|
|
|
Az Ooidonk várkastélyt - mely a spanyol-flamand építészeti stílus figyelemre méltó példája - eredetileg a 13-14. században, Nevele lordjai építették, majd 1595-ben újjáépítették. A Leie-folyón, Gent és Deinze között található várkastély t'Kint de Rood... |
2023-02-08 10:35:00 |
|
|
|
|
|
|
312 ÉVE VÉGEZTÉK KI BÉRI BALOGH ÁDÁM KURUC BRIGADÉROST
A Habsburg udvar parancsára 1711. február 6-án végezték ki Budán Béri Balogh Ádám (Hegyhátkisbér, 1665 körül - Buda, 1711. február 6.) kuruc brigadérost, akit előző év októberében, S... |
|
2023-02-07 19:30:35 |
|
|
|
|
|
|
DE JÓ LENNE, HA AZ EMBEREK LEGALÁBB ENNYIT TUDNÁNAK A MAGYAROKRÓL!
Amikor Enrico Fermi Nobel-díjas atomfizikust megkérdezték, hisz-e a földönkívüliek létezésében, így válaszolt:
,,Már itt vanna... |
2023-02-07 15:00:30 |
|
|
|
|
|
|
...
1. Miért csüggedsz, én lelkem?
Miért csüggedsz énbennem?
Hiszen hálát adsz még az Úrnak,
Mikor a nehéz idők elmúlnak!
Miért csüggedsz, én lelkem?
Miért csüggedsz énbennem?
Refr: Bízzál, én lelkem,
Bízzál Istenben!
Bízzál, én lelkem!
Bízzál, lelkem, Istenben!
Coda: Hiszen hálát adsz még az Úrnak,
Mikor a ne... |
|
2023-02-07 13:55:10 |
|
|
|
|
|
|
Szőllősy Sándor: TARCAL
"Mióta Szőllősy Sándortól megkaptam egy nagyon kedves dedikációval ellátott Tarcal példányt, sokszor felmerült ... |
|
2023-02-06 22:00:03 |
|
|
|
|
|
|
Éppen ilyenkor a legjobb szakácskönyvet olvasni: amikor az ember rosszkedvű, fáradt, tehetetlen. Milyen könnyű felélénkülni attól, amit olvasunk: színek, ízek, illatok képződnek meg bennünk, többfogásos vacsorákat komponálunk képzeletben, máris a tenyerünkben érezzük a kelt tészta puháját, a saj... |
2023-02-06 18:05:32 |
|
|
|
|
|
|
MAGYAROK AZ OLIMPIÁN - 125 ÉV SIKEREI SZÁMOKBAN
... |
2023-02-06 14:00:55 |
|
|
|
|
|
|
Törő Zsóka:
Lélekdal
Érzékeny lelkemhez
közelíts okosan,
út ez a szívemhez,
bánj... |
2023-02-05 21:22:56 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
8 szelet sértéstarja
8 szelet vékony szalonna
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só
zsír
tönkölyliszt
víz
Elkészítés:
A sertéstarját szeletekre vágjuk és ízlés szerint sózzuk. A szeleteket alaposan lisztbe forgatjuk és hirtelen zsíron megkapatjuk.
Miközben sülnek a hússzeletek, előkészítjük a szalonna... |
2023-02-05 20:06:51 |
|
|
|
|
|
|
AZ I. VILÁGHBORÚ 1914-1918.
... |
2023-02-05 12:00:41 |
|
|
|
|