|
|
|
... baracklekvárral. Erre tesszük a második réteget majd ezt is megkenjük a lekvárral, de arra figyeljünk, hogy körülbelül 2 evőkanálnyi maradjon ki a lekvárból a díszítéshez. Az így elkészült tortaalapot 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 20 percig sütjük.
... |
2017-12-01 22:27:46 |
|
|
|
|
|
|
... csokit, és keverjük hozzá a többi összetevőt a tej kivételével. Az majd csak akkor kell bele, ha kihűlt a csokis massza, ettől lesz szép fényes a csoki! Készíthetünk hozzá omlós tésztából tortaalapot mi magunk is (recept lejjebb), de tökéletesen megteszi a bolti, hullámos szélű, gyümölcstorta-piskótaalap is, amibe szépen töltsük bele a sűrű csokimasszát. Hagyjuk kicsit hűlni, derm... |
|
2017-10-04 12:19:56 |
|
|
|
|
|
|
... porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével habosra keverni.
A Hulalát kemény habbá verni, majd óvatosan az előzőleg jól kikevert krémhez keverni.
A hűtőből kivenni a tortaalapot, majd a formából kivéve lehúzni róla a sütőpapírt és visszahelyezni a formába.
Tetejére kanalazni a habos krémet, majd visszatenni a hűtőbe, hogy megdermedjen a hab. (kb. 1 óra ... |
2016-06-25 21:37:12 |
|
|
|
|
|
|
... réteg sütőpapírral bélelt, 22 cm átmérőjű tortaformába. Süssük 160 fokra előmelegített sütőben 45 percig. Kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk bent a tésztát további 45 percig. Vegyük ki a tortaalapot, hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük a hűtőbe, hogy kissé megdermedjen.
2. A piskótához forgassuk össze a lisztet a sütőporral és a sóval. Keverjük habosra a tojásokat ... |
|
2016-01-30 22:50:06 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál cukor
3 evőkanál víz
2 evőkanál kakaópor
Elkészítés: Egy 28 cm-es kapcsos tortaformát zsírpapírral kibélelünk, és az amerikai bownie recept szerinti tortaalapot készítünk. A torta tésztáját szárazabbra kell sütni, hogy félbe tudjuk vágni és krémmel tölteni.
2 db narancs héját kandírozzuk: 1 dl vízből 15 dkg cukorral szirupot főz... |
|
2016-01-16 22:40:30 |
|
|
|
|
|
|
... sütőpapírt helyezünk, a tortát pedig fejjel lefelé ráborítjuk, így hagyjuk hűlni. Mire visszafordítjuk, az esetleges púp már le is lapult.
Fontos, hogy csak szobahőmérsékletű tortaalapot töltsünk! Előző este is megsüthetjük, és frissen tartó fóliába csomagolva másnapig állni hagyjuk.
A kész tortalapot éles, hosszú pengéjű késsel két vagy három kerek lappá vág... |
2015-11-24 14:53:01 |
|
|
|
|
|
|
... sütés közben keletkező gázok-gőzök könnyedén távozhassanak, az alap pedig egyenletesen süljön, és 175 fokra előmelegített sütőben 16-18 perc alatt süssük ropogósra.
Ezt a tortaalapot mindenképp hagyjuk a formában kihűlni, mert könnyen eltörhet! Csakis hidegen csúsztassuk át tortatálra, és töltsük meg ízlés szerint cukrászkrémmel, főzött csokoládékrémmel, citromsodóval, ... |
2015-11-24 14:29:49 |
|
|
|
|
|
|
... zselatint, 10-12
evőkanál cukrot felmelegítünk, nem forraljuk fel! Jól elkeverjük, ha minden
felolvadt kihűtjük. Közben 3dl tejszínt felverünk és a kihűlt joghurthozkeverjük. A tortaalapot szintén karimával ellátott formába helyezzük és a
massza felét beleöntjük. Hűtőben hagyjuk dermedni, majd megrakjuk
gyümölccsel és rákenjük a maradék krémet.
Mind a két ... |
2015-11-16 13:57:45 |
|
|
|
|
|
|
... sütés közben keletkező gázok-gőzök könnyedén távozhassanak, az alap pedig egyenletesen süljön, és 175 fokra előmelegített sütőben 16-18 perc alatt süssük ropogósra.
Ezt a tortaalapot mindenképp hagyjuk a formában kihűlni, mert könnyen eltörhet! Csakis hidegen csúsztassuk át tortatálra, és töltsük meg ízlés szerint cukrászkrémmel, főzött csokoládékrémmel, citromsodóval, ... |
2015-11-12 08:10:28 |
|
|
|
|
|
|
... sütőpapírt helyezünk, a tortát pedig fejjel lefelé ráborítjuk, így hagyjuk hűlni. Mire visszafordítjuk, az esetleges púp már le is lapult.
Fontos, hogy csak szobahőmérsékletű tortaalapot töltsünk! Előző este is megsüthetjük, és frissen tartó fóliába csomagolva másnapig állni hagyjuk.
... |
2015-11-12 08:06:02 |
|
|
|
|