|
|
|
... ellepje. Ha kihűlt, turmixolom, és felöntöm a cukorral készült sziruppal, amibe egy dzsemfixet is beleteszek (nem szükséges), esetleg zselatint a biztonság kedvéért ( max. 1 csomag). Dzsemfixszel csak megrottyantom, és már szedhetem is folpckkal bélelt formába, vagy tányérba.
A birsalma héját azért nem hámozom le, mert attól sűrűsödik be. Turmixolás után ez nem lesz é... |
2013-10-16 10:57:02 |
|
|
|
|
|
|
...
Gombás Imréné Klári [Klári n...
644: Marcsikám, biztos van még alma! Én is csináltam a férjemnek répacukor nélkül, csak édesítőszerrel és dzsemfixszel néhány kis üveggel. Akkor te is ehetsz belőle, a gyümölcscukor fogyasztható, csak be kell számítani a napi előirt szénhidrátmennyiségbe!
Sőt, nekem édesítés nélkül is teljese... |
|
2011-12-29 18:42:53 |
|
|
|
|
|
|
... lehet)
150-200 g befőzőcukor 3:1 (attól függ, menniyre szeretnénk sűrűre)
500 ml fekete kávé
2 tk fahéj
2-3 ek rum vagy 1 tk rumaroma
Elkészítés:
A kávét a dzsemfixszel, a fahéjjal és a rummal összeforraljuk 3 percig. Hagyjuk kicsit hűlni.
A csokit daraboljuk össze és amíg a kávé még jó meleg olvasszuk bele a csokidarabokat. Ha nem olvad, v... |
2011-11-19 09:06:24 |
|
|
|
|
|
|
... elnegyedelve kivágjuk a magházat, apróra daraboljuk, és 350 g-ot lemérünk.
A birspürét, almát és a citromsavat főzőedénybe tesszük. A kimért édesítőszerből 2 evőkanálnyit elvegyítünk a dzsemfixszel, majd a gyümölcsökhöz adjuk. Mindezt alapos keverés közben, magas hőfokon felforraljuk. Amint az egész, folyamatos keverés mellett zubogva forr, hozzáadjuk a többi
édesítőszer... |
|
2011-10-16 03:23:20 |
|
|
|
|
|
|
... lecsöpögtetjük,elnegyedelve kivágjuk a magházat, apróra daraboljuk, és 350 g-ot lemérünk.A birspürét, almát és a citromsavat főzőedénybe tesszük. A kimért édesítőszerből 2 evőkanálnyit elvegyítünk a dzsemfixszel, majd a gyümölcsökhöz adjuk. Mindezt alapos keverés közben, magas hőfokon felforraljuk. Amint az egész,
folyamatos keverés mellett zubogva forr, hozzáadjuk a többiéde... |
|
2011-10-14 07:51:47 |
|
|
|
|
|
|
Ugyan úgy ahogy a többi lekvárt is:Dzsemfixszel.Mindenhez 3:1-est használom,és édesítőt. Nem tartalmaz így fehér mérget(cukor),és üres kalóriákat,a dzsemfixszel nem kell sokáig főzni.
A málnából lehet vele málnazselét is csinálni,nagyon finom.Ahhoz a levét kell kipréselni,én gézdarabbal szoktam.Sok sikert!... |
2011-06-25 18:24:32 |
|
|
|
|
|
|
... csomag dzsemfix 2:1
100 g marcipán
Elkészítés:
Az eper szárát eltávolítjuk, alaposan megmossuk és negyedekbe vágjuk. Az összevágott epret a cukorral és a dzsemfixszel egy lábasban összekeverjük és felforraljuk. Ha felforrt, akkor még 5 percig tovább főzzük, majd levesszük a tűzről.
A marcipánt nagy lyukú reszelőn lereszeljük egy tálba. Ha levet... |
2010-11-15 19:18:17 |
|
|
|
|
|
|
... kávé
* 2 tk fahéj
* 2-3 ek rum vagy 1 tk rumaroma
elkészítés
1. A kávét a dzsemfixszel, a fahéjjal és a rummal összeforraljuk 3 percig. Hagyjuk kicsit hűlni.
2. A csokit daraboljuk össze, és amíg a kávé még jó meleg, olvasszuk bele a csokidarabokat. Ha nem olva... |
2010-10-23 14:29:15 |
|
|
|
|
|
|
... lefőzzük.
Elkészítés:
A gyümölcs felét pürésítjük (turmixoljuk), egy főzőedénybe
öntjük, hozzáadjuk a maradék gyümölcsöt, a kávét, a narancs
reszelt héját.
A kimért cukormennyiséget a dzsemfixszel összekeverjük, és
a gyümölcshöz adjuk. Az elegyet állandó keverés mellett
nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is keverve legalább
... |
2010-08-28 16:44:02 |
|
|
|
|
|
|
... megadott mennyiséget kimérjük. Ezután a gyümölcsöt apró darabokra vágjuk. Én nem vágom, kicsit meg merülőmixerezem.
Elkészítés:
A kimért cukorból 2 evőkanálnyit elkeverünk a dzsemfixszel. Az elegyet a vörösborral és a fűszerekkel együtt a gyümölcshöz adjuk, majd az egészet állandó keverés mellett erős lángon felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a cukor többi részét is, és to... |
2009-07-15 09:05:16 |
|
|
|
|