|
|
|
Az érett avokádót villával szétnyomkodjuk (nem szoktam mixerrel simára dolgozni, darabosan szerintem jobb ízű), csavarunk rá ízlés szerint friss citromlevet, sózzuk, borsozzuk, majd apróra vágott vöröshagymát keverünk bele. Aki csípősen szereti, rakhat még bele chilipelyhet vagy -szószt is. Tortillachipsszel vagy pirítósra kenve fogyaszthatjuk.... |
2008-03-16 10:25:10 |
|
|
|
|
|
|
... olvasztott vajjal, és helyezzünk rá még 3 darabot hasonló módon. A negyedik meglocsolása után vágjuk 4 egyenlő szélességű csíkra a tésztát. Utána 8 dg folyós mézben keverjünk el 1 evőkanál citromlevet, és hámozzunk meg 4 db közepes méretű érett, de nem barna foltos banánt. Keresztben vágjuk ketté őket, majd vastagon kenjük be mindenütt az ízesített mézzel. Tegyünk egy-egy darabot ... |
|
2008-03-15 00:24:19 |
|
|
|
|
|
|
... már puha a hús, öntsük rá a rizst is, adjuk hozzá az ujjnyi csíkokra felszeletelt paprikát, az összevágott korianderlevelet, majd öntsük fel négy és fél deci vízzel. Csorgassuk bele a citromlevet, majd forraljuk fel. Felforralás után kóstoljuk meg a párolólevét, és ha szükséges, ízesítsük még sóval. Ha kellően rotyog, fedjük be újra a fedővel, és tegyük forró, 150 fokos sütőbe, és... |
2008-03-14 00:25:12 |
|
|
|
|
|
|
... vágom.
Elkészítése: 3 kis keverőtálba rakom 2-2 tojás főtt sárgáját, 1-1 teáskanál tejföllel. Az első tálkába öntöm a hal leszűrt olajának felét, hozzáadok 1 evőkanál margarint, mustárt, hagymát, citromlevet, reszelt citromhéjat, csipet sót, borsot, és hozzáteszem a halakat. Villával összetöröm, és jól kikeverem. Habzsák segítségével (vagy kiskanállal) 4 fél tojásfehérjébe jó... |
|
2008-03-11 11:11:10 |
|
|
|
|
|
|
... aranysárga rántást a lisztből és az olajból. Add hozzá a sajt és a citromlé kivételével az összes hozzávalót, és főzd sűrűre. Néhány perccel a tűzről való levétel előtt add hozzá a citromlevet, majd a sajtot. Keverd el egyenletesen, öntsd vajtartóba, és tedd a hűtőbe, hogy megkeményedjen. Tálalhatod retekkel vagy hosszában szeletelt zöldpaprikával is.
... |
|
2008-03-10 23:53:20 |
|
|
|
|
|
|
... hogy ne legyen túl olajos. Akár le is itathatod egy pa... |
2008-03-10 23:21:38 |
|
|
|
|
|
|
... megismételjük. Eztán a tésztát kb. 30x40 cm nagyságú négyzetre kinyújtjuk. A sütőt 200ºC-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A mogyorót, a diót, a zsemlemorzsát, a cukrot, a citromlevet, a 6 cl rumot és a tejszínt összekeverjük, és a tésztára simítjuk. Kivajazzuk a sütőtepsit. Feltekerjük a tésztát, a tepsire tesszük, hosszában kettévágjuk, és összetekerjük. A tésztából... |
2008-03-03 18:18:36 |
|
|
|
|
|
|
... hideg víz, citromlé
Forrald fel a vizet, és tedd bele az ánizsmagot. Kis ideig hagyd állni, majd add hozzá a mézet, a szegfűszeget. Adj hozzá 1-2 evőkanál hideg vizet, majd a citromlevet.
Mákos guba
Tűz - föld - fém - víz - fa
Forró víz, tej, méz, mák, mazsola, őrölt szegfűszeg, só, kifli, citromhéj
Forralj fel kb.... |
2008-03-01 16:52:35 |
|
|
|
|
|
|
... hideg víz, citromlé
Forrald fel a vizet, és tedd bele az ánizsmagot. Kis ideig hagyd állni, majd add hozzá a mézet, a szegfűszeget. Adj hozzá 1-2 evőkanál hideg vizet, majd a citromlevet.
Mákos guba
Tűz - föld - fém - víz - fa
Forró víz, tej, méz, mák, mazsola, őrölt szegfűszeg, só, kifli, citromhéj
Forralj ... |
2008-02-27 18:59:31 |
|
|
|
|
|
|
... villával törjük össze, és keverjük krémesre, majd tegyük hozzá a többi hozzávalót is, és keverjük jól össze. Légmentes tárolóedényben tartsuk a hűtőben. A krém tetejére önthetünk egy kis citromlevet, hogy megvédjük a barnulástól. Ha így teszünk, tálalás előtt keverjük össze a citromlével. Kenyérre kenve fogyasszuk el 24 órán belül.
Datolyavaj
Hozzávalók:
... |
2008-02-27 14:42:52 |
|
|
|
|