Belépés
Káposztás hajtóka
... káposztát rátesszük, majd középen elfelezzük, felhajtjuk középig a két ellentétes oldaláról, majd a felezővonalon elvágjuk a tésztát. Kicsit megnyomkodjuk, megnyújtjuk a rudakat és srégen elvagdossuk. Zsiradékkal kikent, lisztezett nagy tepsibe rakjuk, a másik cipóval is így teszünk. Felvert tojással megkenjük. Forró sütőben sütjük.

A töltelékhez a káposztát lereszeljük...
2020-01-31 16:21:40
Sonkával-kukoricával töltött hajtovány recept
... kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a fokhagymás tejföl felével, rászórjuk a sonka, bacon, hagyma, kukorica, sajt felét, és feltekerjük, mint a bejglit.

Háromszögekre elvagdossuk, majd a tetejét megkenjük tojásos tejföllel. A másik tésztát ugyanúgy betöltjük. Előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük, sütőpapírral kibélelt tepsiben.

Végül:
|...
2015-12-28 22:30:49
x
...





Hagymásiné Berei Joli Jol...


Leirok egy nagyon finom receptet, ugy találtam, de azóta a család kedvence lett. Kostoljátok meg, jó étvégyat hozzá.
Zalai borzas hús
Hozzávalók:
80 dkg sertéscomb, 30dkg burgonya, 10 dkg liszt, 10 dkg reszelt sajt,
1db tojás , 1dl tej, 2 gerezd fokhagyma, őrölt bors, só...
2014-06-13 17:21:33
Nagykunsági étkek
... megpirítjuk.

PORCSINSALÁTA
Hozzávalók:
személyenként 1 maréknyi porcsin, 1 teáskanál olaj, 1 evőkanál citromlé, bors, só, kapor, petrezselyem

Elkészítése:
A porcsint megmossuk, a levelek alatt elvagdossuk. A szár része nem kell. Kevés vizet citromlével, olajjal, kikeverünk, fűszerezzük sóval, borssal, majd a salátára öntjük. Többször megforgatj...
2014-05-30 10:32:26
Pulykaapróhús leves cérnametélttel recept
... vöröshagymát és a leveskockát, majd fedő alatt nagyon pici lángon főzzük. Nem szabad hogy nagyon lobogjon, mert a levesünk zavaros lesz.
Közben megpucoljuk a zöldségeket és hosszába elvagdossuk.
Ha a hús már kb fél órája fő, hozzátehetjük a zöldségeket is. Lehet bele tenni 1 krumplit is egészben, csak akkor a sózásra figyeljünk, mert az nagyon elszívja a sót a léből. |...
2012-11-03 16:00:06
"fonatos "
... élesztőt. A tésztát fakanállal simára dolgozzuk. A kissé megolvasztott vajat részletekben adjuk a tésztához. Langyos helyen kb. 1 óra hosszat kelesztjük. Gyúróde...
2012-09-20 09:35:22
lepiritott burgonyasodrott!
... tojást, 1 diónyi zsírt,a búzadarát, a sót, és jól összegyúrjuk. Két cipót formálunk belőle, és ujjnyi vastagra kinyújtjuk. 2 cm széles csíkokat vágunk, a csíkokat kisujjnyi hosszúra elvagdossuk, és a lisztezett gyúródeszkán tenyerünkkel egyenként megsodorjuk. Enyhén sózott vízben kifőzzük. A felhevített fűszerolajban a nudlit szép arany barnára megpirítjuk. Tejföllel vagy salátáva...
2012-08-04 15:07:30
Fokhagymás-baconös csavart grissini
... olajba belekeverjük a szezámmagot és a préselt fokhagymát, majd félretesszük.
A bacont kicsomagoljuk, de nem szedjük szét szeletekre, hanem a vágódeszkán 3 ujjnyi szélességben elvagdossuk, így kb 5x5 cm-es kockákat kapunk.
Amikor a tészta megkelt, enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk.
A kenéshez előkészített olaj 2/3-ad részét rákenjük, a többit félrete...
2012-03-03 15:10:42
Rakott hús
... kemény tésztát kell kapnunk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk esetleg ízesíthetjük egy kevés reszelt szerecsendióval is. A tésztából ujjnyi vastagságú hengereket sodrunk és nudli méretűre elvagdossuk majd forró olajban kisütjük.

Tanácsok:
Ha csirkemellből készítjük akkor kevesebb sütési idő is elegendő.
Én cserépedényben szoktam készíteni amit előzőleg vízbe áz...
2011-12-29 17:26:17
Régi hajdúsági ételek
... megfuttatott élesztőt. A tésztát fakanállal simára dolgozzuk. A kissé megolvasztott vajat részletekben adjuk a tésztához. Langyos helyen kb. 1 óráig kelesztjük. Gyúródeszkán kinyújtjuk, majd elvagdossuk, megsodorjuk és két szálat összefonunk. Bő forró olajban kisütjük. Az egyik oldal sütése közben lefedjük a lábast, míg a másik oldalnál fedő nélkül sütjük.

A tojássárgá...
2011-11-05 09:50:59
1 2 
Címkék: Hagymásiné Berei Joli Jol, felezővonalon elvágjuk, másik cipóval, káposztát lereszeljük, fokhagymás tejföl, tetejét megkenjük, másik tésztát, nagyon finom, család kedvence, porcsint megmossuk, levelek alatt, szár része, salátára öntjük, levesünk zavaros, sózásra figyeljünk, nagyon elszívja, tésztát fakanállal, kissé megolvasztott, csíkokat kisujjnyi, lisztezett gyúródeszkán, felhevített fűszerolajban, nudlit szép, préselt fokhagymát, bacont kicsomagoljuk, tészta megkelt, kenéshez előkészített, többit félrete, kevés reszelt, tésztából ujjnyi, egyik oldal, másik oldalnál, szerecsendióval, burgonyasodrott, cérnametélttel, cserépedényben, hozzátehetjük, csirkemellből, felezővonalon, kicsomagoljuk, megnyomkodjuk, megolvasztott, pulykaapróhús, személyenként, háromszögekre, fűszerolajban, előmelegített, porcsinsaláta, gyúródeszkán, részletekben, petrezselyem, vöröshagymát, tenyerünkkel, megfuttatott, összegyúrjuk, félretesszük, sütőpapírral, előkészített, ízesíthetjük, belekeverjük, szélességben, megpirítjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.