|
|
|
... másfél-két óra alatt készül el. Néha meg kell forgatni a húst és megnézni, hogy a levét el ne fője, de egyébként ezzel sem kell soka... |
2007-05-05 00:48:05 |
|
|
|
|
|
|
... vágjuk, ezeket is megsózzuk, és fél órát pihentetjük mind a két zöldséget.
Ezelatt kissé kiadják levüket, elvesztik kesernyés mellékízüket, és puhulnak is. Leöntjük/leitatjuk róluk a vizet és nekikezdünk.
Egy mély serpenyőben, vagy lábasban kevés olívaolajat hevítünk, erre tetemes mennyiségű felkarikázott póréhagymát, majd mikor párolódni kezd, zúzott fokhagymát ... |
2007-05-04 14:00:56 |
|
|
|
|
|
|
... életük.
A méz kétségtelenül az egyik legértékesebb táplálékunk, s egyben az egyik legjobb energiaforrásunk, hiszen közel 80 százalékban szőlő- és gyümölcscukrot, 17 százalékban vizet tartalmaz, szaharóztartalma csak néhány százalék. Ennek következtében rendkívül gyorsan, közvetlenül a bélből szívódik fel, vértisztító hatása miatt fiatalítja, frissíti a szervezetet, kivá... |
2007-05-04 13:48:20 |
|
|
|
|
|
|
... szeletekre vágjuk, és megsózzuk.
A szeleteket egyenként lisztbe mártjuk, majd a felforrósított olajon mindkét felén átpirítjuk.
A csülökszeleteket tűzálló edénybe rakjuk. 3 dl vizet és a sört összekeverjük a mustárral, a gyömbérrel, a borssal és kevés sóval, majd a tisztított, zúzott fokhagymát is hozzákeverjük. Ezt az ízes öntetet rálocsoljuk az elősütött húsra, és az... |
2007-05-04 13:21:04 |
|
|
|
|
|
|
... befűszerezett felével ráborítjuk a krumplira és a hagymára, a tetejére sót, bors, majoránnát és bazsalikomot szórunk.
A maradék felvágott hagymát rászórjuk a csülökre.
Aláöntjük a vizet.
Alufóliát tesszünk rá, azzal egy óráig közepes lángon sütjük, majd egy kicsit erősítünk a tűzön, így még fél óráig sütjük, majd a fóliát leszedjük és erős lángon fél óráig, sütjü... |
2007-05-04 13:18:24 |
|
|
|
|
|
|
... vagy más sajt,
2 dl tejföl,
10 dkg zsír,
só,
fekete bors
A hús szeleteket kiverjük, sózzuk, fekete borsozzuk.
Forró zsírban elősütjük, majd kevés vizet adva hozzá, fedő alatt pároljuk.
Kivéve a húsokat, tepsiben egymás mellé fektetjük.
A zsírban megdinszteljük a hagymát, a feldarabolt gombát, és addig pároljuk, amíg a leve elfő.... |
2007-05-04 12:43:48 |
|
|
|
|
|
|
... daráltsertéshúst, a rizst, az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával és
a fűszerekkel összegyúrjuk.
Az így kapott masszát a káposztalevelekbe tekerjük és egy edénybe rakjuk.
Vizet öntünk alá és a maradék káposztát, valamint a 20 dkg füstölt kolbászt belevagdaljuk.
Az edényt letakarjuk és 25 percig 500 W-onfőzzük.
A készülékből kivéve egyen... |
2007-05-04 12:15:44 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztítjuk és finomra vágjuk, olajon megfuttatjuk, majd kevés vízzel megpároljuk.
Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a zúzott fokhagymát.
Amik... |
2007-05-04 12:02:39 |
|
|
|
|
|
|
... porcukor
1 vaniliarúd
60 dkg eper
2 szegfűszeg
2,5 dl édes vörösbor
ELKÉSZÍTÉS
A narancshéjat gyufaszál vékonyságú szeletekre vágjuk.
5 dl vizet a cukorral és a kikapart vaníliarúddal felforralunk.
Beledobjuk a narancshéjat, puhára főzzük, majd kihűtjük.
Az epret megtisztítjuk, megmossuk.
Felét turmixoljuk, szitán á... |
2007-05-04 11:42:14 |
|
|
|
|
|
|
... adományozásából) Krakkóba kerültek.
Flóriánt a lengyelek és a tűzoltók védőszentjükként tisztelik. Régebben szokás volt a házakra a szent szobrát állítani, amint egy égő házra sajtárból önti a vizet.
Példája:
Segíts a kiszolgáltatottakon, küzdj az emberi jogokért!
KÖNYÖRGÉS
Istenünk, te Szent Flórián vértanú emléknapján örömmel töltesz e... |
2007-05-04 08:30:59 |
|
|
|
|