Belépés
Biralmasajt
... ellepje. Ha kihűlt, turmixolom, és felöntöm a cukorral készült sziruppal, amibe egy dzsemfixet is beleteszek (nem szükséges), esetleg zselatint a biztonság kedvéért ( max. 1 csomag). Dzsemfixszel csak megrottyantom, és már szedhetem is folpckkal bélelt formába, vagy tányérba.

A birsalma héját azért nem hámozom le, mert attól sűrűsödik be. Turmixolás után ez nem lesz é...
2013-10-16 10:57:02
x
...




Gombás Imréné Klári [Klári n...


644: Marcsikám, biztos van még alma! Én is csináltam a férjemnek répacukor nélkül, csak édesítőszerrel és dzsemfixszel néhány kis üveggel. Akkor te is ehetsz belőle, a gyümölcscukor fogyasztható, csak be kell számítani a napi előirt szénhidrátmennyiségbe!
Sőt, nekem édesítés nélkül is teljese...
2011-12-29 18:42:53
Csokilekvár (kávés)
... lehet)
150-200 g befőzőcukor 3:1 (attól függ, menniyre szeretnénk sűrűre)
500 ml fekete kávé
2 tk fahéj
2-3 ek rum vagy 1 tk rumaroma

Elkészítés:
A kávét a dzsemfixszel, a fahéjjal és a rummal összeforraljuk 3 percig. Hagyjuk kicsit hűlni.
A csokit daraboljuk össze és amíg a kávé még jó meleg olvasszuk bele a csokidarabokat. Ha nem olvad, v...
2011-11-19 09:06:24
Birs-alma dzsem
... elnegyedelve kivágjuk a magházat, apróra daraboljuk, és 350 g-ot lemérünk.
A birspürét, almát és a citromsavat főzőedénybe tesszük. A kimért édesítőszerből 2 evőkanálnyit elvegyítünk a dzsemfixszel, majd a gyümölcsökhöz adjuk. Mindezt alapos keverés közben, magas hőfokon felforraljuk. Amint az egész, folyamatos keverés mellett zubogva forr, hozzáadjuk a többi
édesítőszer...
2011-10-16 03:23:20
birsalma dzsem!
... lecsöpögtetjük,elnegyedelve kivágjuk a magházat, apróra daraboljuk, és 350 g-ot lemérünk.A birspürét, almát és a citromsavat főzőedénybe tesszük. A kimért édesítőszerből 2 evőkanálnyit elvegyítünk a dzsemfixszel, majd a gyümölcsökhöz adjuk. Mindezt alapos keverés közben, magas hőfokon felforraljuk. Amint az egész,
folyamatos keverés mellett zubogva forr, hozzáadjuk a többiéde...
2011-10-14 07:51:47
Ki hogyan készíti a málnalekvárt illetve a málnadzsemet?
Ugyan úgy ahogy a többi lekvárt is:Dzsemfixszel.Mindenhez 3:1-est használom,és édesítőt. Nem tartalmaz így fehér mérget(cukor),és üres kalóriákat,a dzsemfixszel nem kell sokáig főzni.
A málnából lehet vele málnazselét is csinálni,nagyon finom.Ahhoz a levét kell kipréselni,én gézdarabbal szoktam.Sok sikert!...
2011-06-25 18:24:32
Marcipános eperlekvár recept
... csomag dzsemfix 2:1
100 g marcipán

Elkészítés:

Az eper szárát eltávolítjuk, alaposan megmossuk és negyedekbe vágjuk. Az összevágott epret a cukorral és a dzsemfixszel egy lábasban összekeverjük és felforraljuk. Ha felforrt, akkor még 5 percig tovább főzzük, majd levesszük a tűzről.
A marcipánt nagy lyukú reszelőn lereszeljük egy tálba. Ha levet...
2010-11-15 19:18:17
Kávés csokilekvár
... kávé
* 2 tk fahéj
* 2-3 ek rum vagy 1 tk rumaroma
elkészítés

1. A kávét a dzsemfixszel, a fahéjjal és a rummal összeforraljuk 3 percig. Hagyjuk kicsit hűlni.
2. A csokit daraboljuk össze, és amíg a kávé még jó meleg, olvasszuk bele a csokidarabokat. Ha nem olva...
2010-10-23 14:29:15
mokkás nektarin dzsem!
... lefőzzük.

Elkészítés:

A gyümölcs felét pürésítjük (turmixoljuk), egy főzőedénybe
öntjük, hozzáadjuk a maradék gyümölcsöt, a kávét, a narancs
reszelt héját.
A kimért cukormennyiséget a dzsemfixszel összekeverjük, és
a gyümölcshöz adjuk. Az elegyet állandó keverés mellett
nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is keverve legalább
...
2010-08-28 16:44:02
Puncsos meggylekvár
... megadott mennyiséget kimérjük. Ezután a gyümölcsöt apró darabokra vágjuk. Én nem vágom, kicsit meg merülőmixerezem.
Elkészítés:
A kimért cukorból 2 evőkanálnyit elkeverünk a dzsemfixszel. Az elegyet a vörösborral és a fűszerekkel együtt a gyümölcshöz adjuk, majd az egészet állandó keverés mellett erős lángon felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a cukor többi részét is, és to...
2009-07-15 09:05:16
1 
Címkék: Gombás Imréné Klári, málnalekvárt illetve, cukorral készült, biztonság kedvéért, birsalma héját, férjemnek répacukor, gyümölcscukor fogyasztható, napi előirt, rummal összeforraljuk, csokit daraboljuk, citromsavat főzőedénybe, kimért édesítőszerből, gyümölcsökhöz adjuk, többi lekvárt, málnából lehet, levét kell, eper szárát, összevágott epret, lábasban összekeverjük, marcipánt nagy, gyümölcs felét, maradék gyümölcsöt, kimért cukormennyiséget, dzsemfixszel összekeverjük, gyümölcshöz adjuk, elegyet állandó, gyümölcsöt apró, kimért cukorból, fűszerekkel együtt, egészet állandó, cukor többi, cukormennyiséget, merülőmixerezem, csokidarabokat, összeforraljuk, lecsöpögtetjük, édesítőszerből, édesítőszerrel, megrottyantom, gyümölcscukor, gyümölcsökhöz, összekeverjük, dzsemfixszel, elnegyedelve, felforraljuk, evőkanálnyit, fogyasztható, málnalekvárt, málnadzsemet, eltávolítjuk, elvegyítünk, összevágott, mennyiséget, meggylekvár, gyümölcshöz, csokilekvár, csokilekvar, vörösborral, gézdarabbal, málnazselét, citromsavat,
© 2013 TVN.HU Kft.