyük a turmixgépbe, mint ahogy a citromlevet és a fűszereket, illetve vizet is. Pépesítés után öntsük egy kancsóba, majd a nap folyamán igyuk me... |
|
2024-03-06 23:45:10 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál olívaolaj;
1 teáskanál őrölt kömény;
ízlés szerint só, bors;
extraszűz olívaolaj;
egy kisebb csokor petrezselyem.
Elkészítése:
Mossuk meg és szeleteljük fel a paprikákat. A petrezselymet mossuk meg és aprítsuk fel. Keverjük össze az olívaolajat, a sót, a borsot, a petrezselymet, és az egészet adjuk hozzá az összekevert salátához.... |
2024-03-03 21:55:02 |
|
|
|
|
|
|
... legjobb hatást a sértetlen héjú hagymafejekből kivont lével érték el.
A természetgyógyászok jól ismerik a hagyma élettani hatásait. Meghűléses betegségek esetén a vöröshagymát szeleteljük fel, és a beteg egy percig jó mélyen szívja be a vöröshagyma illatát. Így érvényesül baktériumölő hatása.
Idősebbeknek és gyermekeknek különösen ajánlott a hagyma gyakori ... |
2024-01-20 23:53:07 |
|
|
|
|
|
|
... bögre olaj;
Száz gramm kemény sajt;
Só, bors.
Elkészítés
A megpucolt krumplit főzzük meg sós vízben, majd törjük össze.
A megmosott, megpucolt hagymát szeleteljük fel apró kockákra.
A krumplit tegyük egy tálba, reszeljük mellé a sajtot, mehet bele
az apróra vágott hagyma, valamint két tojás.
Ezután fűszerezzük, és jól összekeve... |
2023-12-20 05:55:24 |
|
|
|
|
|
|
... kancsót a hűtőszekrénybe.
Uborkás-mentás víz hozzávalói:
egy csokor menta
egy nagyobb kígyóuborka
Elkészítése:
Mossuk meg az uborkát és a mentát. Szeleteljük fel vékonyan az uborkát, majd helyezzük el egy kancsóban, adjuk hozzá az összeaprított mentaleveleket, és öntsünk a kancsóba vizet.
Epres-bazsalikomos víz hozzávalói:
2 ... |
2023-12-13 20:26:34 |
|
|
|
|
|
|
... só.
Hozzávalók a mázhoz:
3 evőkanál ketchup,
1 kiskanál pirospaprika,
1 kiskanál méz
Elkészítés:
Mossuk meg a csirkét, csepegtessük le, majd szeleteljük fel nagyobb
darabokra.
Készítsük el a páclét: mossuk meg a paprikát, szeleteljük fel, tegyük
aprítógépbe, adjuk hozzá a megtisztított fokhagymát, az erős paprikát,
a... |
2023-12-11 11:05:16 |
|
|
|
|