|
|
|
... elkeverjük, és lassú tűzön állandó keverés mellett felfőzzük. Az édes tésztából sütött palacsintákat a krémmel megtöltjük, háromszögletűre hajtjuk. Forró csokoládémártással áthúzzuk, tejszínhabbal díszítve, azonnal tálaljuk.
Darás palacsinta
Vaníliás tejben a szokásos módon tejbegrízt készítünk, amelyet még melegen 1 tojássárgájával és mazsolával elkeverünk. Az édes tész... |
2010-04-12 22:48:50 |
|
|
|
|
|
|
... Összekeverjük a tojássárgáját a cukorral, amíg egy krémet kapunk, és hozzáadjuk a felolvasztott csokoládéhoz. Kiegészítjük a sütőporral, a liszttel, az idő közben tojásfehérjéből felvert habbal, és szépen összekeverjük, vigyázva arra, hogy ne legyenek benne csomók. Az így keletkezett masszát beleöntjük egy kivajazott vagy kisütőmargarinozott, liszttel megszórt tepsibe, és megsütjü... |
|
2010-04-12 16:58:22 |
|
|
|
|
|
|
... szépen elrendezve... |
2010-04-10 14:05:43 |
|
|
|
|
|
|
... Törőfával m... |
|
2010-04-09 19:18:02 |
|
|
|
|
|
|
... borban áztatott mazsolát levével, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, pici sót, és elkeverjük. Hozzáadjuk a főtt tésztát és azt is lazán belekeverjük, majd a fehérjéből vert kemény habbal lazítjuk.
Kivajazott morzsázott tepsibe tesszük és 180 °C-os előmelegített sütőben, sütjük 30-40 percet.
Amikor elkészült, 5 percet pihentetjük, majd szeleteljük és tá... |
|
2010-04-09 18:31:07 |
|
|
|
|
|
|
... sárgáját.
Kifőzzük a tésztát forró sós vízben, majd leszűrjük. A tésztát összekeverjük a tojássárgájával készült mártással, sóval, borssal, szerecsendióval majd fehérjéből felvert habbal lazítjuk.
Kivajazott morzsázott tepsibe, vagy formába tesszük a tészta felét, arra a gombát és cukkínit, majd a maradék tésztát. Tetejére reszeljük a sajtot.
Előme... |
2010-04-09 18:29:52 |
|
|
|
|
|
|
... fakanál. (ha megáll benne nehéz használni a sűrítményt) Az egész alkotást a tálunkba öntjük szépen lassan, hogy az elrendezett sütik ne vándoroljanak el mindenfelé.
Amikor kihűlt habbal díszítve tálalhatjuk. (nálunk langyosan már el szokott fogyni)
A tejet lehet mazsolával és/vagy kókusszal is ízesíteni. Ez a felhasználásra került sütkéken... |
2010-04-08 11:52:05 |
|
|
|
|
|
|
... kell.)
A kakaóport liszttel elkeverjük. A tojás sárgáját a cukor 1/3-ával habosra elkeverjük. A fehérjét a cukor 2/3-ával kemény habbá verjük.
A kikevert tojás sárgáját kevés habbal fellazítjuk, majd habkártya segítségével hozzátesszük a habot a sárgájás tömeghez. Óvatosan, fakanál segítségével bekeverjük a fehérjét, s folyamatosan hozzáadjuk a kakaóporos lis... |
2010-04-07 22:51:34 |
|
|
|
|
|
|
... Törőfával megnyomkodjuk, hogy kijöjjenek az illóolajok. A feltöltjük poharat jéggel, ráöntjük az alkoholokat. Shakerben összerázzuk, majd koktélos pohárba szűrjük. Ehető virággal és maracuja habbal díszítjük.
A Mediterrán Tavasz egyszerűbb verziójához 2,5 cl Bacardi Goldot, 1,5 cl De Kuyper Amaretto likőrt, 0,8 cl friss lime-levet, cukrot és friss bazsalikomot használj.... |
2010-04-05 18:34:06 |
|
|
|
|
|
|
... szegfűszeg
8 alma
ELKÉSZÍTÉS
A piskótához a tojássárgákat a cukorral keverjük habosra, majd a liszttel keverjük össze.
Lazítsuk a tojásfehérjéből vert habbal, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben 160-170 °C-on süssük meg a piskótát.
A töltelékhez a cukorból és a vízből főzzünk szirupot, a citrom és a narancs héját reszeljük b... |
2010-04-04 20:09:36 |
|
|
|
|