|
|
|
... fej hagyma, 2 dl leveslé, 20 dkg gomba, petrezselyemzöld, 1 dl tejföl, 1 csapott evőkanál liszt
A felszeletelt húsok széleit bevagdossuk, sóval, borssal megszórjuk, lisztbe forgatjuk, és mindkét oldalukat olajban elősütjük. A húsokat lábasba szedjük, a zsírban finomra vágott hagymát pirítunk, majd felöntjük leveslével és kiforraljuk. Utána a rostélyosokra öntjük, és fed... |
2011-01-14 23:44:59 |
|
|
|
|
|
|
... a már előzőleg előkészített csirkemellekbe göngyöljük. Bundázzuk a következő módon: a reszelt burgonyát liszttel, fokhagymával, sóval félkemény állagúra keverjünk, s ebben a masszában forgatjuk meg a csirkemelleket. Serpenyőben olajat hevítünk, és lassú tűzön pirosra sütjük a töltött, göngyölt húsokat. Szalmaburgonyával és párolt rizzsel tálaljuk.
Elkészítési idő: 1 óra
... |
|
2011-01-14 21:25:48 |
|
|
|
|
|
|
... zsemléket jól kinyomkodjuk, szétmorzsolva hozzáadjuk a tálban lévő anyaghoz, hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, majd jó alaposan összegyúrjuk. Henger alakúra formázzuk, megforgatjuk a hengert a zsemlemorzsába, és kizsírozott tepsibe helyezzük. Tetejére elosztjuk a hajszálvékonyra vágott szalonnát, leöntjük egy kevés forró zsiradékkal, majd előmelegített sütőbe helyezve... |
2011-01-14 20:17:14 |
|
|
|
|
|
|
... vágott sertésmájat mustárral, sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel összekeverjük, és a nyílásokat ezzel megtöltjük. Hústűvel összetűzzük, sózzuk. A megtöltött húsokat lisztbe forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalán hirtelen megsütjük. Ezután kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.
Saját mártásával, burgonyapürével tálaljuk.
Kunsági leves 1.
H... |
|
2011-01-14 19:53:38 |
|
|
|
|
|
|
...
2 dl tejföl
20 gr étkezési zselatin
Elkészítés:
A hulalát a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A cappucino port óvatosan a fölvert kemény tejszínhabba forgatjuk, hozzáadjuk az 1 dl rumot és a tejfölös zselatint.( 1,5 dl vízben feloldjuk állandó keverés közben melegítve a zselatint, ha felforrt azonnal lezárjuk, kihűtjük és a tejfölbe keverjük) Lazán... |
|
2011-01-14 19:32:45 |
|
|
|
|
|
|
... kimossuk szűrőben, összevagdossuk, majd az olajon a 2 gerezd zúzott fokhagymával és vegetával megpároljuk. Felengedjük . fél liter vízzel. A szójamasszából gombócokat formálunk, lisztbe forgatjuk, és a káposztába helyezzük őket. A káposztalevelekkel lefedjük és lassú tűzön, fedő nélkül puhára főzzük. Sok tejföllel tálaljuk.
Kolozsvári túrókrém szendvicsre
Ho... |
2011-01-14 08:38:57 |
|
|
|
|
|
|
... és lereszeljük, majd a tojásmasszához hozzáadjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, ezután a liszttel felváltva óvatosan hozzátesszük az almás tojásmasszát. Kézi habverővel addig forgatjuk, amíg egynemű massza lesz. Egy közepes nagyságú tortakarikát kikenünk margarinnal, és liszttel beszórjuk, majd belesimítjuk a habos tésztát. Közepesen meleg sütőbe téve addig sütjük, amíg a... |
2011-01-13 22:27:08 |
|
|
|
|
|
|
... tojásfehérje
A piskótaszerű kavart süteményekhez nem szükséges lazító anyag, ha a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra kavarjuk a tészta anyagaival, a fehérjét pedig kemény habbá verve forgatjuk a masszába. Kemény habot hideg tojásfehérjéből tudunk verni, csipetnyi só vagy mokkáskanálnyi porcukor is sokat segít. A felvert habot utolsóként forgatjuk a tésztamasszába, n... |
2011-01-13 22:18:43 |
|
|
|
|
|
|
... készítünk. Leszűrjük, forrón áttörjük, majd egy tojással elkeverjük. Kihűtjük, majd a reszelt sajtot, a lisztet, és a fűszereket hoz... |
2011-01-13 21:32:12 |
|
|
|
|
|
|
... füstölt szalonna, 15 dkg zöldpaprika, 8 dkg liszt, 2 tojás. 2 főtt tojás, 2 dl olaj, 3 dl tejföl, só.
Elkészítése: A csirkét negyedekre vágjuk és besózzuk. Lisztbe, felvert tojásba forgatjuk, és forró olajban kisütjük. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, majd karikára vágjuk, akárcsak a tojásokat, a paprikát és a paradicsomot. 1 nagy tepsit füstölt szalonna zsírjáva... |
2011-01-13 12:49:31 |
|
|
|
|