Regisztráció  Belépés
Sütés nélküli babapiskótás krémes
... tortaformába egy sor babapiskótát teszünk és ráöntjük a túrókrém felét. A maradék piskótákat a baracklekvárral megkenjük és két darabonként összeragasztjuk. Kevés rumaromával ízesített tejjel meglocsoljuk. A krém tetejére tesszük. Felszeletelünk 2 barackot és rátesszük. A túrókrém megmaradt részébe beletesszük a kakaót és a barack tetejére kenjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, vag...
2018-09-20 09:51:49
Eper krémleves
... evőkanál étkezési keményítő, 2 dl tejszín, 2 dl habtejszín, 4 dkg vágott mandula.

Elkészítése: Az epret kicsumázzuk, megmossuk, szeletekre vágjuk, majd egy edénybe tesszük. Meglocsoljuk a citromlével, hozzáadjuk a vajat és rászórjuk a cukrot, pár percig dinszteljük, majd felöntjük 8 dl vízzel és 5 percig főzzük. Levesszük a tűzről és botmixerrel krémesre kavarjuk. A kem...
2018-09-11 21:14:40
Soksajtos-spenótos csirkemell paradicsommártással
... a füstölt sajttal együtt nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és összekeverjük 1 evőkanál parmezánnal. A csirkemellet vékonyan felszeleteljük, kiklopfoljuk, sóval-borssal fűszerezzük. Meglocsoljuk egy kevés citromlével és olívaolajjal, majd 10 percig állni hagyjuk. Ezalatt elkészítjük a tölteléket
A TÖLTELÉK
A parajt egy lábasba tesszük, és saját levében nagyjából 5 percig p...
2018-09-09 16:43:55
Sült karaj tokajiaszú mártással
... kevés vajat, hogy bársonyosabb legyen. Az utolsó 5 percben belete...
2018-09-09 16:39:06
Almás-tepsis palacsinta
... kibélelünk. Betoljuk a hideg sütőbe, majd a sütőt 240 fokra előmelegítjük.
Az almákat meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházakat kivágjuk, vékony szeletekre vágjuk, és a citromlével meglocsoljuk.
A tésztát a forró tepsibe öntjük, elosztjuk rajta az almát, megszórjuk a fahéjjal elkevert cukorral, és visszatoljuk a sütőbe.
Kb. 10-15 perc alatt aranysárgára s...
2018-09-05 07:53:37
Darálthúsos rakott tészta
... forraljuk a ragut, amíg kissé be nem sűrűsödik.

Egy magasabb falú tepsit kikenünk vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával.

Elhelyezünk benne egy sor tésztát, majd meglocsoljuk a raguval és megszórjuk reszelt sajttal. Így rétegezünk, amíg tartanak az alapanyagok.
A tetején tészta legyen, amire rákenjük a tejfölt és megszórjuk reszelt sajttal. 210 C fokos...
2018-09-01 20:16:18
Fésűs karaj
... felkarikázzuk, és a vágatokba tesszük, majd a húst egy kötözőzsineggel szorosan átkötjük. A szalonnacsíkokat egy magasabb falú jénaiba fektetjük, és rárakjuk a kötözött karajt, és meglocsoljuk a maradék páclével.
Néhány órát pihenni hagyjuk (az még jobb, ha előző este bepácoljuk). 220 fokra előmelegített sütőben, lefedve, kb. 1 dl vízzel felöntve hőlégkeveréssel 30 pe...
2018-08-29 00:47:50
Rozmaringos tőkehalfilé párolt rizzsel és zöldséggel
... helyezett műanyag edénybe beleöntjük a bögrényi rizst, és hozzáadunk ugyanannyi vizet.
Egy-egy darab alufóliára helyezzük a halszeleteket, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, mindkettőre rárakunk egy-egy citromkarikát, egy-egy ág rozmaringot, majd becsomagoljuk, és a batyukat a párolóedény következő szintjére helyezzük.
A harmadik műanyag tálb...
2018-08-21 00:58:13
Eredeti somlói galuska
... lassú tűzön forrásig hevítjük, utána kihűtjük.
10 dkg mazsolát forró vízbe áztatunk, és ledarálunk 15 dkg diót.
Egy magasabb szélű tepsibe belehelyezzük a kakaós lapot, jól meglocsoljuk az alapöntettel, megkenjük a vaníliás krém felével, s bőven darált diót és egy rész mazsolát szórunk rá. Ráhelyezzük a sima piskótalapot; szintén alapöntet, a vaníliás krém másik fele, da...
2018-08-08 12:44:29
Sárika-szelet
... porcukorral habosra keverünk, apránként hozzáadjuk a kihűlt főzött krémet, s mixerrel jól kikeverjük.
Az első barna lapot nagy tálcára, deszkára vagy tepsibe helyezzük, rummal jól meglocsoljuk, és rákenjük a krém felét. Erre jön a piskótalap, rá a krém másik fele. Befedjük a másik barna lappal. Ezt szintén rummal locsoljuk meg. 10 perc múlva csokoládémázat készítünk, és leönt...
2018-08-08 12:36:12
1 2 3 .............319 320 ......479 480 .......637 638 639 
Címkék: túrókrém felét, maradék piskótákat, baracklekvárral megkenjük, krém tetejére, túrókrém megmaradt, barack tetejére, éjszakára hűtőbe, epret kicsumázzuk, edénybe tesszük, füstölt sajttal, csirkemellet vékonyan, kevés citromlével, lábasba tesszük, hideg sütőbe, almákat meghámozzuk, magházakat kivágjuk, citromlével meglocsoljuk, forró tepsibe, fahéjjal elkevert, magasabb falú, tetején tészta, vágatokba tesszük, kötözőzsineggel szorosan, kötözött karajt, maradék páclével, bögrényi rizst, párolóedény következő, harmadik műanyag, magasabb szélű, kakaós lapot, vaníliás krém, rész mazsolát, sima piskótalapot, kihűlt főzött, első barna, krém felét, krém másik, másik barna, szalonnacsíkokat, zsemlemorzsával, kötözőzsineggel, hőlégkeveréssel, összeragasztjuk, baracklekvárral, felszeletelünk, felszeleteljük, csokoládémázat, előmelegítjük, belehelyezzük, citromkarikát, összekeverjük, becsomagoljuk, halszeleteket, előmelegített, felkarikázzuk, piskótalapot, alapöntettel, meglocsoljuk, aranysárgára, bársonyosabb, babapiskótát,
© 2013 TVN.HU Kft.