|
|
|
... habzásig keverem rajta a lisztet. Ezután ráöntöm a sört, és folytonos kevergetés közben öt percig főzöm. A megtisztított torzsájától megfosztott káposztát és a tisztított sárgarépát almareszelőn lereszelem. Mindkettőt tésztaszűrőbe teszem. A salátaléhez az ecetet, az olajat, a mézet, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot és a gyömbérport 2-3 evőkanál vízzel összekeverem, majd belef... |
2018-02-08 10:39:29 |
|
|
|
|
|
|
... egész tojás, 1 púpozott teáskanál só, bő olaj a sütéshez, a tálaláshoz 2 dl tejföl, 3 gerezd fokhagyma.
A burgonyát nyersen meghámozom, majd megmosom, és szárazra törülöm. Az almareszelő durva fokán lereszelem, és a levét gyengén kinyomom. Ezután összedolgozom a liszttel, a tojással és a sóval. Kétujjnyi olajat forrósítok, amelybe kanalanként beleteszem a krumpli-masszá... |
|
2016-11-14 07:04:02 |
|
|
|
|
|
|
... majd szintén a hűtőbe teszem.
Az 1-1,5 óra letelte után a sütőt előmelegítjük 200 fokra, valamint sütőpapírral kibélelünk egy közepes méretű tepsit. Az egyik tésztacipót almareszelő segítségével a tepsibe reszeljük, majd elegyengetjük és kicsit lenyomkodjuk, hogy ne legyen benne rés.
Ezután egyenletesen rásimítjuk a túrókrémet, majd a tetejére ráreszeljük... |
2016-10-06 23:15:28 |
|
|
|
|
|
|
... melegszendvics sütőjük még a mai napig is az egyik legtöbbet használt tárgy
Üveg almareszelő. Vajon lehet még ilyet kapni? A testvéreimnek gyalultam rajta a pürét amikor még kisbabák voltak. Mostanában már csak műanyagot szoktam látni
... |
|
2016-03-20 17:30:25 |
|
|
|
|
|
|
... ki
Magos paradicsom
Aki nem akar passzírozással bajlódni és nem zavarja a paradicsom apró magja, készíthet gyors paradicsomlét is. A paradicsomokat megmossuk, és egy almareszelő segítségével egészben lereszeljük, a héja a kezünkben marad, ezt kidobjuk. Egy lábosban feltesszük főni a paradicsomot, forrás után 10 percig kisebb hőfokon rotyogtatjuk. Forrón üvege... |
|
2015-09-18 23:53:43 |
|
|
|
|
|
|
... teáskanál szódabikarbóna,
1 teáskanál őrölt fahéj,
4 evőkanál zsemlemorzsa,
1 evőkanál tojássárgája
Elkészítés:
Az almákat pucoljuk meg, reszeljük le nagylyukú almareszelőn,
majd cukrozzuk meg, keverjük jól el, és hagyjuk állni egy keveset.
Ezután csavarjuk ki a levét, és nehogy elöntsük,
hiszen megihatjuk, nagyon egészséges.
A r... |
2015-08-25 21:58:30 |
|
|
|
|
|
|
... ideje: kb. 20 perc.
Sárgadinnyelekvár
Hozzávalók: 1 kg sárgadinnyebél, 1/2 rúd vanília, 1 citrom, 1/2 kg cukor, szalicil
A sárgadinnyét nagyon kicsire összevágom, vagy almareszelőn lereszelem. Egy lábasban takaréklángra felteszem főni, hozzáadom a felkarikázott citromot, a vaníliát, és amikor habzik, hozzákeverem a cukrot. Állandóan kevergetve egy óra hosszáig főzöm... |
2014-11-13 12:49:55 |
|
|
|
|
|
|
... ki
Magos paradicsom
Aki nem akar passzírozással bajlódni és nem zavarja a paradicsom apró magja, készíthet gyors paradicsomlét is. A paradicsomokat megmossuk, és egy almareszelő segítségével egészben lereszeljük, a héja a kezünkben marad, ezt kidobjuk. Egy lábosban feltesszük főni a paradicsomot, forrás után 10 percig kisebb hőfokon rotyogtatjuk. Forrón üvege... |
2014-08-26 23:37:57 |
|
|
|
|
|
|
...
MÁJFASIRT
Hozzávalók: 30dg máj,
3 tojás,
3 nagy burgonya,
só,örőlt bors.
Elkészítés: A májat ledarálom. Hozzáreszelem a nyers burgonyát/almareszelőn!/ tojással, sóval, őrölt borssal összedolgozom. Forró olajban hirtelen kisütöm, evőkanállal szaggatom.Gyümölcsfőzelékkel tálalom.
#2751
2010. november 28. 12:39
Válasz... |
2014-06-08 03:20:08 |
|
|
|
|
|
|
... kevés só és csipet porcukor.
Elkészítés:
Közepes nagyságú tepsit egy evőkanál olajjal kikenünk, és a zsemlemorzsával behintjük. A meghámozott és kimagozott patisszont almareszelő durva fokán lereszeljük, majd tálba öntjük. Megsózzuk, és tíz percig állni hagyjuk. Közben a tojást habosra verjük a tejjel, és belekeverjük a zúzott fokhagymát, a sót, a törött ... |
2014-05-28 22:33:50 |
|
|
|
|