Belépés
Finomságok
... (Törökországból)

Törökországban tanultam.

10-15 zöldhagyma zöldjét összevágjuk apró karikákra, hozzáadunk sót, öröltborsot, 2 tojást és annyi lisztet, hogy lágy tészta legyen.

Egy serpenyőben olajat teszünk a sütéshez, a forró olajba evő kanállal bele adagoljuk a hagymás masszát, és enyhe barnásra megsütjük. Finom nasolni való teához, de csak úgy...
2010-04-23 06:41:32
Vegyes Hús nélküli ételek...
... kisütöm.
 

TEPSIS ZÖLDSÉG
A krumplit, sárgarépát és zellert megtisztítjuk és nagyobb hasábokra vágunk. + céklát, csak azt kétszer akkora hasábokra vágjuk. Egy kevés olajat a tepsi aljára öntünk. A tepsiben szétterítjük a krumplit, zellert, répát. A céklahasábokat külön-külön alufóliába csomagoljuk és rátesszük a zöldségre. Sütőben megsütjük. Ez az alap. Leh...
2010-03-20 17:18:53
Lángosok
... kézzel széthúzogatjuk, széleit több helyen bevágjuk, hogy formáját megtartsa, és bő, forró olajban mindkét oldalát szép pirosra megsütjük. Papírtörülközőre tesszük, hogy az a felesleges olajat beszívja és forrón, fokhagymával bedörzsölve azonnal tálaljuk.
Elkészítési ideje: kb. 105 perc.




Erdélyi lángos

Hozzávalók
: 40 dkg liszt, 2 ...
2010-03-17 22:04:36
Rozmaringos marha nyárson:
... leveleket úgy, hogy az egyik végén 5 cm hosszan hagyjuk meg a leveleket. Ezekre a rozmaringágakból kialakított nyársakra váltogatva húzzuk fel a húst és a gombát. Egy tálkában keverjük össze az olajat, a mézet és a szójaszószt.
2, Egy vékonyan beolajozott grillező tálra helyezzük a nyársakat, majd kenjük be a páccal. Grillezzük 10 percig ill. amíg a gomba és a hús meg nem puh...
2010-03-16 07:58:50
Fűszeres csirkepogácsák :
... citrom és az olaj kivételével keverjünk össze minden hozzávalót. sózzuk, borsózzuk, majd 4 pogácsát formázzunk belőle. 20 percre tegyük hűtőbe.
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat. A pogácsákat tegyük bele és kb. 5 percig süssük mindkét oldalát. (ill. amíg megbarnul és átsül)
A citromot facsarjuk a megsült pogácsákra, majd itassuk fel papírtörlőn alaposan. sal...
2010-03-15 15:33:07
Csirke vadász módra :
... paradicsompaszta
180°C-ra melegítsük elő a sütőt. (gázsütőnél 4-es fokozat)
Az inas részeket és a zsiradékot vágjuk le a csirkéről. Egy vastag aljú serpenyőben forrósítsuk fel az olajat és közepes hőmérsékleten a csirkéket adagokban barnítsuk meg. Az olajat papírkendővel itassuk fel, majd a csirkéket egy tűzálló jénai tálba tegyük.
A hagymát, a fokhagymát és a csipe...
2010-03-15 15:12:55
Sütik
... meggy
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi fok: közepes

Elkészítés:
6 tojás fehérjét felverni kemény habbá. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet,az olajat, majd a felvert fehérjét is. A sütőporos lisztet lassan hozzákeverjük a masszához. A kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe önjük és a kimagozott meggyet rászórjuk a te...
2010-03-03 16:29:28
Olajos hal sk
... ill. ne süljön az edény aljához a 4-5 órás lassú főzés közben. Ugyanis a halat megkeverni, mozgatni nem szabad, mert összetörik!). Erre az alátétre ráhelyezzük a fűszereket, beöntjük az olajat, majd egy réteg halat, arra egy réteg hagymát, paprikát, majd ismét a halat, hagymát, paprikát. Végül ráöntjük a vizet és feltesszük főni. Csak lassú tűzön főzzük, s arra ügyeljünk, hogy a l...
2010-02-21 11:51:53
Gyógynövények / Szakanyag -2
Cuminum cyminum L. - APIACEAE
rómaikömény
Cumini (cymini) fructus
Cumini (cymini) aetheroleum
Honos valószínűleg közép-Ázsiában (Turkesztán) vagy Egyiptomban. A Mediterráneum országaiban,
Szíriában, Egyiptomban, Marokkóban, sőt É-Amerikában, Chilében és Indiában is termesztik. Egyéves lágyszárú.
Hatóanyag: 2-5% illóolaj (cuminin, p-cymol, pinenek...
2010-02-20 21:34:05
Gyógynövények / Szakanyag -1
Szabó László Gy.
GYÓGYNÖVÉNYISMERET
(speciális kollégiumhoz alapok)
biológus és biológia tanár szakos hallgatóknak
(kiegészítő ajánlott ismeretek)
Tartalom
Általános rész
1. Gyógynövények tudományos és magyar neve, drogok gyógyszerészi neve
2. Etnobotanikai adatok, népi orvoslási tapasztalatok, herbáriumok
3. Növényi anyagcsere és kapcso...
2010-02-20 19:54:00
1 2 3 ..12 13 .18 19 20 21 .23 24 25 
Címkék: Vegyes Hús, TEPSIS ZÖLDSÉG, Szabó László Gy, serpenyőben olajat, forró olajba, hagymás masszát, kevés olajat, tepsi aljára, tepsiben szétterítjük, céklahasábokat külön-külön, egyik végén, rozmaringágakból kialakított, tálkában keverjük, vékonyan beolajozott, olaj kivételével, nagy serpenyőben, pogácsákat tegyük, citromot facsarjuk, megsült pogácsákra, inas részeket, zsiradékot vágjuk, vastag aljú, csirkéket adagokban, olajat papírkendővel, tűzálló jénai, cukorral habosra, felvert fehérjét, sütőporos lisztet, kivajazott vagy, kimagozott meggyet, edény aljához, halat megkeverni, alátétre ráhelyezzük, réteg halat, réteg hagymát, papírtörülközőre, rozmaringágakból, paradicsompaszta, csirkepogácsák, törökországból, törökországban, céklahasábokat, széthúzogatjuk, gyógynövények, megtisztítjuk, etnobotanikai, hozzákeverjük, papírkendővel, tapasztalatok, hőmérsékleten, tojássárgákat, mediterráneum, gyógyszerészi, valószínűleg, kollégiumhoz, fokhagymával, szétterítjük, hallgatóknak, sütőpapírral, papírtörlőn, kivételével,
© 2013 TVN.HU Kft.