Belépés
Tvn konyha A titokzatos E-betű
A titokzatos E-betűkről

kémiát már évszázadok óta használják az élelmiszeriparban. Az elsô próbálkozások természetesen még nem az adalékanyagok hozzáadásáról, a szín, az íz stb., megóvásáról szólak. Eleink az élelmiszerek eltarthatóságának idejét akarták növelni. Kezdetben aszalták, szárították a gyümölcsöket, a bogyókat. Azután megjelent a sóval való tartósítás, az er...
2011-08-09 19:19:43
Szívecskés pirítós
... legyen túl kicsi a forma, hogy azért legyen mibe beleharapni. Ezután a szívecskéket pirítsuk meg vagy a pirítóban, vagy a sütőben.

A krém is nagyon egyszerű, mindössze egy halkonzerv kell hozzá (olajos), két-három evőkanál margarin vagy vajkrém, 2 evőkanál majonéz, egy kis citrom és mustár. A haldarabokat alaposan törjük össze egy villával, keverjük hozzá a vajkrémet, a...
2011-08-03 14:14:53
Melyik az a hús és melyik az a zöldség amely fogyasztása kifejezetten árt az izületeknek?
... nem javasolt ételcsoportok

Magas, úgynevezett extraktív anyagtartalmú ételek: erőleves, kocsonya, sok hússal főzött húsleves, pörköltek, pecsenyelé, vadhúsból készült ételek halkonzervek.

Az alkoholtartalmú italok magasabb zsírtartalmú ételek fogyasztása után történő ivása köszvényes rohamot válthat ki.

Kerülni kell a zsírban gazdag ételeket, példá...
2011-07-22 00:16:49
SALÁTA AJÁNLAT a MAI NAPRA:
Tonhalas spagettisaláta

Hozzávalók:

* 20 dkg spagetti
* 25 dkg tonhalkonzerv (összetörve)
* 2 paradicsom (kockázva)
* 3 gerezd fokhagyma (zúzva, aprítva)
* 1 evőkanál olívaolaj
* 1/2 kávéskanál bazsalikom
* 1/2 kávéskanál kakukkfű
* 10 szem magozott olajbogyó, szeletelve
* ízlés sze...
2011-07-10 11:14:37
Füstölthal-saláta
... mustár,
ízlés szerint só,
cukor és törött fekete bors.

Elkészítés:

A tésztát sós vízben megfőzöm és hideg vízzel leöblítem, majd lecsöpögtetem. Közben a halkonzerv levét lecsöpögtetem. Egy evőkanál halas olajjal a tésztát összekeverem. A kis halakat apróra vágom. (Néhány darabot a saláta díszítéséhez félreteszek.) A megmosott és leszárított paradics...
2011-06-19 18:22:33
Halas burgonyasaláta
Hozzávalók:
1 kis doboz bármilyen fajta paradicsomos ízesítésű halkonzerv,
50 dkg héjában főtt burgonya,
1/2 citrom leve,
1 dl sűrű majonéz,
2 dl kefir,
1 gerezd fokhagyma,
1 kávéskanál törött fekete bors,
1 teáskanál só

Elkészítése:
A mártáshoz a majonézt simára keverjük a citromlével, a hal leszűrt, paradicsomos levével é...
2011-06-19 18:15:30
Füstölt halsaláta mogyoróval
Füstölt halsaláta mogyoróval

Hozzávalók 4 személyre:

1 doboz füstölt halkonzerv
20 dkg főtt fehér bab
40 dkg kicsi kemény paradicsom
2 fej vöröshagyma
2 k borecet
1 k mustár
2 k olíva olaj
2 dl tejföl
Őrölt bors
Cukor
Csípős paprika
5 dkg darált mogyoró

2 db paradicsom

Elkészítés:|...
2011-05-14 10:00:00
Szerda - menü ajánlat
... ízesítjük, majd 2 percig turmixoljuk. Hosszú poharakba öntjük és azonnal fogyasztjuk.


Tonhalas spagettisaláta:

Hozzávalók:
20 dkg spagetti
25 dkg tonhalkonzerv (összetörve)
2 paradicsom (kockázva)
3 gerezd fokhagyma (zúzva, aprítva)
1 evőkanál olívaolaj
1/2 kávéskanál bazsalikom
1/2 kávéskanál kakukkfű
10 szem mag...
2011-04-19 19:32:14
Kalcium - a sokoldalú elem
... emellett sok foszfort is, mely kismértékben csökkenti a biológiai értéken ebben a tekintetben. A húsok általában kevés kalciumot tartalmaznak, de kivétel erősíti a szabályt: a teljes halkonzervek (szardínia, sprotni) magas kalciumtartalommal bírnak, mert ezekben a megpuhult és ezáltal elfogyaszthatóvá vált szálkák jó forrást jelentenek....s ahonnan nem
A felvágottak, szalámik...
2011-03-27 08:42:20
Termesztenek Kínában banánt?
Annyi van még, hogy nálunk van még cseh halkonzerv és lengyel ásványvíz stb... , tehát lehet hogy a banánt sem csak kínából hozzák hozzánk, hanem lehet hogy ukrán vagy dán banánt látsz a polcokon.... ...
2011-03-23 10:27:53
1 2 3 7 8 9 10 11 13 14 15 
Címkék: SALÁTA AJÁNLAT, Termesztenek Kínában, titokzatos E-betű, sokoldalú elem, titokzatos E-betűkről, elsô próbálkozások, adalékanyagok hozzáadásáról, élelmiszerek eltarthatóságának, sóval való, szívecskéket pirítsuk, halkonzerv kell, haldarabokat alaposan, alkoholtartalmú italok, zsírban gazdag, halkonzerv levét, evőkanál halas, tésztát összekeverem, saláta díszítéséhez, majonézt simára, biológiai értéken, húsok általában, teljes halkonzervek, elfogyaszthatóvá, alkoholtartalmú, spagettisaláta, burgonyasaláta, ételcsoportok, tonhalkonzerv, lecsöpögtetem, hozzáadásáról, próbálkozások, anyagtartalmú, természetesen, adalékanyagok, kismértékben, termesztenek, tartalmaznak, élelmiszerek, gyümölcsöket, paradicsomos, szívecskéket, haldarabokat, halkonzervek, kifejezetten, összekeverem, díszítéséhez, zsírtartalmú, megóvásáról, úgynevezett, fogyasztása, félreteszek, tekintetben, vöröshagyma, leszárított, turmixoljuk, felvágottak, citromlével, beleharapni, szárították, izületeknek, elkészítése, fogyasztjuk, halkonzerv, tartósítás,
© 2013 TVN.HU Kft.