|
|
|
... 1 teáskanálnyi mennyiségben)
* húsok, hús-készítmények, hal
szárnyashús bőr nélkül, sovány sertés-, marha- vagy borjúhús (pl. karaj, comb), vadhúsok, nyúl, halkonzervek, max. 20% zsírtartalmú felvágottak (pl. gépsonka, csemege karaj, baromfi virsli), zsírszegény (pl. párolt, főtt, grillezett, vaslapon, són, alufóliában sült) húsételek, zsírszegényen elkés... |
2010-03-28 18:40:47 |
|
|
|
|
|
|
Csato Anna receptje.
Mivel elég sokan szeretnek horgászni itt a Donnások közül, úgy vettem észre, talán örülni fognak ennek a jó kis paradicsomos halkonzerv receptnek, ami hamar elkészül és bármilyen apróhalból készíthető.
Hozzávalók:
4 kg hal (feje, uszonyai és farka nélkül, kitisztítva, megpucolva, de én filéből szoktam készíteni, így gyo... |
|
2010-02-18 15:26:23 |
|
|
|
|
|
|
A Dietetikus véleménye: A recept alapján készülő étel - mint azt a tápanyagértékek is mutatják - nem szénhidrátmentes, de valóban keveset tartalmaz belőle. A halkonzerv felhasználása miatt jókora adag kalcium is található benne, ezért csontritkulás esetén is ajánlható. A tápanyagtartalom 260 grammra értendő!
Hozzávalók:
1 fej saláta
5 db paradicsom... |
2010-02-10 14:20:59 |
|
|
|
|
|
|
... környezeti tényezők megváltoztatásával megelőzhetjük a hipertóniák egy részét. Ilyen például a túlzott konyhasóbevitel és az alkoholfogyasztás. (Sok konyhasót tartlamaznak: száraz hentesáruk, halkonzervek, sajtok, kenyérfélék).Ajánlott a napi 6 gramm konyhasó alatti sóbevitel (összesítve,mindem táplálékra, italra értve).
A dohányzás és a fizikai aktivitás hiánya és az e... |
|
2009-10-26 18:25:16 |
|
|
|
|
|
|
A halak előkészítése
Ha élő halat vásárolunk, tudnunk kell, mit kezdjünk vele. A halételek esetében az előkészítés az egyik legkényesebb feladatát - nem árt, ha tisztában vagyunk a legalapvetőbb fogásokkal. A halat fajtájától függetlenül a fejére mért ütéssel pusztítsuk el. A művelet során fogjuk száraz konyharuhába a hal testét, hogy ne csússzon ki a kezünkből.
... |
|
2009-07-29 12:15:34 |
|
|
|
|
|
|
... első világháborút megelőző években komoly ipar épült rá. 1908-ban iskola nyílt, ahol ezt tanították. 1905-ben felakasztottak két embert, ők voltak a Prosperous Bay gyilkosai. 1909-ben halkonzerv-gyár nyílt, de sikertelen volt, mert a következő években kevés volt a hal. A Papanui gőzhajó, amely Nagy-Britanniából Ausztráliába tartott kivándorlókat szállítva, égve futott be a James B... |
2009-05-21 06:47:12 |
|
|
|
|
|
|
... kenyérszeleteket megkenjük vaj... |
2009-05-03 18:05:34 |
|
|
|
|
|
|
... Mindösszesen két dolog kizárt: a konzervbab és a (konzerv) kukorica felhasználása. Konzervet egyébként sem vásárolok, szezonális jellege miatt egyedül kivételt képez a paradicsom, illetve a halkonzerv /ez persze a távolság okán/. Nem is értem különben, miért kell bele a kukoricát erőltetni, feltehetően eredetileg sem volt benne, hiszen az erre alkalmas kukorica erősen szezonális. ... |
2009-03-27 14:27:08 |
|
|
|
|
|
|
... marcipán, nugát és máktöltelék eltarthatóságát. A pék- és cukrászárukon az anyag összetételének feltüntetése nem kötelező. Az EU a következő termékeknél tervezi az engedélyezést: levesek, halkonzervek, reggeliző-gabonafélék (müzli, dió és mogyorófélék, valamint fűszerek. Allergiát kiváltó anyag. Felhalmozódik az emberi zsírszövetben, és a magzatba is bekerülhet. Az állatkísérletek... |
2009-02-24 23:05:05 |
|
|
|
|
|
|
... máktöltelék eltarthatóságát. A pék- és cukrászárukon az anyag összetételének feltüntetése nem kötelező. Az EU a következő termékeknél tervezi az engedélyezést: levesek, halkonzervek, reggeliző-gabonafélék (müzli, dió és mogyorófélék, valamint fűszerek. Allergiát kiváltó anyag. Felhalmozódik az emberi zsírszövetben, és a magzatba is bekerülhet. Az állatkí... |
2009-02-17 11:57:15 |
|
|
|
|