|
|
|
Hozzávalók:
3 kovászos uborka,
2 közepes méretű, savanykás alma,
1 csokor zsenge sárgarépa,
4 evőkanál zöldborsó,
2 közepes méretű krumpli,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 dl majonéz,
2 dl tejföl,
só és törött bors ízlés szerint,
1 fej vöröshagyma vagy 1 csokor zöldhagyma.
Elkészítése:
A saláta mártásához a majonézt ... |
2011-06-19 18:11:08 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
30 dkg főtt sárgarépa
10 dkg főtt fehérrépa
20 dkg főtt burgonya
20 dkg főtt zöldborsó
20 dkg alma
20 dkg ecetes uborka
tartármártás
mustár
citromlé
őrölt bors
só
Elkészítése:
A répákat, a krumplit, az almát és az uborkát kis kockákra vágjuk és összekeverjük a zöldborsóval. (Ha a zöldséget frissen... |
|
2011-06-19 18:10:34 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
10 dkg fehérrépa (főtt)
20 dkg alma
20 dkg burgonya (főtt)
20 dkg zöldborsó (főtt)
20 dkg ecetes uborka
30 dkg sárgarépa (főtt)
Elkészítés:
A répákat, a krumplit, az almát és az uborkát vágd kis kockákra és keverd össze a zöldborsóval. (Ha a zöldséget frissen főzted, vagy pároltad, akkor a továbbiak előtt... |
2011-06-15 22:22:23 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
20 dkg marhahús
20 dkg sertéshús
1 csirkemell
6 pohár kefír
leveszöldség
1 kígyóuborka
10 dkg sonka
1 pár virsli
1 csomag újhagyma
kapor, petrezselyemzöld
só,
bors,
pirospaprika
Elkészítése:
Előző nap készítesz a húsokból és a leveszöldségből egy erőlevest. A zöldséget edd meg, ... |
|
2011-05-23 10:24:44 |
|
|
|
|
|
|
hozzávalók 6 főre
* 24 szelet sonka
* 1 kg franciasaláta alap
* 3 db savanyú uborka
* 10 db tojás
* 1 flakon majonéz
* 1 nagy doboz tejföl
* 1 ek mustár
* bors
* pici porcukor
* fél húsleves-kocka
* 1,5 dl... |
2011-04-28 07:43:14 |
|
|
|
|
|
|
Kaszinótojás<<
4 db tojás
4 dkg vaj
1/2 mk fehér bors
1/2 mk só
1 mk mustár
1 ek majonéz
Bevonathoz:
2 ek majonéz
1 ek tejföl
só, mustár ízlés szerint
1/4 mk citromlé
pá... |
2011-04-21 10:46:17 |
|
|
|
|
|
|
Tormakrémes sonkatekercshez:
18 szelet vékony jó minőségű gépsonka
15 dkg vaj
3 ek liszt
2,5 dl tejszín
3 tojássárgája
30 dkg ecetes torma
citromlé
porcukor
fehérbors
só
mustár
Brokkolikrémes sonkatekercshez:
18 szelet géps... |
2011-04-19 22:58:37 |
|
|
|
|
|
|
hozzávalók 4 főre
8 szelet gépsonka (20-25 dkg)
40 dkg franciasaláta
10 dkg ecetes torma
15 dkg vaj
5 dkg liszt
2 dl tej
1 mk só
1 tk kristálycukor
elkészítés
5 dkg vajjal és 5 dkg liszttel világos rántást készítünk, felengedjük 2 dl forró tejjel, és... |
2011-04-19 22:43:15 |
|
|
|
|