|
|
|
... az eper
Az eper a legkedveltebb gyümölcsök egyike. Sokan szeretik kellemes illatát, zamatos húsát és az ízét is. Nemcsak önmagában fogyaszthatjuk, de készülhet belőle szörp és dzsem is.
Az eper gazdag forrása a flavonoidoknak, például a fisetinnek és a kvercetinnek. Mindkét flavonoid segít lelassítani a szervezetben zajló öregedési folyamatokat. Minél gyorsab... |
2024-03-25 22:00:40 |
|
|
|
|
|
|
A nevetés a dzsem az élet pirítósán.
Ízt ad neki, megőrzi a kiszáradástól, és megkönnyíti a lenyelését.
Diane Johnson
... |
|
2024-03-03 17:52:46 |
|
|
|
|
|
|
Naponta 1-2 evőkanál mákőrlemény joghurtban elkeverve vérképző és csonterősítő, jót tesz az agynak, támogatja az immunrendszer, a szív- és érrendszer egészségét, segít, ha súlyfelesleged van, ráadásul szépíti a bőrt és hajkoronát. Sűrítésre is használható, mert nagy mennyiségű folyadék felvételére alkalmas. Jól helyettesíti a darált mákot!
Mi az a mákliszt vagy mákőrlemé... |
2024-01-14 21:39:29 |
|
|
|
|
|
|
... limonént tartalmaz, amelyek erősítik az immunrendszert.
A legkedveltebb citrusfélék közé tartozik a citrom, a grapefruit és a narancs, amelyeket nem csak nyersen, de gyümölcslé, dzsem és lekvár formában is fogyaszthatóak, vagy ízesíthetőek velük a húsok és zöldségek.
2. Grapefruit:
Ez a nagy, szubtrópusi gyümölcs kissé kesernyés és savanyú ízéről ismert,... |
|
2022-09-22 19:30:16 |
|
|
|
|
|
|
... percig. Ha keletkezett a tetején hab, azt szedjük le róla.
Még forrón kanalazzuk 250 milliliteres befőttesüvegekbe, zárjuk... |
|
2021-11-05 19:24:41 |
|
|
|
|
|
|
... kávéskanál szódabikarbóna
2 db tojás
4 ek tejföl
2 ek méz
A krémhez
25 dkg porcukor
20 dkg vaj
6 dl tej
5 evőkanál búzadara
5 ek lekvár/ dzsem (ízlés szerinti mennyiségű és ízű)
10 dkg tortabevonó (a csokimázhoz)
Elkészítés
A tésztához
Lassú tűz mellett megfőzzük a grízt a tejjel, majd hűlni hagyjuk.... |
2020-12-07 14:52:32 |
|
|
|
|
|
|
... Egészségmegőrző, jótékony hatásait leginkább nyersen, frissen élvezhetjük. Értékes anyagait, a vitaminokat, flavonoidokat a friss gyümölcshús tartalmazza. Készíthető a szederből szörp, leves, dzsem, befőtt, lekvár, sőt mártás is. Kellemes, savanykás, finom íze miatt desszertek, sütemények ízesítéséhez kiváló. Különböző tejtermékek, például joghurtok ízesítéséhez is remekül használ... |
2020-12-06 22:30:37 |
|
|
|
|
|
|
... zöld ábra, nem kéne attól tartani, hogy beleütköznénk valamibe, és akkor az egyik fordulat után ott találnánk magunkat a kis kerti asztal elő... |
2020-08-09 17:35:32 |
|
|
|
|