|
|
|
... lesz: savasodás, puffadás, hasmenés, és jótékony hatása sem érvényesül. A gyümölcs a belekben bomlik le, a megemésztése minden más élelemnél kevesebb energiát kíván. Ha megfelelően fogyasztjuk a legjobb táplálék a számunkra: a legnagyobb a víztartalma, természetes cukrot tartalmaz, tehát a legjobb energiaforrásunk, tisztítja a szervezetet a salakanyagoktól. A gyümölcs a kisgyerme... |
2013-01-05 20:16:41 |
|
|
|
|
|
|
A tészta rendkívül egyszerű, gyorsan elkészíthető étel, és hogy milyen feltéttel fogyasztjuk, annak se szeri, se száma.
A boltokban a tésztaválaszték már-már felmérhetetlen, én most mégis arra buzdítom a lányokat, asszonyokat, hogy ennek ellenére próbálják ki a házilag készített tésztát. Nem ördöngösség, és nekünk már nem kell kézzel nyújtanunk, ámbár az is megengedett m... |
2012-12-29 12:37:38 |
|
|
|
|
|
|
... a fiatal, zsenge, zöld búza növényt értjük, amit még az előtt betakarítanak, hogy a magok kifejlődnének és a növény sárgásbarnává színeződne. A búzafüvet általában dzsúsz formájában fogyasztjuk, ami tulajdonképpen a búzafű préselésével készíthető el.
A búzafű számos értékes tápanyagot tartalmaz, ezek közül a legfontosabbak: biotin, kolin, lutein, likopin, béta-karotin, tiamin... |
2012-12-28 18:33:33 |
|
|
|
|
|
|
... Mexikóból Európába. A babérfélék családjába tartozik, trópusi fán termő gyümölcs. Színe zöldes fekete, alakja körteformájú, héja fajtától függően sima vagy ráncolt. Az avokádófa gyümölcsét fogyasztjuk, melynek íze semleges. Magjából hidegen sajtolt olajat nyernek. Az avokádó telítetlen zsírsavakban gazdag, B-, C-, E- és A-vitamint tartalmaz.
Az érett gyümölcsben káli... |
2012-12-28 06:39:11 |
|
|
|
|
|
|
... vér cukorszintjének a csökkentésében.
A kapor fogyasztása egész évben szükséges
A kapor Európában május végétől október közepéig szedhető, ez idő alatt rendszeresen fogyasztjuk mindenféle ételekhez, salátákhoz és öntetként. A friss kapor javasolt napi adagja körülbelül 8-10 dkg.
A téli időszakban nem jutunk friss kaporhoz, éppen ezért kézenfekvő a szárít... |
2012-12-28 06:09:03 |
|
|
|
|
|
|
... harmadik és negyedik helyen a csuka és a süllő osztozik kevesebb mint 100 tonna körüli éves átlaggal.
Az összesen mintegy 26 ezer tonna Magyaror... |
2012-12-27 11:42:03 |
|
|
|
|
|
|
... egyedül C-vitamin-tartalmuk csappan meg, méghozzá körülbelül az eredeti egyharmadára. Ugyanilyen arányban vész el e fontos vitamin akkor is, ha szobahőmérsékleten tárolva csak harmadnapra fogyasztjuk el a zöldségeket. A gyümölcsöknél tökéletes választásnak bizonyulhatnak a vitaminokban és enzimekben gazdag déligyümölcsök. Aranyszabály tehát, hogy lehetőleg friss, piaci árut, és a ... |
2012-12-27 09:56:58 |
|
|
|
|
|
|
... megfőzzük vagy megpároljuk.
A béta-karotin egy természetes vegyület és egy zsíroldékony vitamin. Az A-vitamin nagy mennyiségben mérgező lehet, azonban ha béta-karotin formájában fogyasztjuk, akkor a szervezet csak annyit alakít át A-vitaminná, amennyire szüksége van.
A tradicionális kínai medicina szerint a béta-karotin az alábbi betegségek (állapotok) kezelé... |
2012-12-25 16:33:33 |
|
|
|
|
|
|
... amikor a fokhagymának gigantikus gyógyerőt tulajdonítottak. A fokhagyma egy természetes antibiotikum, és erős rákellenes élelmiszer is egyben. Nem mindegy azonban, hogy milyen formában fogyasztjuk el. A fokhagyma mikrohullámú vagy hagyományos sütőben való pirítása, illetve annak főzése megsemmisíti rákellenes tulajdonságait.
A Penn State kutatói írták le nemrégiben, hog... |
2012-12-20 08:38:09 |
|
|
|
|
|
|
... szintjétől, a megszokástól, a kávé előtt és mellett fogyasztott ételek - italok összetételétől, a koffeinnel szembeni érzékenységtől. Napi 2-3 csésze kávé, ha azt megfelelő körülmények között fogyasztjuk, egészséges frissítő ital , de 1g koffein (kb. 10 csésze) napi elfogyasztása már izgatottságot, szédülést és rosszullétet okozhat - még az egészséges, felnőtt embernek is.
... |
2012-12-18 15:00:00 |
|
|
|
|