|
|
|
... megfuttatom a hagymát. Hozzárakom a felaprózott zöldségeket, és fedő alatt lassú tűzön 15 percig párolom. Felengedem kb. 1,5 l vízzel. Beleteszem a leveskockákat, a babérlevelet, a citromlevet, valamint teatojásban a köménymagot és a kakukkfüvet. Kb. további 45 perc főzés után leszűröm. A fennmaradót nem túl pépesre leturmixolva keverem a léhez. (A turmixgépet kevés vízzel kiöblít... |
2011-03-20 11:39:23 |
|
|
|
|
|
|
... lábasban olvassza meg a vajat, keverje hozzá a lisztet, készítsen világos rántást. Lassan keverje hozzá a levest és tejet, kis hőn párolja kb. 10 percig, míg besűrűsödik. Keverje bele a citromlevet, fűszerezze. A főtt nudlit terítse tepsibe, öntse rá a mártás felét. Terítse rá a csirkét, öntse rá a maradék mártást. Süsse előmelegített sütőben kb. 30 percig, míg aranybarna lesz és ... |
|
2011-03-20 08:45:28 |
|
|
|
|
|
|
... étolaj, 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 1 kávéskanál nescafé.
Elkészítés:
A tojásokat elektromos habverővel habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a sót, sütőport, citromlevet, olajat. Végezetül belekeverjük a lisztet, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kézzel diónyi darabokat veszünk a tésztából, melyeket nagyjából tojás alakúvá formázva kiolajozott tepsire ... |
2011-03-20 08:31:04 |
|
|
|
|
|
|
... tölteléket.
Egy mély tálba halmozom a sajtkrémet, hozzáadom a nyers, felaprózott spenótleveleket, melyek itt zöldfűszerként és természetes színezőként funkcionálnak, majd a tormát, citromlevet. Végül sózom, borsozom. Az egészet pürésítem, a legegyszerűbb ezt botmixerrel végezni.
Ha szükséges, a fűszerezésen a végén még lehet igazítani. A krémet egy jókora fec... |
|
2011-03-19 21:24:27 |
|
|
|
|
|
|
... citromlé
15 dkg liszt
3 ek. vaj
1 mk. egész bors
só
Eltávolítjuk a hártyát a velőről, majd annyi hideg vizet öntünk hozzá, amennyi ellepi. Ráöntjük a citromlevet, sóval, borssal ízesítjük, majd fedő alatt, alacsony hőmérsékleten negyed órát főzzük. Utána leszűrjük, 1 cm vastagságúra felszeleteljük, és lisztbe forgatjuk. Felforrósítjuk a vajat, ma... |
|
2011-03-19 21:11:40 |
|
|
|
|
|
|
... keverje hozzá a lisztet, barnítsa keverve 1-2 percig. Keverje hozzá a levest, párolja 5 percig. Keverje bele a tejszínes tejet, szerecsendiót, borsot és csipet sót, majd a csirkét és citromlevet. A sült cikóriafejeket vágja hosszában félbe, az egyik felekbe kanalazza töltelékként a csirkés mártás 1/3-át. Fedje a másik cikóriafelekkel, minden fejre csavarjon 1 szelet sonkát, fektes... |
2011-03-19 18:34:41 |
|
|
|
|
|
|
...-
Juhászné Szunyogh Mária [Mar...
Biryani másképp
Hozzávalók (6-8 sz.): 1,3 kg csirkehús; a csirkéhez: 2,5 ek olaj, 2 nagy hagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 db gyömbér (kb.2 cm), ½ kk chilipor, ½ kk bors, ½ kk kurkuma, 1 kk őrölt kömény, 1 kk só, 2 paradicsom, 2 ek joghurt, 2 ek aprított mentalevél, &fr... |
2011-03-19 16:34:39 |
|
|
|
|
|
|
... leveszem róla és még 5 percig sütöm tovább.Kiveszem asűtőből é megkenem a tojásfehérjével.
Megcsinálom a krémet:
Habverővel felverem a tojásokat és a cukrot.Óvatosan hozzáadom a citromlevet,reszelt citromhéját,s egvégül a tejszint.Az egészet jól felverem.
Miután a tészta egy kicsit kihült,a citromkrémet rásimitom és visszarakom a sűtőbe még 30 percre.Tálaláskor máln... |
2011-03-19 15:42:06 |
|
|
|
|
|
|
... egy megfelelő méretű edényre feszítjük, és forrásban levő vízzel néhányszor alaposan meglocsoljuk, majd a szokásos módon kimossuk.A nem forrázható textíliák tisztításához... |
2011-03-19 15:30:42 |
|
|
|
|
|
|
Szükséges: meleg szappanos oldat, citromlé.
A rozsdafoltos helyekre citromlét csepegtetünk, majd a textíliát meleg ,szappanos vízben kimossuk.
De a citromlevet így is lehet használni: szórjunk a foltra sót, csöpögtessünk rá citromlevet és várjunk egy órát. Ezután kicsit dörzsöljük meg ezzel az anyaggal a textíliát, hogy teljesen kijöjjön belőle a rozsdafolt, s vízze... |
2011-03-19 15:17:44 |
|
|
|
|