|
|
|
..."Minden parázs hideg hamu
minden szó néma tátogás...
Nem kellenek szavak,elég egy összevillanás,
Még az sem kell,
elég ha vagy............. |
2006-09-22 20:43:16 |
|
|
|
|
|
|
... Jonathan Mittas (Alabamai Egyetem, Huntsville) az Astrophysical Journal c. rangos szaklap hasábjain fogalmazta meg kétségeit. Szerintük a Világegyetem mikrohullámú háttérsugárzásában megfigyelt hideg foltok mérete túlzottan hasonló. Ez az érték viszont éppen akkora, amilyenre egy lapos Univerzumban lehetne számítani.
A Világegyetemet kitöltő mikrohullámú háttérsug... |
|
2006-09-22 18:13:31 |
|
|
|
|
|
|
... lisztet. A forró (de nem lobogó) tejjel felöntjük, és a kávéval ízesítjük. Kislángon sűrűre főzzük, majd levesszük a tűzről, és a vajjal habosra keverjük. Közben a zselatint néhány percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk belőle a vizet, és a felmelegített tejszínbe keverjük. Végül óvatosan a hideg kávés krémhez adjuk. Kerek tortaformát zsírpapírral kibélelünk, Beleöntjük, é... |
2006-09-22 06:43:19 |
|
|
|
|
|
|
... AZ ERDŐ FOHÁSZA
Vándor,
ki elhaladsz mellettem, ne emelj rám kezet!
Én vagyok
tűzhelyed melege hideg téli éjszakákon,
én vagyok tornácod barátságos fedele,
melynek árnyékába menekülsz
a tűző nap elől,
és gyümölcsöm oltja szomjadat.
Én vagyok
a gerenda, amely házadat tartja,
én vagyok asztalod lapja,
... |
|
2006-09-21 11:09:22 |
|
|
|
|
|
|
... kitartóbbaknál, mint pölö nálam fél négyig tartott...huhhhh hát jót pörögtünk:)))
Másnap viszont jött a rosszabb téma....ehh erről nem is beszélek inkább sokat, mert még most is kiráz a hideg.... Nah szóval ilyen beteg nem voltam mostanában, mert ugye ez betegség....:))) /valaki másnaposságnak hívja /
Fúúúú, azt hiszem majd folytatom holnap, mert még a le... |
|
2006-09-19 22:00:13 |
|
|
|
|
|
|
... egyenlôséget.
A sör nem hagy el:
másik férfiért; ... |
2006-09-19 21:08:09 |
|
|
|
|
|
|
...
A felhevített zsírban megpirítjuk a vöröshagymát, aztán elkeverjük benne a darált húst. Sóval, borssal fűszerezzük.
Közben forró vízben félig lefőzzük a rizst, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsurgatjuk, és a hússal összekeverjük.
Hozzáadjuk a tojást, megízesítjük, s megtöltjük a paprikákat.
A megtöltött paprikákat belerakjuk a forrásban levő para... |
2006-09-19 10:53:34 |
|
|
|
|
|
|
... szeleteket franciasaláta-ta... |
2006-09-19 10:34:52 |
|
|
|
|
|
|
... most már teljesen megtisztított kocsonyahúst jól megkaparjuk, és váltott friss vízben többször megmos-suk. A fejből kivágjuk az orrcsontot és eldobjuk.
Ezután a kocsonyahúst bőséges hideg vízben feltesszük főni.
Ha felfőtt, megsózzuk, és habját szűrőkanállal leszedjük. Beletesszük az egész borsot, az egész fej meg-mosott vöröshagymát héjastól, és nem szorosan lefedjük, m... |
2006-09-19 10:34:24 |
|
|
|
|
|
|
... só.
A nyers makarónit eltördeljük, hogy ne legyen túl hosszú. Gyengén sózott, bő, forrásban levő vízbe tesz-szük és megfőzzük, ügyelve, hogy ne ázzék el, ne legyen túl puha. Leszűrjük, hideg vízzel jól leöblítjük, és kevés olvasztott vajjal vagy zsírral elkeverjük, és gyengén utánsózzuk. Közben gratinmártást készí-tünk, ezt kevés tejföllel vagy tejszínnel lágyítjuk. A mártásb... |
2006-09-19 10:33:15 |
|
|
|
|