|
|
|
... kakaóport, 2 ek réteslisztet, 1/2csomag sütőport, majd hasonlóan sütjük mint az előbb.
Krém: 10 tojás sárgáját 20dkg. porcukorral 1cs vaníliás. cukorral világosra verjük, hozzá 3dl. tejet 1 cs pudingport. Sűrű krémmé főzzük, majd hűlés közben hozzá adunk 25dkg margarint.
Összeállítás: Fehér tészta, rá a krém nagyobb része, majd a barna tészta, rá a maradék krém. A tetejé... |
2010-04-10 15:03:40 |
|
|
|
|
|
|
... autóból, elkezdett izzadni a tenyere. Ahogy az ajtó felé nyúlt, görcsbe rándult a gyomra-és elhajtott.
A felkelő nap újra a vasrács mellet érte. Még most se tudott megszólalni, de egy doboz tejet már a fiú kezébe tudott nyomni. Másnap egy fürt szőlőt hozott, harmadnap egy hatalmas szendvicset, negyednap pedig...
Amikor a férfi húsz esztendővel később haldoklott, h... |
|
2010-04-10 13:37:53 |
|
|
|
|
|
|
... alap-smoothie létezik: az egyikben van tej vagy valamilyen tejtermék (pl. joghurt), a másikban nincs. Ha tejtermékes smoothie-t csinálunk, kerüljük a citrusféléket, mert "összerántják" a tejet, joghurtot. Minden smoothie-ba kell valamilyen folyadék a gyümölcsökön kívül, mert különben akármilyen erős a turmixgépünk motorja, nem fogja tudni összepürésíteni. A tejes smoothie-knál ez ... |
2010-04-09 21:36:02 |
|
|
|
|
|
|
... édes fehérbor, 1 l tej, 2 db citrom, 20 dkg cukor, só, 10 dkg mazsola,
Öntethez: 2 dl édes fehérbor, 5 dl tej, 10 dkg cukor, 1 cs vaníliás krémpor, 3 db tojásfehérje
A tejet pici sóval feltesszük forrni. Ha forr, beletesszük a tésztát és megfőzzük benne. Gyakran kevergetjük, nehogy leégjen, amikor már kevés tej van alatta, levesszük és lefedjük.
A... |
|
2010-04-09 18:31:07 |
|
|
|
|
|
|
... helyett ízlés szerint bármilyen más sonka is használható (pl. főtt füstölt tarja). Ha kész félretesszük...
A vajból és a lisztből rántást készítünk, szép lassan hozzáöntünk annyi tejet, hogy a palacsintatésztánál sűrűbb mártást kapjunk, csipet sót szórunk bele (basamell mártás). Néhány percig főzzük, majd félretesszük. (Én habverővel szoktam kevergetni, hogy ne legyen c... |
|
2010-04-09 17:12:35 |
|
|
|
|
|
|
... Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit.
2. Tálba szitáljuk a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, az őrölt fahéjat és a sót. Beledolgozzuk a puha vajat, a tojást, és a tejet. Jól elkeverjük.
3. A tésztából a sütőpapír korongokat formálunk két kanál segítségével. 20-25 percig, illetve tűzpróbáig sütjük.
4. A karamell bevonathoz a cukorból 4 evő... |
2010-04-09 13:54:11 |
|
|
|
|
|
|
... sajt
Elkészítés
A csirkemellet vékonyra szeleteljük. A tál aljára bacont ... |
2010-04-09 13:44:37 |
|
|
|
|
|
|
... tej
10 ek. kakaó
1 cs. csokireszelék
Elkészítés
A kakaót, a sűrített tejet, és a vajat vagy sütőmargarint összekeverjük, majd gőz fölött addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Kivajazott vagy kisütőmargarinozott jénai tálba öntjük. Ha kihűlt, golyókat formázunk belől... |
2010-04-09 13:42:22 |
|
|
|
|
|
|
... lisztből, tojássárgájából, sütőporból, zsírból vagy sütőmargarinból, kakaóporból tejjel rugalmas tésztát gyúrunk, 2 lapot sütünk belőle. A piskótát a szokásos módon készítjük el. A krémhez a tejet a liszttel felfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a margarinnal elkevert cukrot és a meggyaromát. A kisült piskótát kockákra vágjuk, óvatosan a krémbe vegyítjük, meggyszemekkel dúsítjuk. A m... |
2010-04-09 13:28:37 |
|
|
|
|
|
|
... formákba. Előmelegített sütőbe 25-30 perc alatt készre sütjük. Amikor megsült, még melegen kiborítjuk a formából, és hagyjuk kihűlni. Addig amíg h... |
2010-04-09 12:30:17 |
|
|
|
|