|
|
|
... foszfort, nátriumot, jódot és vasat tartalmaz.
Hogyan fogyasszuk?
A zsázsa 5-6 cm-es hajtásait, tehát a szikleveleit illetve a legelőször megjelenő 2-3 levélkéjét fogyasztjuk nyersen, salátákba, szendvicsek ízesítőjeként, és párolt húsok, zöldségek mellé. Mártás, leves is készíthető belőle. Teának is főzik. A teljesen kifejlődött növény levelei már élvezhetet... |
2009-07-22 12:37:03 |
|
|
|
|
|
|
... (például vörös-, póré-, metélő-, téli sarjadékhagyma stb.) ezúttal a vöröshagymát mutatjuk be. Kétéves növény, bojtos gyökérzete van, a földben lévő hajtását, a bulbust vagy hagymát fogyasztjuk. A "vöröshagyma" fajtanév, de ennek is számos változata van, amelyek egy része még csak nem is vörös, hiszen ismerünk például "makói fehér", "fertődi ezüstfehér", "tétényi rubin" (lila) faj... |
|
2009-07-22 12:35:37 |
|
|
|
|
|
|
A kókuszdió (Cocos nucifera L.) a pálmafélék (Arecaceae) családjának tagja. A növény pontos eredete nem ismert, de egyes kutatások szerint Polinézia, de feltételezések vannak arra is, hogy a Csendes- óceán partjairól származik.
Ami biztos, hogy az Amerikába érkező első ... |
2009-07-21 20:13:30 |
|
|
|
|
|
|
... gyümölcscukor és rosttartalma. Jellegzetes színanyagai az anticiánok. Talán leginkább hashajtó hatását ismerik, amelyet rosttartalmának köszönhet - akár frissen, akár aszalt szilva formájában fogyasztjuk.
Áldásos emésztőrendszeri hatások:
A szilva több okból kifolyólag is nagyon hasznos tápláléka tud lenni szervezetünknek.
A friss szilva segíti a s... |
|
2009-07-21 15:55:04 |
|
|
|
|
|
|
... csomag kekszet.
A csokit gőz felett megolvasztjuk,és hozzá adjuk az olajat (nem kell s... |
|
2009-07-21 11:46:02 |
|
|
|
|
|
|
... Birkafej ez, én mondom nektek! Az állatai okosabbak, mint ő...
Megálltak előtte:
- Hé, birkafej! Vágj le egy állatot, és süsd meg azonnal! Nem kell becsomagolnod, itt fogyasztjuk el.
- És ha mégis marad valami, hát elvisszük - vigyorgott a másik.
A pásztor mozdulatlanul nézte őket. Az első sovány volt és magas. A másik kerek fejű. Nála vol... |
2009-07-21 11:41:16 |
|
|
|
|
|
|
... azzal is, hogy uszodákban a klórt felváltsák vele.
Hogyan fogyasszuk?
Amerikában kedvelt reggeli ital a leve. Nyersen vagy kifacsarva, különböző italokba keverve fogyasztjuk leginkább. Félbevágva, egy kis késsel vagy kanálkával elválasztható a húsa a közte lévő, gerezdekre osztó hártyától és egyszerűen kikanalazható a belseje. Felhasználható édességekhez és v... |
2009-07-20 13:12:25 |
|
|
|
|
|
|
... a XIX. században jutott el, mert előbb megromlott, minthogy ideért volna.
Miért jó banánt fogyasztani? - Orvosi szempontok
A banánt leginkább ízéért, állagáért fogyasztjuk, valamint azért, mert telítettségérzést ad, legtöbben azonban egyértelműen alacsony ára miatt kedvelik ezt a gyümölcsöt. Azt azonban kevesen tudják, hogy a többi gyümölcshöz hasonlóan a ban... |
2009-07-20 12:43:51 |
|
|
|
|
|
|
A sárgadinnye (Cucumis melo) egynyári növény, hajtásrendszere leginkább az uborkáéhoz hasonlít. Szára erősen bordázott és serteszőrökkel borított. A növény kabaktermését fogyasztjuk, amely leggyakrabban gömb, lapított gömb, ovális vagy tojásdad alakú, felszíne pedig bordázot... |
2009-07-16 11:00:13 |
|
|
|
|
|
|
... bőtermő, valamint a sárgásfehér bogyójú Blanka. Emellett egyre több külföldön nemesített ribizli is kapható.
Miért jó?
A ribizlit igazán nem energia-tartalma miatt fogyasztjuk, az 100 grammban csupán mintegy 29 kcal/121 kJ. Csekély fehérjetartalma 1,1 grammot tesz ki, a benne levő zsír pedig mindössze 0,5g körüli. Savanykás ízéhez híven cukorból sem túl sokat... |
2009-07-16 10:57:19 |
|
|
|
|