|
|
|
... fokhagyma
só
zsír
tönkölyliszt
víz
Elkészítés:
A sertéstarját szeletekre vágjuk és ízlés szerint sózzuk. A szeleteket alaposan lisztbe forgatjuk és hirtelen zsíron megkapatjuk.
Miközben sülnek a hússzeletek, előkészítjük a szalonnaszeleteket, vöröshagyma karikákat és a fokhagymát.
A sült hússzeleteket sorba tepsire rakjuk. Minden húsra... |
2023-02-05 20:06:51 |
|
|
|
|
|
|
... használjunk, ami a tűzhely felső részén a pároláshoz, és a sütőben sütéshez is alkalmas!)
A szélekről levágott felesleges zsiradékot kisütjük, benne a combokat, pár perc alatt körben megkapatjuk. Közétesszüka vöröshagyma- és fokhagymadarabokat, aláöntöm a bort, és lassan, fedő alatt, saját levében, bőrével felfelé párolom kb. 1,5-2 órát, ameddig a hús megpuhul és a leve nagyj... |
|
2019-11-03 12:51:07 |
|
|
|
|
|
|
... megmosott leveszöldséget, valamint burgonyát durvára daraboljuk.
A fazékban felhevített vajon üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a leveszöldséget és a krumplit, kissé megkapatjuk, majd felöntjük 1,3 l alaplével. Beletesszük a babérlevelet, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, és felforraljuk. Ezután a zöldségeket fedő alatt, gyenge tűzön csaknem teljesen puhára főzzük... |
2018-03-07 23:27:51 |
|
|
|
|
|
|
... leveszöldséget apróra kockázzuk, és a nagy fazékban felhevített olajon megpirítjuk. Megszórjuk a majoránnával és a köménnyel, megsózzuk, megborsozzuk, majd meghintjük a liszttel és megkapatjuk.
A zöldségeket felöntjük az alaplével és a tejszínnel, majd felforraljuk és mérsékelt tűzön főzzük kb. 20 percig, amíg megpuhulnak.
Végül a levest a fazékban botmix... |
|
2018-02-21 23:08:01 |
|
|
|
|
|
|
... megmosott leveszöldséget, valamint burgonyát durvára daraboljuk.
A fazékban felhevített vajon üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a leveszöldséget és a krumplit, kissé megkapatjuk, majd felöntjük 1,3 l alaplével. Beletesszük a babérlevelet, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, és felforraljuk. Ezután a zöldségeket fedő alatt, gyenge tűzön csaknem teljesen puhára főzzük... |
|
2018-01-26 22:00:30 |
|
|
|
|
|
|
... leveszöldséget apróra kockázzuk, és a nagy fazékban felhevített olajon megpirítjuk. Megszórjuk a majoránnával és a köménnyel, megsózzuk, megborsozzuk, majd meghintjük a liszttel és megkapatjuk.
A zöldségeket felöntjük az alaplével és a tejszínnel, majd felforraljuk és mérsékelt tűzön főzzük kb. 20 percig, amíg megpuhulnak.
Végül a levest a fazékban botmix... |
2018-01-22 22:21:30 |
|
|
|
|
|
|
... bors
majoranna
tárkony
pici olaj
2 db krumpli
Elkészítés: A hagymát finomra vágjuk, kevés olajon dinszteljük. A húst felkockázzuk, és megkapatjuk az olajon. Felöntjük vízzel, beletesszük a a megtisztított és felaprított zöldséget, majd fűszereket, csak a krumplit nem. Felforraljuk, majd kb. 1 óra alatt megfőzzük, majd a krumplit f... |
2017-12-17 02:35:30 |
|
|
|
|
|
|
... az alsó és felső combokat, majd levesszük a tűzről, és áttesszük egy tányérra.
A kakukkfüvet, a babérlevelet, valamint a salottát és a fokhagymát az edénybe dobjuk, és megkapatjuk. Az esetleg letapadt részeket fakanállal felkaparjuk. A combokat visszatesszük, majd felöntjük a tejjel, és felforraljuk. Az edényt lefedve az előmelegített sütőbe toljuk, és a combokat a te... |
2017-10-14 23:09:43 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagymát finomra vágjuk. A hagymakockát egy kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Összeforgatjuk a paradicsompürével, egy kicsit megkapatjuk, majd felöntjük egy nagy löket vörösborral. A fokhagymával, valamint ízlés szerint rozmaringgal fűszerezzük, végül beforraljuk és megsózzuk, megborsozzuk.
A leszűrt burgon... |
2017-03-23 22:43:26 |
|
|
|
|
|
|
... kétféle befőttet lecsepegtetjük. A barackot vékony cikkekre, az ananászkarikákat pedig félbevágjuk.
A serpenyőben felhevített avokádóolajon az előkészített gyümölcsöket megkapatjuk, majd kivesszük és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékon kevergetve megpirítjuk a húst, majd megsózzuk, megborsozzuk és összeforgatjuk a gyömbérrel. Felöntjük a tejszínnel és a kókuszt... |
2016-11-30 22:08:27 |
|
|
|
|