Belépés
Szavazás
... belépne hozzád foglalni. Aztán a zsebedbe dugna egy szerényebb összeget... Erről jut eszembe, te meddig úsznád meg az éhenhalást, ha nem kapnád meg a járandóságodat? Meddig tudnál lakni valahol? Ne törd a fejed, elárulom. Két-három hónap, oszt annyi. Maximum addig húznád, kölcsönökből, koldulásból, ingyenkonyhán. És aztán, elvtársam, konyec!
- Elvtársad a nyavalya!
- Ez ...
2024-06-08 15:28:05
Nem bocsátják meg ...
... szél-járást Szakály Sanyinak, meg a minisztériumba is. Meg persze fodrászat, s ha nincs vidéken elnézek Bogihoz is. Elkértem Csabit a műhelygyakorlatról, így velem jön. S Pály Margitnak is leadok valahol néhány újságot, postán csak egyet küldtem. S lehet, hogy Zsódi Viktort is hívom.
Aztán jövő pénteken Bécs, nekem lesz könyvbemutatóm. 14-én pedig a megyei könyvtárban a könyv...
2024-05-29 08:14:39
Azért vagyunk a világon

Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne - ismételtem el magamban. És éreztem, hogy a szívem megtelik nagy és általános meleggel, a lelkem megtelik a derűs idő nyugalmával, és a szemem megtelik a hajnal harmatával.
Lassan felálltam és azt mondtam:...
2024-05-27 18:30:55
Kihasználás megváltási tervével a nagypán népének
... munkadíj, ezzel legalább három óra munka van. Úgyhogy végül kilencezer forintba kerül a képfelújítás.

Bementem a mosdóba, aztán elindultam a villamossal visszafelé. Leült mellém valahol egy idős férfi, aki beszélt mindig a villamosvezetőnek. Mikor megszólalt mellettem, mondta, hogy zárva a vasgyári piac. Kérdem tőle, hogy végleg? Azt felelte nagy hangon, hétfő van. Majd...
2024-05-24 07:25:04
Mert kell a Hit s - kell a Remény . . .
...
Mert kell a Hit , s kell a Remény ,
hogy valahol az álmok mélyén ,
létezik egy olyan mesés ország ,
mely őrzi a tündérek , angyalok
lélekerősítő halhatatlan nyomát .
**********

Bédné Marika : 2024 . 05...
2024-05-15 15:54:15
Kibédi Ervin - Ahogy a napok rövidülnek...
... szereted.

Két keze érted dolgozott csak
Mindennél jobban szeretett
Az éjet is nappallá téve
Óvott téged és vezetett
Míg lehetett, míg lehetett.

Most vár valahol megfáradtan
Nem kér sokat csak keveset
Hát szaladj hozzá, mondj egy jó szót
Egy vigasztaló kedveset
Tán még lehet, tán még lehet.

Amit akkor ...
2024-05-06 18:59:19
Mindig azt mondjuk, de jó volt régen...
... Talán mert hiába az ezerféle étel, ha szanaszét a család, hiába a drága holmi, ha nem szívből adjuk, és hiába minden, ha a legfontosabb, az összetartás nincs meg az emberekben. Ott ragadt valahol a múltban.. Rohanunk, és közben épp ezekre a 'régi vágyott' dolgokra nincs időnk. Azokra a krumplievős, beszélgetős estékre. Amikor nem kellett tévé, internet és egyéb luxus a boldogságho...
2024-05-06 08:20:56
Anyák napjára
... földi életükben.

Mit is tennénk, ha nem lennének, ha belegondolunk mi sem lennénk. Köszöntsük Őket szeretettel, tisztességgel, őszintén ezen a napon. Hiszen egyszer valamikor, valahol ők is megszülettek, hogy mi legyünk. Nekik is valaki ugyan annyi jót, szeretetet, bölcsességet adott, melyet mi örököltünk.

Hívhatjuk százféleképpen, de ANYA akkor is csak egy v...
2024-05-05 20:45:34
Ez a gyönyörű dal, és képsorok, szóljon azoknak
... emlékük ragyogó gyöngysora, a szívünket szikrázó fényként öleli át!

Mama

Köd előttem, köd utánam,
valahol az éjszakában
rohanok a fátyolból szőtt utakon.

Mama, kérlek, vigyázz még rám,
előttem hosszú út áll,
te tudod, honnan jött és hova tart.

Már ismere...
2024-05-01 10:42:30
Törvényen felül állnak
... drága lesz együtt a háromezer javítás, szkennelés és képsokszorosítás, mert van még három fotó, amit elő szeretnék kettőben hívni. Nem tudok sokáig kinn lenni, mindig keresni kell mosdót valahol.

Anyák napjára általában aranygaluskát készítek, remélem, lesz dióm hozzá, azt még a jövő héten össze kell törni és ledarálni.

Reklamáltam a boltban, hogy kétszáz f...
2024-04-26 19:11:07
1 2 3 ..........2028 2029 .....3043 3044 .....4056 4057 4058 
Címkék: Kibédi Ervin, Szakály Sanyinak, Elkértem Csabit, Pály Margitnak, Zsódi Viktort, Bédné Marika, Köszöntsük Őket, nagypán népének, napok rövidülnek, zsebedbe dugna, szerényebb összeget, megyei könyvtárban, szívem megtelik, lelkem megtelik, szemem megtelik, hajnal harmatával, villamossal visszafelé, idős férfi, vasgyári piac, álmok mélyén, olyan mesés, vigasztaló kedveset, ezerféle étel, drága holmi, összetartás nincs, szívünket szikrázó, fátyolból szőtt, jövő héten, képsokszorosítás, minisztériumba, könyvbemutatóm, járandóságodat, százféleképpen, tisztességgel, belegondolunk, aranygaluskát, ingyenkonyhán, kölcsönökből, bölcsességet, képfelújítás, lélekerősítő, legfontosabb, megszülettek, beszélgetős, halhatatlan, megfáradtan, boldogságho, kihasználás, koldulásból, krumplievős, szeretettel, villamossal, könyvtárban, összetartás, reklamáltam, nyugalmával, vigasztaló, harmatával, szeretetet, elindultam, gyöngysora, éhenhalást, megszólalt, örököltünk, emberekben, szerényebb, kilencezer, rövidülnek, megváltási, ismételtem, köszöntsük,
© 2013 TVN.HU Kft.