|
|
|
Carbonnade (marharagu barna sörrel)
Hozzávalók:
1 kg marhahús
2-3 szelet szalonna
3 nagy fej hagyma
1 paprika
2 gerezd fokhagyma
1 kanál mustár
2 bő kanál paradicsompüré
2 kiskanál cukor
5 dl barna sör
só
bors
majoránna
Vénusz olaj
3 nagy... |
2014-03-12 21:10:35 |
|
|
|
|
|
|
Carbonnade (flamand tokány)
Hozzávalók 6 személyre:
1 kg marhahús (mindegy milyen, de csont nélkül)
4-5 szál répa
2 nagy fej hagyma
5 dl barna sör
3 evőkanál mustár
3 evőkanál ketchup vagy paradicsompüré
só
babérlevél
olaj
Elkészítés:
A marhahúst felkockázzu... |
|
2011-02-16 18:46:40 |
|
|
|
|
|
|
... felforrt a húsos ragu, lefedjük, és betesszük az előmelegített sütőbe. Itt 3 óra alatt szépen, ráérősen omlósra fő a hús. Közben néha-néha megkeverjük, de nem kell gyakran ránézni. Amikor a carbonnade elkészült, meghintjük az apróra vágott petrezselyem felével, a petrezselyem másik részét pedig belekeverjük a tejfölbe, és külön tálkában kínáljuk az ételhez. Szerintem friss, fehér ... |
|
2010-07-31 12:07:01 |
|
|
|
|
|
|
Almás csirkefasírt
Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű
só
A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag... |
2008-11-29 20:06:28 |
|
|
|
|