Regisztráció  Belépés
OEP: keddtől újra szállítják az orvosi vényeket
...
A Magyar Nemzet aznapi számában írt arról, hogy akadozik a vényellátás. Az OEP-nél a lapnak elmondták: az orvosi receptek március elsejétől történő beszerzésére közbeszerzési eljárást írtak ki. Két pályázó nyújtott be ajánlatot, de a szakértői vélemény alapján az egyiket érvénytelennek minősítették. Ez az ajánlattevő először előzetes vitarendezési kérelemmel, majd a Közbeszer...
2012-03-26 17:24:13
A húsvéti kalács
... cifrázhatjuk is a fonást

A tojássárgája is gyakori szereplője az édes kelt tésztáknak. A kenyérfélékbe nem szokás tenni, de az édes kelt tésztákba akár 5-6 tojássárgája is kerülhet, ha a recept úgy kívánja.

A zsiradék a kalács esetében szinte biztosan vaj. A tésztába nem jó a hűtő hideg vagy az olvasztott vaj, ha lehet, a vajat legalább 10 perccel a használat...
2012-03-24 20:11:22
Tengeri hal natúr módon, tzatzikivel recept
Hozzávalók:

1 csipet bors
3 ek tejföl
1 csipet só
3 ek natúr joghurt
1 db kígyóuborka
8 szelet tengeri hal (filé)

Elkészítés:

A halat sózom, borsozom, majd olívaolajon megpirítom. Pirítás közben meghintem, friss aprított bazsalikommal. Mikor majdnem kész, frissen facsart citromlével ízesítem. A tzatzikihez az uborkát...
2012-03-24 18:47:57
medvehagyma tinktúra recept
MEDVEHAGYMA

Tisztítókúrára a növény friss leveleit használjuk. Íze, illata a fokhagymáéra emlékeztet. Kiválóan fertőtleníti a gyomrot és a beleket. Készítsünk tinktúrát a friss levelekből, hogy egész éven át rendelkezésünkre álljon. Egy kis üveget lazán töltsünk meg apróra vágott levelekkel, majd öntsünk rá házipálinkát. Tároljuk két hétig meleg helyen, majd szűrjük söté...
2012-03-24 12:10:57
Csodakert
... (ejtsd: akvapónia).

Hidropóniás rendszereknél az optimális növekedés mesterséges tápanyagok pontos adagolásán múlik. A növények növekedéséhez szükséges tápanyagot meghatározott recept szerint állítják össze, különböző kemikáliák, só, és nyomelemek alkotják a ,,tökélete egyensúlyt" biztosító receptet. A hidropóniás rendszerek vizét azonban időnként cserélni kell mer...
2012-03-24 03:02:39
Padlizsánkrém recept
Hozzávalók:

1 db tojás sárgája
1 kk mustár
3 db padlizsán
1 csipet só
2 dl étolaj
1 ek szójaszósz
1 csipet bors

Elkészítés:

A padlizsánokat megsütjük platnin, vagy grillen, majd hideg vízbe helyezzük, hogy külső bőrétől könnyen meg tudjuk szabadítani. Amikor kihűlt, egy fa eszközzel, vagy esetleg krumplinyomóva...
2012-03-23 18:44:08
A fekete retek
... 1 egész pohár mézes levet igyunk mindennap. 2 hetes pihenés következik, majd kezdjük elölről az egész kúrát.

Évekig fogyasztható a mézes reteklé, de csakis a fenti “recept" szerint, mivel a szervezet csak fokozatosan képes a hatásához hozzászokni.

Retekkúra

A retek nedvét frissen kell elkészíteni (a gumót meg kell hámozni, felda...
2012-03-23 13:10:36
Kövér porcsin
... termesztik. A nemesített kerti növénynek csak a levélmérete különbözik a vadon termőétől. Nyugat-Európában pedig vadon begyűjtik, majd friss saláta alapanyagként hozzák forgalomba.

Receptek:

* Porcsinfőzelék: 2 evőkanál zsemlemorzsát megpirítunk egy kevés vajon. 500 g porcsinlevelet ráteszünk és megpuhítjuk. Húslével felöntjük és tejföllel ízesítjük. Eset...
2012-03-23 13:00:16
Zsuzsi főz: Kelt tésztás sütemények
Zsuzsi főz: Kelt tésztás sütemények
2012.03.23. 10:00
Címkék: Zsuzsi főz, recept, sütés, sütemény

A múltkori poszthoz írt kommentek közt Lapis Lazuli jelezte, hogy szívesen olvasna kelt tésztával készülő süteményrecepteket. Ezen a héten az ő kérésének próbálok eleget tenni.

A kelt tészta nálam sokáig mumus volt a konyhában, biztos azért, mert anyukám...
2012-03-23 11:36:46
A hurkázók rémálmáról írt útmutatót a kormány
... olvastuk végig: elhatároztuk, hogy nyitunk egy hagyományos, magyaros kolbászsütőt. Elképzelésünkben olyan üzlet szerepel, ahol a kolbászt és hurkát mi magunk töltjük nagyapáinktól ránk maradt recept alapján, de állatot nem vágunk, csak nyers húst vásárolunk.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Kézmosót mindenhová

Már az üzlet megtervezése sem egyszerű felada...
2012-03-23 07:09:52
1 2 3 .............328 329 330 .......492 493 .......656 657 
Címkék: Magyar Nemzet, Lapis Lazuli, Tuba Zoltán, orvosi vényeket, húsvéti kalács, fekete retek, hurkázók rémálmáról, lapnak elmondták, orvosi receptek, szakértői vélemény, egyiket érvénytelennek, ajánlattevő először, édes kelt, kalács esetében, hűtő hideg, vajat legalább, halat sózom, növény friss, fokhagymáéra emlékeztet, friss levelekből, optimális növekedés, növények növekedéséhez, hidropóniás rendszerek, padlizsánokat megsütjük, egész kúrát, mézes reteklé, fenti &#8220, szervezet csak, hatásához hozzászokni, retek nedvét, nemesített kerti, levélmérete különbözik, vadon termőétől, kevés vajon, múltkori poszthoz, kelt tészta, üzlet megtervezése, rendelkezésünkre, elképzelésünkben, tisztítókúrára, porcsinlevelet, érvénytelennek, krumplinyomóva, porcsinfőzelék, padlizsánokat, padlizsánkrém, bazsalikommal, zsemlemorzsát, növekedéséhez, meghatározott, közbeszerzési, rendszereknél, nagyapáinktól, kenyérfélékbe, vitarendezési, alapanyagként, házipálinkát, megtervezése, fertőtleníti, fokhagymáéra, fogyasztható,
© 2013 TVN.HU Kft.