Belépés
Sült tarja káposztával
... másfél-két óra alatt készül el. Néha meg kell forgatni a húst és megnézni, hogy a levét el ne fője, de egyébként ezzel sem kell soka...
2007-05-05 00:48:05
Ratatouille Provencale, a ....
... vágjuk, ezeket is megsózzuk, és fél órát pihentetjük mind a két zöldséget.
Ezelatt kissé kiadják levüket, elvesztik kesernyés mellékízüket, és puhulnak is. Leöntjük/leitatjuk róluk a vizet és nekikezdünk.

Egy mély serpenyőben, vagy lábasban kevés olívaolajat hevítünk, erre tetemes mennyiségű felkarikázott póréhagymát, majd mikor párolódni kezd, zúzott fokhagymát ...
2007-05-04 14:00:56
Méz - az Istenek eledele
... életük.

A méz kétségtelenül az egyik legértékesebb táplálékunk, s egyben az egyik legjobb energiaforrásunk, hiszen közel 80 százalékban szőlő- és gyümölcscukrot, 17 százalékban vizet tartalmaz, szaharóztartalma csak néhány százalék. Ennek következtében rendkívül gyorsan, közvetlenül a bélből szívódik fel, vértisztító hatása miatt fiatalítja, frissíti a szervezetet, kivá...
2007-05-04 13:48:20
Sörben sült csülök
... szeletekre vágjuk, és megsózzuk.
A szeleteket egyenként lisztbe mártjuk, majd a felforrósított olajon mindkét felén átpirítjuk.
A csülökszeleteket tűzálló edénybe rakjuk. 3 dl vizet és a sört összekeverjük a mustárral, a gyömbérrel, a borssal és kevés sóval, majd a tisztított, zúzott fokhagymát is hozzákeverjük. Ezt az ízes öntetet rálocsoljuk az elősütött húsra, és az...
2007-05-04 13:21:04
Csülök pékné módra
... befűszerezett felével ráborítjuk a krumplira és a hagymára, a tetejére sót, bors, majoránnát és bazsalikomot szórunk.
A maradék felvágott hagymát rászórjuk a csülökre.
Aláöntjük a vizet.
Alufóliát tesszünk rá, azzal egy óráig közepes lángon sütjük, majd egy kicsit erősítünk a tűzön, így még fél óráig sütjük, majd a fóliát leszedjük és erős lángon fél óráig, sütjü...
2007-05-04 13:18:24
Sertésszelet magyaróvári módon
... vagy más sajt,
2 dl tejföl,
10 dkg zsír,
só,
fekete bors

A hús szeleteket kiverjük, sózzuk, fekete borsozzuk.
Forró zsírban elősütjük, majd kevés vizet adva hozzá, fedő alatt pároljuk.
Kivéve a húsokat, tepsiben egymás mellé fektetjük.
A zsírban megdinszteljük a hagymát, a feldarabolt gombát, és addig pároljuk, amíg a leve elfő....
2007-05-04 12:43:48
Bihari töltött káposzta
... daráltsertéshúst, a rizst, az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával és
a fűszerekkel összegyúrjuk.
Az így kapott masszát a káposztalevelekbe tekerjük és egy edénybe rakjuk.
Vizet öntünk alá és a maradék káposztát, valamint a 20 dkg füstölt kolbászt belevagdaljuk.
Az edényt letakarjuk és 25 percig 500 W-onfőzzük.
A készülékből kivéve egyen...
2007-05-04 12:15:44
Brassói aprópecsenye
... megtisztítjuk és finomra vágjuk, olajon megfuttatjuk, majd kevés vízzel megpároljuk.
Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a zúzott fokhagymát.
Amik...
2007-05-04 12:02:39
Eperleves
... porcukor
1 vaniliarúd
60 dkg eper
2 szegfűszeg
2,5 dl édes vörösbor

ELKÉSZÍTÉS

A narancshéjat gyufaszál vékonyságú szeletekre vágjuk.
5 dl vizet a cukorral és a kikapart vaníliarúddal felforralunk.
Beledobjuk a narancshéjat, puhára főzzük, majd kihűtjük.
Az epret megtisztítjuk, megmossuk.
Felét turmixoljuk, szitán á...
2007-05-04 11:42:14
Szent Flórián vértanú Napja
... adományozásából) Krakkóba kerültek.
Flóriánt a lengyelek és a tűzoltók védőszentjükként tisztelik. Régebben szokás volt a házakra a szent szobrát állítani, amint egy égő házra sajtárból önti a vizet.
Példája:
Segíts a kiszolgáltatottakon, küzdj az emberi jogokért!

KÖNYÖRGÉS


Istenünk, te Szent Flórián vértanú emléknapján örömmel töltesz e...
2007-05-04 08:30:59
1 2 3 ..............2973 ........4459 4460 .......5826 5827 5828 5945 5946 
Címkék: Ratatouille Provencale, Szent Flórián, mély serpenyőben, egyik legértékesebb, egyik legjobb, bélből szívódik, szeleteket egyenként, felforrósított olajon, csülökszeleteket tűzálló, sört összekeverjük, ízes öntetet, elősütött húsra, maradék felvágott, óráig közepes, kicsit erősítünk, fóliát leszedjük, zsírban megdinszteljük, feldarabolt gombát, leve elfő, apróra vágott, zúzott fokhagymával, fűszerekkel összegyúrjuk, káposztalevelekbe tekerjük, edénybe rakjuk, maradék káposztát, edényt letakarjuk, készülékből kivéve, zúzott fokhagymát, narancshéjat gyufaszál, kikapart vaníliarúddal, epret megtisztítjuk, tűzoltók védőszentjükként, szent szobrát, emberi jogokért, védőszentjükként, szaharóztartalma, daráltsertéshúst, csülökszeleteket, energiaforrásunk, adományozásából, felforrósított, megdinszteljük, gyümölcscukrot, vöröshagymával, befűszerezett, vaníliarúddal, belevagdaljuk, megtisztítjuk, összekeverjük, kétségtelenül, következtében, hozzákeverjük, felkarikázott, legértékesebb, narancshéjat, bazsalikomot,
© 2013 TVN.HU Kft.