|
|
|
... személyre:
56 dkg sertéskaraj, 12 dkg csemegeuborka, 12 dkg füstölt kolbász, 12 dkg füstölt szalonna, vöröshagyma, só, bors, 2 db tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, 1,20 kg burgonya.
A hagymát lepároljuk, uborkát, kolbászt, szalonnát vékony csíkokra vágjuk, sóval borssal ízesítjük, és hagymával lepároljuk. Sertéskarajt klopfoljuk, és megtöltjük a... |
2007-02-05 07:31:01 |
|
|
|
|
|
|
... asztalára jut étel!
Én ma csülköt készítettem Pékné módra és természetesen az elmaradhatatlan vas... |
|
2007-02-04 12:42:55 |
|
|
|
|
|
|
... személyre:
56 dkg sertéskaraj, 12 dkg csemegeuborka, 12 dkg füstölt kolbász, 12 dkg füstölt szalonna, vöröshagyma, só, bors, 2 db tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, 1,20 kg burgonya.
Elkészítése:
A hagymát lepároljuk, uborkát, kolbászt, szalonnát vékony csíkokra vágjuk, sóval borssal ízesítjük, és hagymával lepároljuk. Sertéskarajt klo... |
2007-02-04 00:32:49 |
|
|
|
|
|
|
... könnyen felverhessük a tojásfehérjét?
Alaposan hűtsük le, és fehérjénként egy teáskanál hideg vizet vagy pár csepp citromlevet öntsünk hozzá!
Hogyan készül a jó sült burgonya?
Idő kell az elkészítéséhez. Először a burgonya egyik oldalát süssük aranybarnára; a pórusok bezáródnak, a zsiradék nem jut be a burgonya belsejébe - majd a másik oldalá... |
|
2007-02-02 00:41:13 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 evőkanál olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 1 ág kakukkfű, 5 dl tej, 1 doboz fehérbab konzerv, 30 dkg burgonya, egy darab 20 centis póréhagyma, só, darált bors, őrölt szerecsendió, 1 db zöldségleves kocka, 1 db karlábé.
Elkészítése:
Forrósítsuk fel egy fazékban az olívaolajat, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymá... |
|
2007-01-31 00:53:34 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2 nagyobb burgonya, 1 db tojás, 1 evőkanál vaj, 20 dkg liszt, 15 dkg spenótlevél, 5 db szárított paradicsom, 3 evőkanál olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg krémsajt, 1 dl tejszín, só, darált bors, őrölt szerecsendió, reszelt parmezán sajt.
Elkészítése:
Főzzük meg héjában, sós vízben a burgonyákat - ha héjastul főzzük, finomabb l... |
2007-01-30 00:16:49 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
30 dkg petrezselyem gyökér (fehérrépa), 2 nagyobb fej burgonya, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 1 db zöldségleves kocka, 2 dl tejszín, 2 csokor petrezselyem zöldje, 2 db körte, fél citrom leve, 1 ág kakukkfű, só, darált bors, szerecsendió.
Elkészítése:
Egy nagy fazékban forrósítsuk fel az olívaolajat, adjuk hozzá a finomr... |
2007-01-29 01:00:29 |
|
|
|
|
|
|
Az alábbiakban minden bőrtípusra ajánlunk házi pakolást.
Érett bőrre: Bőrnyugtató, hámosító pakolás: 100 g túró, 50 g langyos olaj, 1 g méz, 3 g orbáncfű. Keverjük össze az alapanyagokat, és kenjük az arcra, dekoltázsra. Hagyjuk húsz percig rajta.
Búzakorpamaszk: 45 g búzacsíraolaj, 1 g tojássárgája, 45 g búzakorpa. Az anyagokat összekeverjük, az arcunkra és a... |
2007-01-29 00:59:04 |
|
|
|
|
|
|
... egész életen át tartandó, gluténmentes diéta jelenti. A kis betegnek tilos búza, rozs, árpa és zab felhasználásával készült tápszereket és ételeket fogyasztania. Ezeket a gabonaféléket burgonya-, borsó-, kukorica-, rizs-, szója-, köles-, hajdina-, gesztenye-, és szentjánoskenyérmag-készítményekkel helyettesíthetjük.
Ételkészítés másként
Az ételek sűrítéséhez ... |
2007-01-29 00:50:15 |
|
|
|
|
|
|
... ehető, ami ebédre, csak leves nélkül, kicsit kisebb mennyiségben.
2. nap: Keményítőnap
EBÉD: Bármilyen zöldségféle (bab, borsó, zöldbab, kukorica, lencse, sárgarépa, burgonya...), főzve vagy sütőben sütve. Keményítő a rizs is. Ételízesítő, só, ketchup, főtt paradicsom használható. Nyers salátát is ehetünk korlátlan mennyiségben, valamint 1 szelet kenyeret... |
2007-01-29 00:36:07 |
|
|
|
|