Belépés
Gombás rostélyos
... fej hagyma, 2 dl leveslé, 20 dkg gomba, petrezselyemzöld, 1 dl tejföl, 1 csapott evőkanál liszt

A felszeletelt húsok széleit bevagdossuk, sóval, borssal megszórjuk, lisztbe forgatjuk, és mindkét oldalukat olajban elősütjük. A húsokat lábasba szedjük, a zsírban finomra vágott hagymát pirítunk, majd felöntjük leveslével és kiforraljuk. Utána a rostélyosokra öntjük, és fed...
2011-01-14 23:44:59
P betűs receptek
... a már előzőleg előkészített csirkemellekbe göngyöljük. Bundázzuk a következő módon: a reszelt burgonyát liszttel, fokhagymával, sóval félkemény állagúra keverjünk, s ebben a masszában forgatjuk meg a csirkemelleket. Serpenyőben olajat hevítünk, és lassú tűzön pirosra sütjük a töltött, göngyölt húsokat. Szalmaburgonyával és párolt rizzsel tálaljuk.
Elkészítési idő: 1 óra
...
2011-01-14 21:25:48
M betűs receptek
... zsemléket jól kinyomkodjuk, szétmorzsolva hozzáadjuk a tálban lévő anyaghoz, hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, majd jó alaposan összegyúrjuk. Henger alakúra formázzuk, megforgatjuk a hengert a zsemlemorzsába, és kizsírozott tepsibe helyezzük. Tetejére elosztjuk a hajszálvékonyra vágott szalonnát, leöntjük egy kevés forró zsiradékkal, majd előmelegített sütőbe helyezve...
2011-01-14 20:17:14
K betűs receptek
... vágott sertésmájat mustárral, sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel összekeverjük, és a nyílásokat ezzel megtöltjük. Hústűvel összetűzzük, sózzuk. A megtöltött húsokat lisztbe forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalán hirtelen megsütjük. Ezután kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.
Saját mártásával, burgonyapürével tálaljuk.

Kunsági leves 1.

H...
2011-01-14 19:53:38
capuccino torta
...
2 dl tejföl
20 gr étkezési zselatin

Elkészítés:
A hulalát a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A cappucino port óvatosan a fölvert kemény tejszínhabba forgatjuk, hozzáadjuk az 1 dl rumot és a tejfölös zselatint.( 1,5 dl vízben feloldjuk állandó keverés közben melegítve a zselatint, ha felforrt azonnal lezárjuk, kihűtjük és a tejfölbe keverjük) Lazán...
2011-01-14 19:32:45
K betűs receptek
... kimossuk szűrőben, összevagdossuk, majd az olajon a 2 gerezd zúzott fokhagymával és vegetával megpároljuk. Felengedjük . fél liter vízzel. A szójamasszából gombócokat formálunk, lisztbe forgatjuk, és a káposztába helyezzük őket. A káposztalevelekkel lefedjük és lassú tűzön, fedő nélkül puhára főzzük. Sok tejföllel tálaljuk.

Kolozsvári túrókrém szendvicsre

Ho...
2011-01-14 08:38:57
Almás piskóta 2.
... és lereszeljük, majd a tojásmasszához hozzáadjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, ezután a liszttel felváltva óvatosan hozzátesszük az almás tojásmasszát. Kézi habverővel addig forgatjuk, amíg egynemű massza lesz. Egy közepes nagyságú tortakarikát kikenünk margarinnal, és liszttel beszórjuk, majd belesimítjuk a habos tésztát. Közepesen meleg sütőbe téve addig sütjük, amíg a...
2011-01-13 22:27:08
Piskóta trükkök
... tojásfehérje
A piskótaszerű kavart süteményekhez nem szükséges lazító anyag, ha a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra kavarjuk a tészta anyagaival, a fehérjét pedig kemény habbá verve forgatjuk a masszába. Kemény habot hideg tojásfehérjéből tudunk verni, csipetnyi só vagy mokkáskanálnyi porcukor is sokat segít. A felvert habot utolsóként forgatjuk a tésztamasszába, n...
2011-01-13 22:18:43
K betűs receptek
... készítünk. Leszűrjük, forrón áttörjük, majd egy tojással elkeverjük. Kihűtjük, majd a reszelt sajtot, a lisztet, és a fűszereket hoz...
2011-01-13 21:32:12
Cs betűs receptek
... füstölt szalonna, 15 dkg zöldpaprika, 8 dkg liszt, 2 tojás. 2 főtt tojás, 2 dl olaj, 3 dl tejföl, só.
Elkészítése: A csirkét negyedekre vágjuk és besózzuk. Lisztbe, felvert tojásba forgatjuk, és forró olajban kisütjük. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, majd karikára vágjuk, akárcsak a tojásokat, a paprikát és a paradicsomot. 1 nagy tepsit füstölt szalonna zsírjáva...
2011-01-13 12:49:31
1 2 3 ................201 202 203 204 205 ........306 307 ........407 408 409 
Címkék: felszeletelt húsok, húsokat lábasba, zsírban finomra, rostélyosokra öntjük, következő módon, reszelt burgonyát, masszában forgatjuk, tálban lévő, finomra vágott, hajszálvékonyra vágott, kevés forró, nyílásokat ezzel, megtöltött húsokat, vaníliás cukorral, cappucino port, fölvert kemény, tejfölös zselatint, tejfölbe keverjük, szójamasszából gombócokat, káposztába helyezzük, tojásmasszához hozzáadjuk, tojásfehérjéből kemény, liszttel felváltva, almás tojásmasszát, közepes nagyságú, habos tésztát, piskótaszerű kavart, tojásokat szétválasztjuk, sárgáját habosra, tészta anyagaival, fehérjét pedig, felvert habot, tojással elkeverjük, reszelt sajtot, csirkét negyedekre, burgonyát héjában, petrezselyemzöld, hajszálvékonyra, burgonyapürével, tojásfehérjéből, petrezselyemmel, összevagdossuk, mokkáskanálnyi, csirkemellekbe, csirkemelleket, szójamasszából, tésztamasszába, szétválasztjuk, zsemlemorzsába, tojásmasszához, előmelegített, szétmorzsolva, rostélyosokra, megtisztítjuk, süteményekhez, összekeverjük,
© 2013 TVN.HU Kft.