|
|
|
... káposztát rátesszük, majd középen elfelezzük, felhajtjuk középig a két ellentétes oldaláról, majd a felezővonalon elvágjuk a tésztát. Kicsit megnyomkodjuk, megnyújtjuk a rudakat és srégen elvagdossuk. Zsiradékkal kikent, lisztezett nagy tepsibe rakjuk, a másik cipóval is így teszünk. Felvert tojással megkenjük. Forró sütőben sütjük.
A töltelékhez a káposztát lereszeljük... |
2020-01-31 16:21:40 |
|
|
|
|
|
|
... kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a fokhagymás tejföl felével, rászórjuk a sonka, bacon, hagyma, kukorica, sajt felét, és feltekerjük, mint a bejglit.
Háromszögekre elvagdossuk, majd a tetejét megkenjük tojásos tejföllel. A másik tésztát ugyanúgy betöltjük. Előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük, sütőpapírral kibélelt tepsiben.
Végül:
|... |
|
2015-12-28 22:30:49 |
|
|
|
|
|
|
...
Hagymásiné Berei Joli Jol...
Leirok egy nagyon finom receptet, ugy találtam, de azóta a család kedvence lett. Kostoljátok meg, jó étvégyat hozzá.
Zalai borzas hús
Hozzávalók:
80 dkg sertéscomb, 30dkg burgonya, 10 dkg liszt, 10 dkg reszelt sajt,
1db tojás , 1dl tej, 2 gerezd fokhagyma, őrölt bors, só... |
2014-06-13 17:21:33 |
|
|
|
|
|
|
... megpirítjuk.
PORCSINSALÁTA
Hozzávalók:
személyenként 1 maréknyi porcsin, 1 teáskanál olaj, 1 evőkanál citromlé, bors, só, kapor, petrezselyem
Elkészítése:
A porcsint megmossuk, a levelek alatt elvagdossuk. A szár része nem kell. Kevés vizet citromlével, olajjal, kikeverünk, fűszerezzük sóval, borssal, majd a salátára öntjük. Többször megforgatj... |
|
2014-05-30 10:32:26 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagymát és a leveskockát, majd fedő alatt nagyon pici lángon főzzük. Nem szabad hogy nagyon lobogjon, mert a levesünk zavaros lesz.
Közben megpucoljuk a zöldségeket és hosszába elvagdossuk.
Ha a hús már kb fél órája fő, hozzátehetjük a zöldségeket is. Lehet bele tenni 1 krumplit is egészben, csak akkor a sózásra figyeljünk, mert az nagyon elszívja a sót a léből. |... |
|
2012-11-03 16:00:06 |
|
|
|
|
|
|
... élesztőt. A tésztát fakanállal simára dolgozzuk. A kissé megolvasztott vajat részletekben adjuk a tésztához. Langyos helyen kb. 1 óra hosszat kelesztjük. Gyúróde... |
2012-09-20 09:35:22 |
|
|
|
|
|
|
... tojást, 1 diónyi zsírt,a búzadarát, a sót, és jól összegyúrjuk. Két cipót formálunk belőle, és ujjnyi vastagra kinyújtjuk. 2 cm széles csíkokat vágunk, a csíkokat kisujjnyi hosszúra elvagdossuk, és a lisztezett gyúródeszkán tenyerünkkel egyenként megsodorjuk. Enyhén sózott vízben kifőzzük. A felhevített fűszerolajban a nudlit szép arany barnára megpirítjuk. Tejföllel vagy salátáva... |
2012-08-04 15:07:30 |
|
|
|
|
|
|
... olajba belekeverjük a szezámmagot és a préselt fokhagymát, majd félretesszük.
A bacont kicsomagoljuk, de nem szedjük szét szeletekre, hanem a vágódeszkán 3 ujjnyi szélességben elvagdossuk, így kb 5x5 cm-es kockákat kapunk.
Amikor a tészta megkelt, enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk.
A kenéshez előkészített olaj 2/3-ad részét rákenjük, a többit félrete... |
2012-03-03 15:10:42 |
|
|
|
|
|
|
... kemény tésztát kell kapnunk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk esetleg ízesíthetjük egy kevés reszelt szerecsendióval is. A tésztából ujjnyi vastagságú hengereket sodrunk és nudli méretűre elvagdossuk majd forró olajban kisütjük.
Tanácsok:
Ha csirkemellből készítjük akkor kevesebb sütési idő is elegendő.
Én cserépedényben szoktam készíteni amit előzőleg vízbe áz... |
2011-12-29 17:26:17 |
|
|
|
|
|
|
... megfuttatott élesztőt. A tésztát fakanállal simára dolgozzuk. A kissé megolvasztott vajat részletekben adjuk a tésztához. Langyos helyen kb. 1 óráig kelesztjük. Gyúródeszkán kinyújtjuk, majd elvagdossuk, megsodorjuk és két szálat összefonunk. Bő forró olajban kisütjük. Az egyik oldal sütése közben lefedjük a lábast, míg a másik oldalnál fedő nélkül sütjük.
A tojássárgá... |
2011-11-05 09:50:59 |
|
|
|
|