|
|
|
... összegyúrunk, végül kevés liszttel elkevert 1 csomag sütőport adunk hozzá. A tésztát még egyszer jól eldolgozzuk, azután késhát vastagra nyújtva kekszvágóval kiszúrjuk. A tojásfehérjével egyenletesen megkent kekszet szép pirosra sütjük. Kitűnő az angolkeksz teához.
Habos teasütemény.
****************************-
Hozzávalók: 28 deka liszt 15 deka zsír 1 csoma... |
2010-05-14 22:44:57 |
|
|
|
|
|
|
... a szövegben az "előfizetés" szóval találkozik, ne aggódjon, nem találtunk alkalmasabb magyar szót a "subscribe" angol szóra.
2. A leveleket a nap folyamán a rendszerünk egyenletesen elosztva küldi ki annak érdekében, hogy a spam szűrők ne zárják ki, mint tömeges levél. Emiatt nem garantálhatjuk, hogy minden nap ugyan abban az időpontban kapja meg a következő napi felada... |
|
2010-05-14 03:23:12 |
|
|
|
|
|
|
... aroma
kb. 2 cs. babapiskóta
reszelt csoki
Elkészítés:
A gesztenyemasszát, a darált kekszet és a 18 dkg margarint összegyúrjuk, egy közepes tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk.
Krém:
A 9 dl tejet a 3 cs. vanília pudingot, a 2 evőkanál kristálycukrot és a vaníliás cukrot folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Ameddig a kré... |
2010-05-14 01:16:21 |
|
|
|
|
|
|
... lehet négyszögletű kekszhez jutni, ezért a hagyományos kerek is jó hozzá, amit szintén a tepsibe rakunk, az üres helyekre pedig kis darabokat tördelünk belőle). A meleg almakrémet egyenletesen rákenjük. A tetejére szép sorban keksz kerül (kerek kekszek esetén az üres területeket tört darabokkal kitöltjük).
A kakaóport a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel kevergetve fölforr... |
|
2010-05-13 14:49:28 |
|
|
|
|
|
|
... sütött tésztát.
2. Az oldalát pedig kibéleljük a méretre vágott csíkos piskótával, figyelve a csíkozás irányára, a mintára, és a szebb oldalát fordítjuk kifelé.
3. Egyenletesen megkenjük a keserű csokis krémmel. Elsimítjuk.
4. Egyenletesen megkenjük a gesztenyés krémmel, ügyelve, hogy ne keveredjen a két réteg. Elsimítjuk. Néhány szem amarena meggyet potyog... |
|
2010-05-12 21:57:53 |
|
|
|
|
|
|
... 9. A keserű tortabevonó csokit gőz felett felolvasztjuk. Elkeverjük a 1/2 dl olajjal, majd a tészta tetejére öntve, határozott mozdulatokkal és gyorsan egy lapos, széles késsel egyenletes... |
2010-05-12 21:44:35 |
|
|
|
|
|
|
... csokoládéból.
15. Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét. Egy megfordított sütőlemezre, vagy lapos fémtálcára helyezett, kb. 30 x 20 cm - es sütőpapíron, széles, lapos késsel elkenjük egyenletesen hosszúkás, téglalap alakúra, és fél órát hűtőbe tesszük, míg megszilárdul.
16. Éles késsel olyan széles, szabályos csíkokat vágunk belőle hosszanti irányban, amilyen a dióto... |
2010-05-12 21:33:26 |
|
|
|
|
|
|
... is hozzákeverjük.
4. Egy hőálló tálat kivajazunk, az aljára rendezzük a spárgák felét, rizzsel borítjuk, majd ... |
2010-05-12 20:43:47 |
|
|
|
|
|
|
... percig sütöm.
8. Résnyire nyitott sütőben hagyom kihűlni, majd kiveszem a formából.
9. Papírból t... |
2010-05-12 20:31:32 |
|
|
|
|
|
|
... duplájára kelesztem.
3. Ezalatt habosra keverem a töltelék hozzávalóit és a hűtőbe teszem.
4. A megkelt tésztát vékonyra, kb. 30x50 cm téglalappá nyújtom.
5. Egyenletesen megkenem a hideg töltelékkel.
6. Hosszanti oldalainál kezdve szorosan feltekerem.
7. A tekercset a képen látható módon felszeletelem. A trapézok szárai ne legyenek túl tomp... |
2010-05-12 20:29:25 |
|
|
|
|