|
|
|
... legnagyobb értéke a magas C-vitamin tartalom, mely azonban még a megfelelő tárolás mellett is kb. ötödére csökkenhet.
Célszerű a káposztát valamilyen főtt étel formájában fogyasztani, főzés hatására ugyanis C-vitamin tartalma megemelkedik, mivel a benne lévő aszkorbigén hő hatására C-vitaminná alakul.
Nemcsak főzve finom és egészséges: fogyasszuk savanyítot... |
2010-08-26 15:51:41 |
|
|
|
|
|
|
... egyből igyuk meg, ugyanis a vitaminok nagy része oxigén hatására el kezd bomlani 5 percen belül!
A frissen préselt leveket (különösen a gyümölcsleveket) nem szabad ételekkel együtt fogyasztani, mert a gyomorban erjedést okoznak, amely lelassítja az emésztést, és sokaknál gázosodást okozhat.
Lehetőleg üres gyomorra igyuk a préselt leveket - így sokkal hatásosabbak.... |
|
2010-08-26 09:39:17 |
|
|
|
|
|
|
... krist... |
2010-08-25 20:11:27 |
|
|
|
|
|
|
... kapcsolódott a kolostorokhoz. Gyakran az egyházi adót a pásztorok sörben fizették, és a szerzetesek is foglalkoztak sörfőzéssel, mivel a böjtölés időszakában nem volt tilos alkoholt fogyasztani. Történelmünk során rengeteg rajongót szerzett magának e nemes ital, írók, filozófusok, politikusok, uralkodók e... |
|
2010-08-25 18:19:48 |
|
|
|
|
|
|
... egy tál lencséért adta el Jákobnak elsőszülöttségi jogát. Ázsiában ma is alapvető élelmiszernek számít, csak Indiában 50 féle lencsét ismernek.
Nálunk is lehetne belőle többet fogyasztani. Az újévi lencseleveshez vagy főzelékhez azért ragaszkodunk, mert a lencse, más szemes termésekhez hasonlóan, a szaporaságot, termékenységet és a sok pénzt, anyagi jólétet jelképezi. A hiede... |
|
2010-08-25 16:00:46 |
|
|
|
|
|
|
... nyelv.
Sokat tehetünk egészségünk érdekében táplálkozásunk megreformálásával.
ALAPELV: igyekezzünk minél több friss, természetes eredetű, minél kevésbé feldolgozott táplálékot fogyasztani.
--Csökkentsük a só fogyasztását.
--Csökkentsük az iparilag finomított tápanyagok fogyasztását (pl. fehér liszt, fehér cukor, kémiai adalékanyagok, tartósítószerek)... |
2010-08-24 17:17:29 |
|
|
|
|
|
|
... ülőfürdő készíthető belőle. Napi dózisa 1,5-5g.
Fehérürömfû (absinthii herba) Étvágytalanság, elégtelen emésztés esetén, étkezések előtt ajánlatos a teáját fogyasztani. Napi dózisa 2-3g.
Fodormenta levél (menthae crisp folium) Emésztést segítő, étvágyjavító, epetermelést fokozó, szélhajtó. Gyomorbántalmak, rossz emésztés, va... |
2010-08-23 17:17:38 |
|
|
|
|
|
|
... hűtőszekrénybe.
Alkalmazás: 4 evőkanállal enni belőle reggel és 4 evőkanállal este.
A beteg érzékeli a gyógyító hatást már 2-4 hét elteltével ..
Lehet hígítani vízzel és fogyasztani hideg vagy meleg italként egyaránt.
Az ajánlott mennyiség a kapott visszajelzéseken alapszik, de nagyobb mennyiség fogyasztása sem káros, esetleg jótékony hatású bizonyos esetekben.... |
2010-08-23 15:31:57 |
|
|
|
|
|
|
... kellemes, hűvöskés utóíz jellemzi.
Nem csak íze, de jótékony hatásai miatt is érdemes fogyasztani
A leszedett mentaleveleket azonnal használjuk fel, vagy tartsuk néhány napig hűtőben. Jégkockatartóban le is fagyaszthatjuk, száríthatjuk is.
Használjuk teákhoz, italo... |
2010-08-23 12:02:18 |
|
|
|
|
|
|
... Utána fokozatosan emeld az
> adagot, de mindig ügyelj arra, hogy az alma pépként kerüljön a
> gyomrodba.
>
> Gyümölcsöt csak magában egyél. Ha mást is kívánsz fogyasztani, akkor
> almát ebéd előtt, vagy vacsora előtt legalább egy órával fogyassz.
>
> Bármilyen gyümölcsöt fogyaszthatsz főétkezéskén is. Ha úgy érzed,
> hogy az alma nem... |
2010-08-23 09:30:23 |
|
|
|
|