Belépés
Diós tekercs
... hagyjuk kissé vastagabbra, mint a
másikat. A tészta vékonyabb részét kenjük meg a mézzel. A cukrot keverjük
össze a fahéjjal és szórjuk rá, majd hintsük meg a dióval. A tészta vastagabbik
részét kenjük meg a felvert tojással, tekerjük fel a tésztát, a vékonyabbik
oldalától kezdve. Egy tepsit kenjünk ki vajjal, szórjuk meg liszttel és tegyük
bele a tek...
2023-11-23 10:21:45
Húsvéthétfő, a „vízbevető“ nap hagyományai
... összeillesztették, az alsó, vastagabbakat pedig egyenlő hosszúságúra vágták, majd a korábban kettéhasított vesszővel betekerték. Egy gyerek vagy egy másik felnőtt megfogta a készülő korbács vastagabbik végét, majd a korbács készítője összefonta a vesszőket. Amikor elkészült, csomót kötöttek a korbács végére.
A kisfiúk számára édesapjuk vagy nagyapjuk fonta a korbácsot. A legé...
2022-04-18 16:31:12
Diós tekercs
... oldalát hagyjuk kissé vastagabbra, mint a másikat. A tészta vékonyabb részét kenjük meg a mézzel. A cukrot keverjük össze a fahéjjal és szórjuk rá, majd hintsük meg a dióval. A tészta vastagabbik részét kenjük meg a felvert tojással, tekerjük fel a tésztát, a vékonyabbik oldalától kezdve. Egy tepsit kenjünk ki vajjal, szórjuk meg liszttel és tegyük bele a tekercset, a felvert tojá...
2019-09-05 10:45:15
DIÓS TEKERCS................finomság
... oldalát hagyjuk kissé vastagabbra, mint a másikat. A tészta vékonyabb részét kenjük meg a mézzel. A cukrot keverjük össze a fahéjjal és szórjuk rá, majd hintsük meg a dióval. A tészta vastagabbik részét kenjük meg a felvert tojással, tekerjük fel a tésztát, a vékonyabbik oldalától kezdve. Egy tepsit kenjünk ki vajjal, szórjuk meg liszttel és tegyük bele a tekercset, a felvert tojá...
2017-07-29 08:06:30
spenóttal töltött csirkemell
... négy darabba vágjuk lapjában. Egy-egy csirkemellet háromfelé nyitunk szét úgy, hogy egyszer jobbról balra bevágjuk az egyharmad vastagságban, majd kinyitjuk a húst, és a közepétől a vastagabbik részt újra csak bemetsszük jobbról balra, így kapunk egy nagyobb lapot. A húst sózzuk, borsozzuk.
Egy kanál vajat olvasztunk egy nagy serpenyőben, és rádobjuk a spenótleveleket. Sózzuk...
2016-12-09 21:37:40
Kelesztés nélküli lekváros kifli
... a tojássárgáját, az olajat, a narancshéjjal ízesítjük. A tésztát meggyúrjuk, majd két adagra osztjuk és lisztezett felületen kör alakúra kinyújtjuk. Kisebb háromszögekre vágjuk és a vastagabbik részét megtöltjük lekvárral, majd szorosan feltekerjük és egymástól kisebb távolságra tepsibe tesszük. Amíg sülnek, szépen meg fognak nőni a kiflik. 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alat...
2016-02-02 22:08:01
A kínai konyha
... használható evőeszköz. Lehet vele elegánsan, finoman étkezni, de van, aki sietősen tuszkolja be vele az apró falatokat a szájába... Aki szeretné használni, így próbálkozzon: az evőpálca vastagabbik, felső harmadát fogjuk kézbe. Az egyik pálcát szorítsuk hüvelykujjunk tövével a gyűrűsujjunk első ujjpercéhez és a hüvelykujjunk hajlatához. Ez a pálca leginkább mozdulatlan, a fels...
2015-07-13 22:15:59
A kínai konyha
... használható evőeszköz. Lehet vele elegánsan, finoman étkezni, de van, aki sietősen tuszkolja be vele az apró falatokat a szájába... Aki szeretné használni, így próbálkozzon: az evőpálca vastagabbik, felső harmadát fogjuk kézbe. Az egyik pálcát szorítsuk hüvelykujjunk tövével a gyűrűsujjunk első ujjpercéhez és a hüvelykujjunk hajlatához. Ez a pálca leginkább mozdulatlan, a fels...
2014-09-04 22:53:35
Sajttal, kolbásszal töltött kiflik
... többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk és egy órát langyos helyen kelesztjük. A tésztát két egyenlő részre osztjuk és kerekre nyújtjuk. Nyolc egyenlő cikkre vágjuk. A vastagabbik felére teszünk egy-egy darab sajtot és kolbászt, majd felcsavarjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kifliket és 25-30 percig pihentetjük. A kifliket megkenjük felvert egés...
2014-06-21 16:54:05
Ádám Éváknak..............
... Éva pöcke felszakadt.
Az öreg szakállasnak is feltűnik a dolog,
rákiált Ádámra, a szeme vérben forog.

Ádám fiam a jó anyád szentségét,
hová raktad a farkad vastagabbik végét?
Jó atyám, bocsáss meg, nem vagyok hibásabb,
egy darázs az ok az egész basz*snak.

Midőn a virág helyett a valagamra szálott,
S olyat csípett rajta,
hogy...
2013-12-24 15:16:34
1 2 3 4 
Címkék: DIÓS TEKERCS, Ádám Éváknak, kínai konyha, tészta vékonyabb, cukrot keverjük, tészta vastagabbik, felvert tojással, tepsit kenjünk, korábban kettéhasított, gyerek vagy, másik felnőtt, készülő korbács, korbács készítője, korbács végére, kisfiúk számára, vékonyabbik oldalától, felvert tojá, egyharmad vastagságban, vastagabbik részt, nagyobb lapot, húst sózzuk, kanál vajat, nagy serpenyőben, narancshéjjal ízesítjük, tésztát meggyúrjuk, vastagabbik részét, apró falatokat, evőpálca vastagabbik, egyik pálcát, gyűrűsujjunk első, hüvelykujjunk hajlatához, pálca leginkább, órát langyos, vastagabbik felére, kifliket megkenjük, öreg szakállasnak, szeme vérben, farkad vastagabbik, egész basz*snak, virág helyett, valagamra szálott, spenótleveleket, hüvelykujjunk, narancshéjjal, háromszögekre, vastagabbakat, tojássárgáját, kettéhasított, gyűrűsujjunk, hosszúságúra, csirkemellet, vastagságban, próbálkozzon, hozzávalóval, sütőpapírral, szakállasnak, felcsavarjuk, vastagabbik, vastagabbra, vékonyabbik, pihentetjük, húsvéthétfő,
© 2013 TVN.HU Kft.