|
|
|
... szalonna (nem jó, ha a levesnek túlságosan füstöltíze lesz), só, 1-2 kiskanál egész fekete bors, 2-3 babérlevél, 4 póréhagyma, 1 zellergumó, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 4 burgonya, 30 dkg füstölt nyers kolbász, egy kis csokor zellerzöld vagy petrezselyemlevél.
1. A borsót 4 liter vízben feltesszük főni. Amikor forr, beletesszük a csülköt, szalonnát. Megsózz... |
2007-02-10 00:47:12 |
|
|
|
|
|
|
... bors, fűszerek (zsálya, rozmaring, petrezselyemzöld, bazsalikom, kapor, póréhagyma), 1 db hagyma, 1 db savanyú uborka, 10 dkg tejföl, 10 dkg joghurt, 2 evőkanál majonéz, só, bors, 40 dkg burgonya.
1. A csirkét először babéros, borsos, sós vízben megpároljuk.
2. Elkészítjük a frankfurti szószt: Lemossuk a fűszereket, megszabadítjuk a száruktól, és összevágjuk. A hag... |
|
2007-02-10 00:39:19 |
|
|
|
|
|
|
...- A zöldségprizmát februárban is folyamatosan ellenőrizzük, hogy a takarás megfelelő-e, illetve ha az időjárás enyhébbre fordult, nehogy a tárolt termény megrothadjon.
- Február végén a korai termesztésre szánt burgonyát ládákba rakjuk, és 12-16 °C-on, világos, de nem közvetlenül napfény járta helyen előcsíráztatjuk. Ehhez a megadott hőmérsékleten 6 hét szüks... |
2007-02-10 00:33:39 |
|
|
|
|
|
|
... hogyan kell elkészíteni, és rá se hederítünk a jó öreg hazai káposztára. Pedig C-vitamintartalom tekintetében a kivivel és a mandarinnal is felveszi a versenyt. (kop)
Káposztás burgonya
Hozzávalók:
40 dkg főtt burgonya, 20 dkg párolt savanyú káposzta, 7 dkg zsír, 5 dkg töpörtyű, só
Elkészítése:
A burgonyát megfőzzük, leszűrjük... |
|
2007-02-09 00:50:52 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2 csirkemell sózva-borsozva, Cheddar sajt, fél konzerv gomba, gombamártás, kukorica, borsó, répa, fél vöröshagyma, 3 nagyobb krumpli
1 A meghámozott burgonyát sós vízben megfőzzük, megtörjük, hozzámorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tejet, a végén sózzuk.
2 A felforrósított olajba tesszük a felszeletelt csirkemellet és a durvára vágott hagymát.... |
|
2007-02-09 00:33:26 |
|
|
|
|
|
|
... konzervek, fagyasztott élelmiszerek, késztermékek többsége, alkohol.
A fogyasztható élelmiszerek közé tartoznak: gabonafélék, kenyérfélék, pékáruk, zöldségfélék közül a gomba, burgonya, lencse, tejtermékek közül a natúr joghurt, kefír, natúr tejpor, natúr sajtok, húsok, tojás, állati eredetű zsiradékok.
A napi fogyasztható fruktózmennyiség általában 0-6 g köz... |
2007-02-08 00:20:54 |
|
|
|
|
|
|
Mandulás burgonyasült
2 kg burgonya
20 dkg füstölt sajt
3 dl tejföl
4 tojás
5-6 dkg hámozott, szeletelt mandula
só
bors
olaj
A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra aprítjuk, és jó puhára főzzük sós vízben. Fedő alatt tartjuk még néhány percig. Akkor igazi, ha nem e... |
2007-02-06 13:15:59 |
|
|
|
|
|
|
...
A téli időszak a hobbikertész számára a tervezés időszaka. Ahhoz, hogy igyekezetünk sikeres legyen, a termesztés folyamatát át kell gondolni és valamennyire meg kell tervezni.
Első feladatunk a hely kiválasztása és felmérése. El kell dönteni, hogy mennyi munkát szánunk a kertre, és milyen eszközökkel fogunk dolgozni. A locsolási lehetőséget is figyelembe kell venni. Ezut... |
2007-02-06 00:42:15 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg burgonya, 1 l húsalaplé, bors, só, római kömény, borecet, 0,5 dl bor, reszelt citrom, 20 dkg tejföl, 1 db avokádó, 1 csomag petrezselyemzöld.
1. A burgonyát előre megfőzzük. Az alaplevet vagy húslevest feltesszük a tűzhelyre, a hámozott főtt burgonyát apró kockára vágjuk, beletesszük az alaplébe, megsózzuk, borsozzuk. Beleöntjük a tejfölt, ... |
2007-02-06 00:35:56 |
|
|
|
|
|
|
Pulykarolád szilvalekvárral és pármai sonkával
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell, só, bors, 10 dkg szilvalekvár, 8 szelet pármai sonka, zsálya, 40 dkg burgonya, 10 dkg vaj.
1. A pulykamellből négy kb. 15 dkg-os szeletet vágunk. Jól kiverjük, majd bekenjük lekvárral. Utána rátesszük a sonkát, feltekerjük, és megsütjük.
2. Burgonyapürét készítünk ho... |
2007-02-06 00:34:30 |
|
|
|
|