Belépés
Ha egy üvegbe rakunk 10 fekete hangyát és---
...
De ha valaki erőteljesen megrázza az üveget, a hangyák elkezdik ölni egymást.
A tűzhangya úgy véli hogy a fekete az ellenség, míg a fekete úgy véli, hogy a tűzhangya az.
Ugyanakkor, az igazi ellenség az, aki megrázta az üveget.
Ugyanez igaz a társadalomra is. Férfiak, Nők, Fekete, Fehér, Hit, Tudomány, Fiatal, Öreg Stb...
Mielőtt nekiesnénk egymásnak, ...
2023-12-01 08:01:24
Jézus az Úr mindenek felett
... engedelmesség szükségességét, nekünk is ezt kell tennünk. Jézus természetesen olyan tekintéllyel, hatalommal beszélt, amelyet más prédikátor nem tud utánozni, mert Jézus az Isten Fia. Ugyanakkor azonban Jézus fenntartotta a Szentírás tekintélyét és azt, hogy alá kell vetnünk magunkat neki. Lukács beszámol arról, hogy Jézus azért lett elküldve, hogy hirdesse Isten országát (4:43). ...
2023-11-26 23:02:11
Ha kedvesek vagyunk, a kognitív egészségünk is javul
... gyakorolták a kedvességet, azaz kedves gesztusokat tettek a gyermekeik irányába, nemcsak a kognitív funkciói javultak, hanem sokkal ellenállóbbak is lettek az élet adta nehézségekkel szemben. Ugyanakkor azok a gyerekek, akik megtapasztalhatták a szülők empátiáját, sokkal szociálisabbá váltak, azaz nagyon sokat javult a kapcsolatuk a kortársaikkal szemben.

A kedvesség so...
2023-11-25 23:26:17
A szenvedésről
... értelmetlenül és igazságtalanul kimért sorscsapások folyamata.

(III.) A maradandó értékeket általában nem könnyed eleganciával hozza létre az ember, hanem megszenved értük. Ugyanakkor egyetlen teljesítményt sem az minősít, hogy milyen szenvedés árán született, hanem az, hogy mennyire hasznos, vagyis mennyi szeretetet szabadít fel.

(IV.) A szenvedés - vagy hel...
2023-11-25 08:28:26
Olcsó és finom békebeli sütemény
... kihűlni.

Piskóta :
a 6 tojásfehérjét keményre felverjük,és adjuk hozzá a kristálycukrot. Vigyázva keverjük bele egyesével a tojások sárgáját, végül pedig a sütőporral elkevert lisztet. Ugyanakkora tepsiben süssük mint a lapokat.

A krémhez :
a lisztet a tejben elkeverjük, sűrűre felfőzzük, hagyjuk kihűlni. Gépi habverővel keverjük ki a margarint ...
2023-11-22 17:11:40
Jézus megkísértése
Jézus megkísértése

Textus: Lukács 4:1-13

Jézus győzelme a Sátán felett azt bizonyítja, hogy Ő Isten igaz Fia, és azt tanítja nekünk, hogyan győzzük le a kísértést.

Három lecke:

1.Bölcsnek kell lennünk a Sátán mesterkedéseivel szemben.

Egyértelmű, hogy Jézus hitte, és a Biblia tanítja a Sátánnak ("ellenfél") vagy ördögnek ("rága...
2023-11-21 21:35:32
Gyerekszáj
Ez a naiv, ugyanakkor meglepően mély és szórakoztató írás is egy gyerek tollából származik. A kisfiú kedves őszinteséggel írja le a véleményét a nagyszülőkről általában.

A nagymama olyan nő, akinek nincsenek saját gyerekei. Szereti azokat a kisfiúkat és kislányokat, akik a mások gyerekei. A nagyapa olyan, mint a nagymama, csak éppen férfi. Sétálni megy a kisfiúkkal, é...
2023-11-20 06:18:36
Sir David Attenborough tollából
...
De ha valaki erőteljesen megrázza az üveget, a hangyák elkezdik ölni egymást.
A tűzhangya úgy véli hogy a fekete az ellenség, míg a fekete úgy véli, hogy a tűzhangya az.
Ugyanakkor, az igazi ellenség az, aki megrázta az üveget.
Ugyanez igaz a társadalomra is. Férfiak, Nők, Fekete, Fehér, Hit, Tudomány, Fiatal, Öreg Stb...
Mielőtt nekiesnénk egymásnak, ...
2023-11-19 00:17:01
Alhambra
... előrenyomuló keresztények fenyegették hatalmukat Spanyolországban. Alhambrában a földi mennyországot akarták megteremteni. Az építmény a Nas...
2023-11-17 07:49:28
Gyógyítsa meg beleit természetesen
... Sokan vallják, hogy az egészség az egészséges beleknél kezdődik, megfelelő emésztőrendszeri működés nélkül ugyanis az immunrendszer nem tudja ellátni védekező működését. Ugyanakkor ezzel párhuzamosan, a belek közvetlenül kapcsolódnak az agyhoz, így hangulatunk és hormonjaink is rányomják bélyegjüket a belek egészségére.

A nem megfelelő működésű bélrendszer számos betegs...
2023-11-15 21:39:57
1 2 3 ..............4452 4453 ........6678 6679 .......8904 8905 8906 
Címkék: David Attenborough, Öreg Stb, Isten Fia, üvegbe rakunk, kognitív egészségünk, hangyák elkezdik, igazi ellenség, gyermekeik irányába, kognitív funkciói, élet adta, szülők empátiáját, kortársaikkal szemben, maradandó értékeket, tojások sárgáját, sütőporral elkevert, tejben elkeverjük, gyerek tollából, kisfiú kedves, nagyszülőkről általában, nagymama olyan, mások gyerekei, nagyapa olyan, földi mennyországot, egészséges beleknél, belek közvetlenül, belek egészségére, emésztőrendszeri, spanyolországban, mesterkedéseivel, kristálycukrot, igazságtalanul, szükségességét, értelmetlenül, tojásfehérjét, mennyországot, ellenállóbbak, teljesítményt, immunrendszer, természetesen, őszinteséggel, kortársaikkal, szociálisabbá, engedelmesség, nehézségekkel, nagyszülőkről, eleganciával, attenborough, előrenyomuló, megkísértése, keresztények, megteremteni, társadalomra, kapcsolódnak, szenvedésről, szórakoztató, párhuzamosan, tekintéllyel, sorscsapások, fenntartotta, alhambrában, kapcsolatuk, kedvességet, hangulatunk, gesztusokat,
© 2013 TVN.HU Kft.