|
|
|
... grapefruit-lé
Kajszibarack-tej shake
Karamell-tej shake
Karibi narancsos álom
Kefirital
Meggy-tej shake
Paprika-retek ital
Szamóca-tej shake
GYÜMÖLCSLEVEK
Almaital
Feketeribiszkelé
Meggyivólé cukor nélkül
Szőlőlé
JOGHURTOS ITALOK
Arab mézes joghurt
Gyümölcs-joghurt
Joghurt mézzel
Joghurtos tej bar... |
2009-02-18 13:57:09 |
|
|
|
|
|
|
... Ettől lesz szép piros.
VAJGALUSKA (Brilljant)
Leves-betét - 1 tojás, 1 ek vaj, só vagy vegeta, es hogy érdekesebb legyen 1 csipet
szárított petrezselyem. Ezeket összekevered, és annyi lisztet keversz bele, amennyit
felvesz, hogy közepesen kemény legyen. Azután türelmesen kiskanállal a forrásban
levő levesbe szaggatod
... |
|
2009-01-23 12:57:10 |
|
|
|
|
|
|
... sütőt közepes lángra, és kb. 1 órán át, sütjük a tésztát. Ha megsült, megszórjuk porcukorral.
Jól becsomagolva a hűtőben sokáig eláll.
Kókuszos habcsók
200 g kókuszreszeléket sütőlemezen enyhén megpirítjuk, lehűtjük, 4 tojásfehérjét olyan kemény habbá verjük, hogy a késvágás látható maradjon benne. Apránként 200 g cukrot, 1 késhegynyi őrölt fahéjat, 2 csepp ke... |
2008-12-21 22:36:30 |
|
|
|
|
|
|
... D'Arcyval kötött házassága után, a későbbi D'Arcyékat) alapvetően segítik és védik egymást. Függetlenül attól, hogy mennyit civakodnak és állításuk szerint mennyire megvetik családi kötelékeiket, mikor valamelyikük nehéz helyzetbe kerül, a többiek az ő oldalára állnak.
Ahogy sorozat humora (a színészekkel együtt) fejlődött, a kritikusok dicsérni kezdték, ami... |
|
2008-12-11 21:38:32 |
|
|
|
|
|
|
... határozza meg. Ha szeletekre van szükségünk, akkor mindig a hús vastagabb végén kezdünk (így kevesebb lesz a hulladék) és a rostokra keresztben vágunk. Ha kicsit rézsutosan darabolunk, szebb szeleteket kapunk. (Keskenyebb alapanyagból nagy szeletet úgy lehet varázsolni, ha csak minden második vágásnál szeljük át teljesen a húst, a közteseknél csak annyira hatolunk mélyre, hogy a k... |
|
2008-12-01 23:28:49 |
|
|
|
|
|
|
Atkins Pizza (Egy szelet tartalma 3 gramm)
Alap: Vékonyra klopfolt tetszőleges típusú hússzeleteket fektessünk egy pizza tepsi aljára. Fűszerezzük sóval vagy szósszal. Süssük kb. 10 percig. Ha lyukak keletkeznek, akkor tömjük be őket hússal és süssük még tovább.
Szósz: 4,5 dl paradicsom szószt keverjünk össze oregánóval, bazsalikummal, fokhagyma- és vöröshagyma porral.... |
2008-12-01 23:23:34 |
|
|
|
|
|
|
... 2 ek méz
1 dl tej
A cukrot a tejjel felfőzöm. Lehúzom a tűzről, majd a többi hozzávalót elkeverem a tejjel.
Miután megtöltöttem a rudakat, tepsire helyezem őket, 4-5 helyen villával megszurkálom a tetejét és felvert tojással megkenem. Másfél órát hagyom pihenni, majd közvetlenül a sütés előtt újra megkenem.
Alsó-felső lángon, 200 fokon s... |
2008-11-30 12:48:30 |
|
|
|
|
|
|
... után: kevés olvasztott vaj.
Beszóráshoz: kevés porcukor.
A sütőporral vegyített lisztet a gyúrótáblára szitáljuk, közepére mélyedést nyomunk, abba tesszük, a
cukrot, tojást, ízeket, rumot; a liszt egy részével sűrű pépet keverünk, arra rakjuk a darabokra vágott hideg
vajat, az áttört túrót, a tisztított mazsolát, és mandulát. Liszttel betemetjük, gombóccá össze... |
2008-11-29 21:57:24 |
|
|
|
|
|
|
... (szív nélkül)
4 db savanykás alma
2 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
1 kiskanál majoránna
őrölt bors
só
Az almák magházát kivájjuk és a gyümölcsöket 1 cm vastag karikákra vágjuk. A májat megtisztítjuk, őrölt borssal és majoránnával megszórjuk. A hagymát megtisztítjuk és fölkarikázzuk. Négy nagyobb darab (dupla) alufólia lapot olajjal... |
2008-11-29 20:06:28 |
|
|
|
|
|
|
A tartósítás története dióhéjban
Őseink a leszedett bogyókat, gyümölcsöket napon szárították, majd jégverembe tették, hogy tovább tartósítsák azokat. A görögök és a rómaiak már mézben és mustban tartósították gyümölcseiket, sőt, a cukrozott gyümölcsök receptje is tőlük ered. A befőzve tartósítás alapját egy 18. századi francia cukrászmester teremtette meg azzal, hogy ráj... |
2008-11-29 16:53:53 |
|
|
|
|