|
|
|
Tegnap este vacsorázni voltam egy volt kollégámmal. Én rántott csukát ettem, majd somlói galuskát rendeltem.Óriási adagot kaptunk, finom volt és bőséges. A pontot az i-re a a desszert tette fel, nagyon finom volt, szépen tállalva. Drága vacsora volt, de megérte az árát!... |
2022-10-21 20:05:22 |
|
|
|
|
|
|
Tudtam én azt nagyon jól (...), hogy valami ismeretlen, bizonytalan, ködös felé indulok, hogy a kutya sem vár rám sehol, dédelgetően kitárt karok nem nyílnak felém, s hogy nem azért leszek mostantól fogva magányosabb, mert senki sem kísér a vonathoz, hanem mert azok az újságcímek, amelyeket az első külföldi ál... |
|
2021-12-29 23:38:36 |
|
|
|
|
|
|
...
Juliska néni belemártotta a görbe fekete fésűt a lavórba, s megvizezte a leányka haját,hogy ne fájjék neki,ahogy bontja. Óvatosan próbálta csinálni,de tudta hogy még így is húz szegény gyereknek. Olyan makrancos haja vót annak,mintha minden éjjel beondolálták vóna.
Juliska néni minden reggel gondosan megfősülte, befonta néki,hogy könnyebben boldoguljék vele az osko... |
2021-08-22 15:57:53 |
|
|
|
|
|
|
...
Juliska néni belemártotta a görbe fekete fésűt a lavórba, s megvizezte a leányka haját,hogy ne fájjék neki,ahogy bontja. Óvatosan próbálta csinálni,de tudta hogy még így is húz szegény gyereknek. Olyan makrancos haja vót annak,mintha minden éjjel beondolálták vóna.
Juliska néni minden reggel gondosan megfősülte, befonta néki,hogy könnyebben boldoguljék vele az oskolába.|... |
|
2021-08-06 16:11:07 |
|
|
|
|
|
|
Ma húslevest főztem, szerintem kb. 10 éve nem főztünk itthon húslevest. Igaz korábban minden héten és nap azt ettünk, mert szombaton anyám és nagyanyám azt főzött, amit különböző edényekbe szétraktak és a következő héten a leves kérdés megvolt oldva. Szinte már a könyökömön jött ki. Persze az a nézet is, hogy levest kell enni. Tudom, hogy folyadék és az igazi leves tele van vitamin... |
|
2020-09-05 18:32:27 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
30 dkg. sertésvelő,
1 kg. sertéslapocka,
3 db. vöröshagyma,
10 dkg. füstölt szalonna,
1 evőkanál őrölt pirospaprika,
2 db. zöldpaprika,
1 db. nagyobb paradicsom,
5 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál őrölt köménymag,
só, őrölt bors
25 dkg. csiperkegomba,
1 nagy marék zöldborsó és zöldbab,
2 db. s... |
2019-04-23 17:42:54 |
|
|
|
|
|
|
...
A következő forradalom a gasztronómiában a tudás forradalma lesz - hangsúlyozta az 56 éves, eddig három Michelin-csillagot elnyerő Adriá, akit a molekuláris gasztronómia úttörőjeként, a földkerekség egyik legtehetségesebb és legtalálékonyabb szakácsaként tartanak számon.
Nyolc évvel ezelőtt éppen ezen a rendezvényen jelentette be, hogy bezárja a katalóniai Montjoi-öbölbe... |
2019-01-28 20:22:14 |
|
|
|
|
|
|
Zöldséges húsgombócleves
Hozzávalók
25 dkg sertés darált sertéscomb
2 ek zabpehely
20 dkg zöldbab
3 db sárgarépa
2 db petrezselyem
1/2 db zsenge karalábé
3 gerezd brokkoli
zöld lestyán
petrezselyemzöld
medvehagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
1 ek... |
2018-09-27 00:56:20 |
|
|
|
|
|
|
Paprikás csirke galuskával
Hozzávalók 4 személyre:
2 kisebb vagy 1 nagyobb csirke (összesen 1,2-1,3 kg)
1 nagy fej hagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
2 evőkanál olaj vagy zsír
1 kávéskanál enyhén csípős pirospaprika
3+1 dl tejföl
A galuskához:
1 tojás
2-3 dl tej
1 csa... |
2018-09-15 23:43:44 |
|
|
|
|
|
|
Borsóleves galuskával
Hozzávalók
2 szál sárgarépa
2 szál petrezselyem
4 db burgonya
40 dkg zöldborsó
1 db karalábé
hagyma
olaj
ételízesítő
pirospaprika
só
1,5-2 liter víz
1 db tojás
10 dkg liszt
Elkészítés
Az ap... |
2018-07-20 00:09:16 |
|
|
|
|